× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο

Τι είπαν για προσφυγικό, πανδημία και Πρέσπες

Δημοσίευση 6/12/2021

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο
' χρόνος ανάγνωσης

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας στην πρεσβεία του Βατικανού, λίγο πριν την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αθήνα.

«Ευχαρίστησα σήμερα τον Πάπα Φραγκίσκο για τη σκληρή ειλικρίνεια του λόγου του και για την αταλάντευτη υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του για την υποκρισία των κυβερνήσεων της ΕΕ απέναντι στο ανθρώπινο δράμα προσφύγων και μεταναστών, όπου μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα την ώρα που χτίζουν φράχτες και απορρίπτουν κάθε νόμιμη μεταναστευτική οδό» σημείωσε.

«Αλλά και για τη διεύρυνση των ανισοτήτων, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη, για την απληστία του ανεπτυγμένου κόσμου απέναντι στον τρίτο κόσμο, με την άρνηση άρσης της πατέντας των εμβολίων που θα έδινε δυνατότητα μαζικού εμβολιασμού σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μια απληστία που σήμερα μας εκδικείται, καθώς με τις διαρκείς μεταλλάξεις του ιού διαπιστώνουμε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής πουθενά αν δεν είναι όλοι ασφαλείς παντού» πρόσθεσε.

«Τέλος, τον ευχαρίστησα για την αναφορά του στη Συνθήκη των Πρεσπών» τόνισε. 

«Αν μπορέσαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για την ειρηνική συνύπαρξη και για την πάλη ενάντια στον εθνικισμό που διχάζει τους λαούς και προκαλεί πολέμους και συγκρούσεις, πορευτήκαμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας» υπογράμμισε τέλος ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων επαφών ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προκειμένου να αναχωρήσει για την Ρώμη στις 11.30.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξεκινά η πληρωμή του Μεταφορικού ισοδύναμου

Για κατοίκους και επιχειρήσεις νησιών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λεσβιακή Φάλαγγα στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόδημου Ελληνισμού Παντελής Μπουρνιάς σε εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη του Κλαπάδου και τη θυσία των Λέσβιων αποδήμων που συνέβαλαν καθοριστικά στην Απελευθέρωση της Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης