× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φλερτ Χατζηκομνηνού με Περιφέρεια και Βουλή

Προς το παρόν ο πρώην δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, ετοιμάζεται να αναλάβει και επίσημα τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δυτικής Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/1/2022

Φλερτ Χατζηκομνηνού με Περιφέρεια και Βουλή
' χρόνος ανάγνωσης

Εντός της εβδομάδας αναμένεται, μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο Άρης Χατζηκομνηνός.

Η συνεργασία Βέρρου – Χατζηκομνηνού αποτέλεσε ομολογουμένως έκπληξη για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα του νησιού μας, αφού οι δύο άνδρες μέχρι σήμερα, είχαν εντελώς διαφορετικές πορείες και ποτέ δεν είχαν συνεργαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, Χατζηκομνηνός και Βέρρος, γνωρίζονται αρκετά καλά εδώ και χρόνια και υπάρχει μία καλή σχέση και φιλία σε προσωπικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόταση του Βέρρου προς τον Άρη Χατζηκομνηνό έγινε λίγο μετά την παραίτηση Ελευθερίου, ωστόσο δεν έγινε άμεσα αποδεκτή. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, ως γνωστόν είναι ενεργός δικηγόρος με γραφείο στην πόλη της Μυτιλήνης και πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ζήτησε λοιπόν λίγο χρόνο από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου για να σκεφτεί την πρότασή του. Στο διάστημα αυτό εξέτασε τη νομοθεσία που διέπει τα καθήκοντα που επρόκειτο να αναλάβει, τα πιθανά ασυμβίβαστα με θέσεις και αξιώματα που θα θελήσει να διεκδικήσει στο μέλλον ενώ είχε αρκετές συζητήσεις με τον Ταξιάρχη Βέρρο για τις προσδοκίες του δημάρχου και των συνεργαστών του από τον ίδιο.

Παρά το γεγονός ότι επισήμως ακόμη δεν έχει αναλάβει καθήκοντα, ο Άρης Χατζηκομνηνός μετά την αποδοχή της πρότασης του Ταξιάρχη Βέρρου, πηγαίνει καθημερινά σχεδόν στη Δυτική Λέσβο, συναντά τους υπαλλήλους και τους νέους του συνεργάτες προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα του Δήμου που θα αναλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λέσβου και πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης, ετοιμάζει τα επόμενα βήματά του στην πολιτική. Παρά το γεγονός ότι δεν συζητά τίποτα ανοιχτά και δημόσια, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κινείται προς δύο κατευθύνσεις και οι δύο μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας,στο οποίο παραμένει ενεργός μέλος.

Η πρώτη κατεύθυνση σχετίζεται με το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, δηλαδή την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αν και έχει αποστασιοποιηθεί από την παράταξη Μουτζούρη εντούτοις εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα καθώς και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των νησιών μας.
Η δεύτερη κατεύθυνση, η οποία είναι αρκετά πιθανή, είναι η κάθοδός τους στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ως γνωστόν ο Άρης Χατζηκομνηνός ήταν υποψήφιος βουλευτής του κόμματος τη δεκαετία του ’90 πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2002 και πάντα συγκέντρωνε πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων.

Οι εξελίξεις στο επίπεδο αυτό και η τελική επιλογή του Άρη Χατηκομνηνού αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι βέβαιο ότι θα δρομολογήσουν σημαντικές εξελίξεις στην τοπική Νέα Δημοκρατία, δημιουργώντας νέα πολιτικά δεδομένα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης