× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απάντηση Κυρίτση στις δηλώσεις Μουτζούρη για το έργο Καλλονή ‑ Πέτρα

Διαψεύδει η επικεφαλής της Λαΐκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου τους ισχυρισμούς του Περιφερειάρχη, περί απλής μετατόπισης δρόμου, αναφέροντας ότι οι νέες μελέτες αφορούν κομμάτι 4 χιλιομέτρων

Δημοσίευση 13/1/2022

Απάντηση Κυρίτση στις δηλώσεις Μουτζούρη για το έργο Καλλονή ‑ Πέτρα

Στα προβλήματα του έργου Καλλονής – Πέτρας και στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη και του Παναγιώτη Χριστόφα για το θέμα αυτό, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η περιφερειακή Σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει παραπλανητικές τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων η Αγλαΐα Κυρίτση σημειώνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο σημεία στα οποία είναι ανακριβείς οι δηλώσεις του Κώστα Μουτζούρη ο οποίος είχε πει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διορθώσεις από το Υπουργείο Υποδομών μετατοπίζοντας το δρόμο δεξιότερα σε μήκος 1 χιλιομέτρου.

«Η δήλωση αυτή του Περιφερειάρχη, σημειώνει η Αγλαΐα Κυρίτση στην ανακοίνωσή της,  διαψεύδεται από έγγραφο της Δ/νσης Οδικών Υποδομών που ήρθε σε γνώση της Οικονομικής Επιτροπής την 21/12/2021 και στο οποίο αναφέρονται επί λέξη, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι μελέτες που απαιτείται να εκπονηθούν για την τροποποίηση των εγκεκριμένων μελετών του οδικού έργου (και επομένως του κτηματολογίου), θα γίνουν με μέριμνα της Υπηρεσίας μας και αφορούν μήκος 4χλμ, κάτι που αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί το προσεχές διάστημα…»

«1η διάψευση: Οι μελέτες αφορούν μήκος τεσσάρων (4) χλμ και όχι ενός (1) χλμ που επικαλείται ο κ. Περιφερειάρχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2η διάψευση: Η νέα χάραξη δεν είχε καν συγκεκριμενοποιηθεί μέχρι  την 21/12/2021, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών.

  Αλήθεια με ποιο μαγικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι μελέτες την 12/1/2022, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μουτζούρης;

3η διάψευση: Το Υπουργείο δεν αναφέρεται σε απλή μετατόπιση του δρόμου, αλλά  σε εκπόνηση μελετών οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν γέφυρες, κόμβους, κτηματολόγιο κλπ. Αυτά αποκρύπτει, δυστυχώς, ο κ. Περιφερειάρχης υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι όμως βέβαιο ότι η απόκρυψη της αλήθειας, η  υποβάθμιση των προβλημάτων,  δεν οδηγεί στην λύση τους αλλά αντίθετα, τα γιγαντώνει και τα καθιστά ανυπέρβλητα.

Αντί, συνεπώς, να δηλώνει ο κ. Περιφερειάρχης ότι οι «διορθώσεις έχουν ολοκληρωθεί», λες και πρόκειται για αγροτικό δρόμο, οφείλει να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους κατοίκους της Λέσβου εαν έχει υπογραφεί η Σύμβαση εκπόνησης των νέων μελετών μεταξύ Υπουργείου και μελετητών, ποιο είναι το οικονομικό της αντικείμενο και ποιος είναι ο χρόνος παράδοσής τους.

Πάντως, τα κακά μαντάτα όπως μαθαίνουμε, είναι ότι, η δικάσιμος προσδιορισμού τιμών μονάδας της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των Ιδιοκτησιών για την κατασκευή του έργου, αναβλήθηκε για το φθινόπωρο, προοιωνίζοντας δυστυχώς το αμφίβολο μέλλον του έργου.

 Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Μουντζούρη αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά αδύναμη να πραγματοποιήσει το «ΆΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» που είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες