× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν ταυτιζόμαστε με όλους που ήταν στο λιμάνι»

Για την κινητοποίηση στον καταπέλτη του Πελαγίτη, τις δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και την κατάσταση στα σχολεία της Λέσβου, μιλά η επικεφαλής της Πυξίδας Εριφύλη Χιωτέλλη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/1/2022

«Δεν ταυτιζόμαστε με όλους που ήταν στο λιμάνι»

Στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης και την κινητοποίηση στο λιμάνι της πόλης μας, την ημέρα των Θεοφανείων  αναφέρεται σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη», Εριφύλη Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το ζήτημα της νέας δομής και της κινητοποίησης που έγινε κατά την άφιξη του πλοίου «Πελαγίτης» την περασμένη Πέμπτη η επικεφαλής της Πυξίδας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα παραδέχθηκε ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολίτες που προέρχονταν από διαφορετικές πολιτικές ομάδες ακόμη και ακροδεξιές οι οποίες καμία ταύτιση απόψεων δεν έχουν με την Επιτροπή Αγώνα και τους προοδευτικούς πολίτες που ήταν εκεί και αντιστέκονται στη μετατροπή των νησιών μας σε φυλακές, σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Κάποιες στιγμές πράγματι, όλοι μας αισθανθήκαμε άβολα, διότι μαζί με τις προοδευτικές ομάδες πολιτών και την Επιτροπή Αγώνα, είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και ακροδεξιές ομάδες  με τις οποίες πολλές φορές είχαμε συγκρουσθεί στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ίδιοι άνθρωποι που μας έβριζαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν εκείνο το απόγευμα στην κινητοποίηση στον καταπέλτη του Πελαγίτη.

Οι συμπολίτες μας ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν συμπορευόμαστε μαζί τους, δεν έχουμε καν τα ίδια κίνητρα. Εμείς αγωνιζόμαστε στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι ακροδεξιές ομάδες πάλι μάχονται για το ακριβώς αντίθετο».

Σχολιάζοντας η Εριφύλη Χιωτέλλη τη διαδικασία των δημαιρεσιών με βάση την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι αυτό που έγινε δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και καμία λογική, αφού την ίδια στιγμή οι ανεξάρτητοι δεν έχουν δικαίωμα να εκλεγούν στα Νομικά Πρόσωπα, τις Εταιρείες του Δήμου και το προεδρείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι σύμφωνα με την περίφημη αυτή εγκύκλιο, γίνονται ενιαία παράταξη για λίγα λεπτά όσο διαρκεί η ψηφοφορία των Επιτροπών. Δεν έχουν ωστόσο κανένα δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα και να εκλεγούν στο προεδρείο ή στα Νομικά Πρόσωπα, αυτό το είδαμε στην πράξη το προηγούμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι αυτή η εγκύκλιος εκτός από παράλογη είναι και αντισυνταγματική και σε περίπτωση που κάποιος δήμος προσφύγει στο ΣτΕ θα έχουμε ακύρωση των δημαιρεσιών και επανάληψή τους καθώς και ακύρωση όλων των αποφάσεων που θα ληφθούν από τις Επιτροπές».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Εριφύλη Χιωτέλλη με την ιδιότητα της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών, μίλησε για την πρώτη δύσκολη εβδομάδα με το άνοιγμα των σχολείων και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν καθημερινά οι διευθυντές των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη της Εριφύλης Χιωτέλλη στο βίντεο που ακολουθεί:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή