× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικαιώθηκε η Δόμηση‑Έκπτωτη η εταιρία Παπαδέλλης από τη δακοκτονία

Όλο το σκεπτικό της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 14/5/2019

Δικαιώθηκε η Δόμηση‑Έκπτωτη η εταιρία Παπαδέλλης από τη δακοκτονία

Δικαιώνει την Δόμηση Αιγαίου για την προσφυγή της κατά της ανακήρυξης ως προσωρινής μειοδότριας της εταιρίας του Χαράλαμπου Παπαδέλλη η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών. Μάλιστα η απόφαση ορίζει ότι το παράβολο προσφυγής που πλήρωσε η Δόμηση ύψους 6.815 ευρώ πρέπει να επιστραφεί στην εταιρία με το δεδομένο ότι δικαιώθηκε. Το θέμα της προσφυγής της Δόμησης στην Αρχή είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το «Ν» στις 16 Απριλίου.

Με το δεδομένο της έκδοσης προσωρινής διαταγής αναστολής της ανάδειξης της εταιρίας του Χαράλαμπου Παπαδέλλη ως προσωρινού μειοδότη της δακοκτονίας ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών. Κατά την διαδικασία η εταιρία Δόμηση κατέθεσε 45 υπεύθυνες δηλώσεις αρχιεργατών με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής που δήλωναν ότι ουδέποτε υπέγραψαν οποιοδήποτε έγγραφο της εταιρίας του κ.Παπαδέλλη. Ακόμα η Δόμηση κατέθεσε στοιχεία σχετικά με τη μη νομιμότητα του πίνακα αρχιεργατών της εταιρίας του κ.Παπαδέλλη σύμφωνα με τα οποία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εμφανίζονται λάθος ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενώ άλλοι δεν είχαν το προβλεπόμενο πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Σε μια δε περίπτωση είχε δηλωθεί ως ιδιοκτήτης μηχανοκίνητου μέσου άνθρωπος που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.Η εταιρία του κ.Παπαδέλλη δεν αποδέχτηκε αυτά τα στοιχεία της Δόμησης αναφέροντας ότι είναι αναληθή.

Η απόφαση

Στο σκεπτικό της απόφασης τώρα η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών δέχεται ότι η Δόμηση είχε κάθε έννομο συμφέρον να προσφύγει στην Αρχή προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτος ο κ.Παπαδέλλης παρ ότι για τυπικούς λόγους η ίδια είχε απορριφθεί για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό της δακοκτονίας. Παράλληλα έκρινε ότι οι ισχυρισμοί της εταιρίας του κ.Παπαδέλλη δεν βρίσκουν έρεισμα στους όρους της διακήρυξης καθώς κάθε χειριστής-αρχιεργάτης αντιστοιχούσε σε ένα μέσο και έπρεπε να προσδιορίζεται ρητά ο αρχιεργάτης και το αντίστοιχο μέσο. Απέρριψε επίσης τα όσα ισχυρίστηκε ο κ.Παπαδέλλης ότι οι αρχιεργάτες θα συμπληρωνόταν αργότερα κατά την υποδείξει από φορείς καθώς και αυτό να συνέβαινε σε κάθε περίπτωση ο πίνακας των αρχιεργατών με τις προδιαγραφές που περιγράψαμε πριν έπρεπε να υπάρχει.

Περαιτέρω η Αρχή έκρινε ότι ναι μεν δεν μπορεί ν αποφανθεί για την ισχυριζόμενη πλαστογραφία των υπογραφών των αρχιεργατών αλλά μπορεί να κρίνει τις πλημμέλειες της προσφοράς του κ.Παπαδέλλη.

Συγκεκριμένα η απόφαση της Αρχής κρίνει ότι ανεξαρτήτως αν οι υπογραφές είναι πλαστές ή όχι εφόσον υπάρχουν οι 45 υπεύθυνες δηλώσεις των αρχιεργατών που κατέθεσε η Δόμηση στις οποίες οι υπογράφοντες αναφέρουν ότι δεν υπέγραψαν οποιαδήποτε έγγραφο της εταιρίας Παπαδέλλη για να είναι αρχιεργάτες. Οπότε δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 115 αρχιεργατών που αποτελεί κριτήριο για τον διαγωνισμό. Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η εταιρία του κ.Παπαδέλλη δεν κατέθεσε κάποιο έγγραφο για αντίκρουση αυτών των ισχυρισμών.

«Πολυπληθείς και εκτεινόμενες σε όλο το εύρος των στοιχείων» κρίνει επίσης η Αρχή τις ελλείψεις και στα στοιχεία που κατατέθηκαν στην προσφορά του κ.Παπαδέλλη και αφορούσαν τους ιδιοκτήτες των μηχανοκίνητων μέσων.

Σημειωτέον ότι η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής έκρινε ότι ορθώς η Δόμηση αποκλείστηκε από την διαδικασία καθώς δεν είχε εκπληρώσει όρο της διακήρυξης.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας διαβεβαιώνουν ότι η δακοκτονία θα ξεκινήσει κανονικά καθώς έχει αποσταλεί ήδη αίτημα στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για να προχωρήσουν με σύντομη διαδικασία σε πρόχειρο διαγωνισμό, τύποις απευθείας διαπραγμάτευση, προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος του έργου της δακοκτονίας.Πάντως οι αγρότες του νησιού μας είναι ανάστατοι από αυτή τη διαμάχη και φοβούνται μήπως και φέτος καταστραφή η παραγωγή τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση επισκεπτών και εισπράξεων από τον Τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο

Σύμφωνα με έκθεση Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) για την περίοδο 2016 έως 2018
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ταξίδι μόνος ή με γκρουπ πρακτορείου;

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παναγροτικός ξεσηκωμός την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Στους δρόμους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου για τις εξευτελιστικές τιμές σε λάδι, κρέας και γάλα
ΕΛΛΑΔΑ

Φορολοταρία: Μεγαλύτερα έπαθλα, αλλά λιγότεροι τυχεροί!

Τίτλοι τέλους σε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
LIVE ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για την επίταξη

«Δεν είναι Καράβα, είναι η θέση Καβακλή» εξηγεί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μέσα κούκλα, αλλά απ` έξω...

Σημαντικά ζητήματα για τη λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού στο «Οδυσσέας Ελύτης» φέρνει στην επιφάνεια ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

240 θέσεις Ειδικών Φρουρών στη Λέσβο

Αναλυτικά τα προσόντα και οι προϋποθέσεις της προκήρυξης για την πρόσληψη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Δεσμεύτηκε για ανανέωση συμβάσεων στο ΚΥΤ Μόριας

Στο γραφείο του κ. Αθανασίου αντιπροσωπεία των συμβασιούχων
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις δημοσιογράφων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέο αγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι για τις εξευτελιστικές τιμές σε λάδι,κρέας και γάλα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σειρά επαφών για τους μεριδιούχους της Συνεταιριστικής

Στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες, καταθέτοντας το αίτημά τους για τροπολογία - ρύθμιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κίνδυνος αφανισμού για τις μικρές επιχειρήσεις της Λέσβου και της Λήμνου»

Δήλωση του Βουλευτή Ν.Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού, σχετικά με το «Σχέδιο Ηρακλής» για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων