× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Aριστείδης Σγατζός: είστε με το ΔΝΤ και το κεφάλαιο κι όχι με τον εργαζόμενο λαό

Ανταρσία στο Αιγαίο προς Καλογήρου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2019

Aριστείδης Σγατζός: είστε με το ΔΝΤ και το κεφάλαιο κι όχι με τον εργαζόμενο λαό
' χρόνος ανάγνωσης

Σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου παρουσιάστηκε ο απολογισμός της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου για το 2018. Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά συμμετείχε στη συνεδρίαση με τον αντιπρόσωπό της, Περιφερειακό Σύμβουλο Αριστείδη Σγατζό, ο οποίος τοποθετήθηκε ως εξής: «Είμαστε εδώ για άλλη μια χρονιά για να ακούσουμε και να συζητήσουμε τον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής χωρία να έχουμε μια συνολική γραπτή εισήγηση από την επικεφαλής της την κ. Καλογήρου ή τέλος πάντων μια κάποια συνολική πολιτική αποτίμηση από την περιφερειακή αρχή ως όλον. Η ίδια βέβαια η κ. Καλογήρου στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης είπε κατά λέξη: “...αυτού που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε απολογίσμό” Ε! Ναι δεν είναι απολογισμός η σημερινή διαδικασία ή είναι όπως το είπε η κ. Καλογήρου μόνο κατ’ όνομα απολογισμός.

Λέγαμε και πέρσι πως η Περιφερειακή Αρχή φαίνεται να άγεται και να φέρεται στα κύματα της γραφειοκρατίας χωρίς συγκεκριμένη στοχοθεσία, ιεράρχηση έργων και δράσεων, χωρίς να έχει πολιτική στόχευση. Αυτό όμως είναι μόνο η “φαινομενολογία” της υπόθεσης γιατί αυτό που φαίνεται “...χύμα στο κύμα” είναι τελικά συνειδητή πολιτική επιλογή, η περισσότερο ή λιγότερο κρυφή πολιτική της ατζέντα, η πλήρης αποδοχή από σας του Καλλικράτη, των μνημονίων, του ευρωενωσιακού ΤΙΝΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι μια πολιτική που η προσεκτική μελέτη των επιλογών σας αποκαλύπτει το ταξικό πρόσημο της.

- Είστε με τους μεγαλοαγρότες κι όχι με τη φτωχομεσαία αγροτιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Είστε με τους ξενοδόχους κι όχι με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

- Είστε με τους ανθρωποφύλακες της Frontex και της ΕΕ κι όχι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

- Είστε με το ΔΝΤ και το κεφάλαιο κι όχι με τον εργαζόμενο λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίνετε ψίχουλα και τα παρουσιάζετε ως κοινωνική πολιτική για δράσεις που αν δει κανείς τι κάνουν απλές κινήσεις πολιτών απ’ το υστέρημά τους (και δεν αναφέρομαι στις ΜΚΟ) θα δει κανείς ότι τα αποτελέσματα είναι πολλαπλάσια.

Διαφημίζετε ενέργειες αυτονόητες όπως ο καθαρισμός χειμάρρων αλλά δεν κάνετε τίποτα για τη λειψυδρία που παρά τις φετινές βροχές πάλι θα φανεί αφού δεν γίνεται τίποτα ώστε το νερό να μείνει στα νησιά και να εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα.

Μια κουβέντα δεν ακούσαμε σήμερα για την ενδημικότητα των ζωονόσων ούτε για την παταγώδη αποτυχία φέτος της δακοκτονίας. Μια συγγνώμη απ’ τους αγρότες για τις ευθύνες σας βρε αδελφέ ή τελικά για όλα φταίει ο κακός μας ο καιρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πολιτιστική έρημος επεκτείνεται. Κι όσες οάσεις υπάρχουν μαραζώνουν. Χωρίς κανένα σχέδιο. Τα πάντα γίνονται με λογική νταϊφά του παλιού καιρού. “Έλα συ που ‘φαγες τ’ αυγό”

Και μια και μιλάμε γι αυγό, τελικά είναι και κλούβιο. Δε μυρίζει μόνο νεοφιλελευθερισμό, γραφειοκρατική διαχείριση αλλά και μικροκομματισμό, πολιτικές εξυπηρετήσεις μόνο και μόνο για την αναπαραγωγή της πολιτικής σας θέσης...

Είστε οι άξιοι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της χώρας είστε το τοπικό κράτος!

Για μας τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν όχι όμως εδώ μέσα στη σιωπή του πολιτικού νεκροταφείου που δημιουργεί ο σημερινός κοινωνικός και πολιτικός συσχετισμός. Είμαστε εδώ για να ενισχύουμε αυτό που γίνεται εκεί έξω στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων, στο κόσμο της αλληλεγγύης στο φτωχό και τον αδύνατο, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ψάχνουν μια νέα ζωή. Μ’ αυτό το κόσμο είμαστε κι αυτός ο κόσμος θα σας ανατρέψει. Το λέμε εδώ, το λέμε παντού θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας γι αυτή την εξέλιξη».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης