× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο Δήμος δεν επιθυμεί την τσιμεντοποίηση της Σκάλας Ερεσού»

Στα καυτά ζητήματα της Δυτικής Λέσβου, όπως η παραλία Αφεντέλλι, τα διαζύγια με Ζαφείρη και Ελευθερίου και την καθυστέρηση του προϋπολογισμού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/1/2022

«Ο Δήμος δεν επιθυμεί την τσιμεντοποίηση της Σκάλας Ερεσού»

Απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Δυτικής Λέσβου και τη Δημοτική Αρχή Βέρρου, όπως η παραλία της Σκάλας Ερεσού, και τα διαζύγια με Ελευθερίου και Ζαφείρη έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του δημάρχου, Στρατής Γελαγώτης στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ.Γελαγώτης αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αφεντέλλι μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη στάση που τήρησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο της νομιμότητας η Δημοτική Αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει τα συμφέροντα της περιοχής, ωστόσο πρόσθεσε δεν ήταν δυνατόν με «εντέλλεσθαι» όπως απαιτήθηκε, είπε, από ορισμένους, να πιεσθούν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας οι οποίοι λογοδοτούν απευθείας στο Υπουργείο και όχι στο Δήμο.

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι ο μόνος φορέας που έχει προσφύγει νομικά για την υπόθεση αυτή, ως διάδοχος του Δήμου Λέσβου. Πλέον περιμένουμε να διαβάσουμε αναλυτικά την απόφαση του ΣτΕ και στη συνέχεια να κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προσφύγει και στο ΣΥΠΟΘΑ, περιμένοντας απάντηση και στη συνέχεια θα προσφύγουμε και στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες, όμως η πολιτική απόφαση έχει ληφθεί. Σε καμία περίπτωση ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν επιθυμεί τσιμεντοποίηση και χτίσιμο της παραλίας, γι’ αυτό και έκανε αυτά που έκανε».

Αναφερόμενος στην παραίτηση Ελευθερίου ο Στρατής Γελαγώτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπήρχαν αρκετές διαφωνίες σε διάφορα θέματα εδώ και καιρό, ωστόσο αυτές δεν ήταν σοβαρές ώστε να επέλθει οριστική ρήξη. «Άλλες δύο φορές είχε υποβάλει την παραίτησή του ο Άρης Ελευθερίου, σημείωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος, όμως αυτή δεν είχε γίνει δεκτή. Αυτή τη φορά, ωστόσο  ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου, μας έφερε προ τετελεσμένων, αφού δημοσιοποίησε στα Μέσα Ενημέρωσης την απόφασή του, χωρίς να αφήσει στο δήμαρχο περιθώρια αντίδρασης ή δυνατότητα συζήτησης για την επίλυση του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως παράταξη, κάτι που γράψαμε στην ανακοίνωσή μας, δεν καταλάβαμε τους λόγους της αποχώρησης του Άρη Ελευθερίου. Η απόφαση αυτή θεωρούμε ότι ελήφθη πολύ βιαστικά, αφού και στην πράξη αποδείχθηκε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν άργησε να βγει. Επιπλέον η Πολεοδομία απάντησε άμεσα στο Γενικό Γραμματέα. Ήδη η απάντηση του είχε σταλεί από την Παρασκευή, όμως προφανώς λόγω του ότι μεσολάβησε Σαββατοκύριακο δεν ενημερώθηκε και έτσι προέβη στην ενέργεια αυτή, τη Δευτέρα».

Για το διαζύγιο της Δημοτικής Αρχής Βέρρου με την παράταξη του Στρατή Ζαφείρη, ο Στρατής Γελαγώτης σημείωσε μεταξύ άλλων, πως στον πρώην αντιδήμαρχο, από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή είχε δώσει κάθε δυνατότητα και διευκόλυνση ώστε να πραγματοποιήσει απρόσκοπτα το σχεδιασμό του και τον προγραμματισμό έργων και δράσεων.

«Οι περισσότερες από τις δράσεις που παρουσιάζει ως δικά του έργα ο Στρατής Ζαφείρης, αποτελούν προϊόν εργασίας άλλων αντιδημαρχιών οι οποίες κατέθεσαν τις προτάσεις τους και εκείνος έβαλε απλά την υπογραφή του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα υπήρξαν και προβληματικά σημεία στη συνεργασία με καθυστερήσεις στην υποβολή προτάσεων όπως για παράδειγμα στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης που θα χάναμε τις προθεσμίες αν δεν δινόταν παράταση από το ίδιο το Υπουργείο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση ψήφισης προϋπολογισμού κάτι το οποίο όπως είπε δεν τον ανησυχεί ιδιαίτερα.

«Υπήρξε μία καθυστέρηση, παραδέχθηκε, ωστόσο η Δυτική Λέσβος είναι ένας νέος Δήμος και τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας δεν ήταν επαρκή. Ο προϋπολογισμός θα ψηφισθεί σύντομα και δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τις πληρωμές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ