× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στους δήμους το Μάρτιο του 2022

Στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, στις ελλείψεις στις υπηρεσίες των Δήμων και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά αναφέρεται ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/12/2021

Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στους δήμους το Μάρτιο του 2022

Στις ελλείψεις προσωπικού των δύο δήμων στην κάλυψη των κενών μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ και προσωρινών συμβάσεων,  καθώς και στις εκλογές που πραγματοποιούνται αύριο  για την εκλογή μελών για τα υπηρεσιακά συμβούλια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, Γιώργος Αλεξίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αλεξίου σημείωσε πως η μόνη λύση για την στελέχωση των υπηρεσιών είναι οι μόνιμες προσλήψεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις ακολουθούν εδώ και χρόνια αυτή την τακτική με απώτερο στόχο και σκοπό την ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών όπως είναι η καθαριότητα.

«Και στη Λέσβο εάν αυτή τη στιγμή δεν καλύπτονταν τα κενά από τη ΔΕΔΑΠΑΛ και τις προσωρινές συμβάσεις που γίνονται και οι δύο δήμοι θα αναγκάζονταν να κάνουν διαγωνισμό και να φέρουν εργολάβο και μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι αυτός δεν θα ήταν από το νησί. Δεν συμφωνούμε ούτε με τις συμβάσεις ούτε και με τη ΔΕΔΑΠΑΛ, ωστόσο αναγνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι η μόνη λύση αν σκεφθεί κανείς ότι οι τελευταίες μόνιμες  προσλήψεις προσωπικού στους δήμους έγιναν το 2018 με την 3Κ».

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Αλεξίου μέσα στο 2022, πιθανόν το Μάρτιο θα γίνει προκήρυξη νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μηχανικών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παράλληλα από την πληροφόρηση που έχουμε σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, θα παραταθούν για τρεις μήνες οι συμβάσεις covid, των εργαζομένων δηλαδή που προσλήφθηκαν από τους δήμους για την κάλυψη των αναγκών του κορονοϊού. Η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει εξάμηνη παράταση, ωστόσο ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε παράταση των συμβάσεων αυτών έως το Μάρτιο».

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έθεσε στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο Γιώργος Αλεξίου είναι το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών το οποίο όπως είπε όσο απίστευτο και αν ακούγεται δεν έχει τακτοποιηθεί οριστικά για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

«Κάθε χρόνο οι λίστες με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα επανεξετάζονται από την κυβέρνηση, λες και θα υπάρξουν αλλαγές στη φύση της κάθε δραστηριότητας και θα σταματήσει να είναι ανθυγιεινή. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες με ελλιπή εξοπλισμό και μάλιστα τώρα την περίοδο της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή χωρίς να έχουν σταματήσει ούτε μία μέρα, όπως σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. Αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να αμφισβητείται το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να ανήκουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Λέσβου, κάλεσε τους συναδέλφους του, να προσέλθουν αύριο στις κάλπες για να εκλέξουν νέα μέλη για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πρέπει με τη ψήφος τους να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους σε αυτά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ