× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στους δήμους το Μάρτιο του 2022

Στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, στις ελλείψεις στις υπηρεσίες των Δήμων και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά αναφέρεται ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/12/2021

Έρχονται μόνιμες προσλήψεις στους δήμους το Μάρτιο του 2022
' χρόνος ανάγνωσης

Στις ελλείψεις προσωπικού των δύο δήμων στην κάλυψη των κενών μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ και προσωρινών συμβάσεων,  καθώς και στις εκλογές που πραγματοποιούνται αύριο  για την εκλογή μελών για τα υπηρεσιακά συμβούλια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, Γιώργος Αλεξίου.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Αλεξίου σημείωσε πως η μόνη λύση για την στελέχωση των υπηρεσιών είναι οι μόνιμες προσλήψεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις ακολουθούν εδώ και χρόνια αυτή την τακτική με απώτερο στόχο και σκοπό την ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών όπως είναι η καθαριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Και στη Λέσβο εάν αυτή τη στιγμή δεν καλύπτονταν τα κενά από τη ΔΕΔΑΠΑΛ και τις προσωρινές συμβάσεις που γίνονται και οι δύο δήμοι θα αναγκάζονταν να κάνουν διαγωνισμό και να φέρουν εργολάβο και μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι αυτός δεν θα ήταν από το νησί. Δεν συμφωνούμε ούτε με τις συμβάσεις ούτε και με τη ΔΕΔΑΠΑΛ, ωστόσο αναγνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι η μόνη λύση αν σκεφθεί κανείς ότι οι τελευταίες μόνιμες  προσλήψεις προσωπικού στους δήμους έγιναν το 2018 με την 3Κ».

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Αλεξίου μέσα στο 2022, πιθανόν το Μάρτιο θα γίνει προκήρυξη νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μηχανικών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παράλληλα από την πληροφόρηση που έχουμε σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, θα παραταθούν για τρεις μήνες οι συμβάσεις covid, των εργαζομένων δηλαδή που προσλήφθηκαν από τους δήμους για την κάλυψη των αναγκών του κορονοϊού. Η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει εξάμηνη παράταση, ωστόσο ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε παράταση των συμβάσεων αυτών έως το Μάρτιο».

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έθεσε στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο Γιώργος Αλεξίου είναι το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών το οποίο όπως είπε όσο απίστευτο και αν ακούγεται δεν έχει τακτοποιηθεί οριστικά για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

«Κάθε χρόνο οι λίστες με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα επανεξετάζονται από την κυβέρνηση, λες και θα υπάρξουν αλλαγές στη φύση της κάθε δραστηριότητας και θα σταματήσει να είναι ανθυγιεινή. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες με ελλιπή εξοπλισμό και μάλιστα τώρα την περίοδο της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή χωρίς να έχουν σταματήσει ούτε μία μέρα, όπως σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. Αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να αμφισβητείται το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να ανήκουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Λέσβου, κάλεσε τους συναδέλφους του, να προσέλθουν αύριο στις κάλπες για να εκλέξουν νέα μέλη για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πρέπει με τη ψήφος τους να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους σε αυτά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών