× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA
Ακούστε ζωντανά το ραδιόφωνο ΣΤΟ ΝΗΣΙ στους 99 fm

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικαιώθηκε η Δόμηση‑Έκπτωτη η εταιρία Παπαδέλλης από τη δακοκτονία

Όλο το σκεπτικό της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 14/5/2019

Δικαιώθηκε η Δόμηση‑Έκπτωτη η εταιρία Παπαδέλλης από τη δακοκτονία

Δικαιώνει την Δόμηση Αιγαίου για την προσφυγή της κατά της ανακήρυξης ως προσωρινής μειοδότριας της εταιρίας του Χαράλαμπου Παπαδέλλη η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών. Μάλιστα η απόφαση ορίζει ότι το παράβολο προσφυγής που πλήρωσε η Δόμηση ύψους 6.815 ευρώ πρέπει να επιστραφεί στην εταιρία με το δεδομένο ότι δικαιώθηκε. Το θέμα της προσφυγής της Δόμησης στην Αρχή είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το «Ν» στις 16 Απριλίου.

Με το δεδομένο της έκδοσης προσωρινής διαταγής αναστολής της ανάδειξης της εταιρίας του Χαράλαμπου Παπαδέλλη ως προσωρινού μειοδότη της δακοκτονίας ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών. Κατά την διαδικασία η εταιρία Δόμηση κατέθεσε 45 υπεύθυνες δηλώσεις αρχιεργατών με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής που δήλωναν ότι ουδέποτε υπέγραψαν οποιοδήποτε έγγραφο της εταιρίας του κ.Παπαδέλλη. Ακόμα η Δόμηση κατέθεσε στοιχεία σχετικά με τη μη νομιμότητα του πίνακα αρχιεργατών της εταιρίας του κ.Παπαδέλλη σύμφωνα με τα οποία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εμφανίζονται λάθος ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ενώ άλλοι δεν είχαν το προβλεπόμενο πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Σε μια δε περίπτωση είχε δηλωθεί ως ιδιοκτήτης μηχανοκίνητου μέσου άνθρωπος που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.Η εταιρία του κ.Παπαδέλλη δεν αποδέχτηκε αυτά τα στοιχεία της Δόμησης αναφέροντας ότι είναι αναληθή.

Η απόφαση

Στο σκεπτικό της απόφασης τώρα η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών δέχεται ότι η Δόμηση είχε κάθε έννομο συμφέρον να προσφύγει στην Αρχή προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτος ο κ.Παπαδέλλης παρ ότι για τυπικούς λόγους η ίδια είχε απορριφθεί για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό της δακοκτονίας. Παράλληλα έκρινε ότι οι ισχυρισμοί της εταιρίας του κ.Παπαδέλλη δεν βρίσκουν έρεισμα στους όρους της διακήρυξης καθώς κάθε χειριστής-αρχιεργάτης αντιστοιχούσε σε ένα μέσο και έπρεπε να προσδιορίζεται ρητά ο αρχιεργάτης και το αντίστοιχο μέσο. Απέρριψε επίσης τα όσα ισχυρίστηκε ο κ.Παπαδέλλης ότι οι αρχιεργάτες θα συμπληρωνόταν αργότερα κατά την υποδείξει από φορείς καθώς και αυτό να συνέβαινε σε κάθε περίπτωση ο πίνακας των αρχιεργατών με τις προδιαγραφές που περιγράψαμε πριν έπρεπε να υπάρχει.

Περαιτέρω η Αρχή έκρινε ότι ναι μεν δεν μπορεί ν αποφανθεί για την ισχυριζόμενη πλαστογραφία των υπογραφών των αρχιεργατών αλλά μπορεί να κρίνει τις πλημμέλειες της προσφοράς του κ.Παπαδέλλη.

Συγκεκριμένα η απόφαση της Αρχής κρίνει ότι ανεξαρτήτως αν οι υπογραφές είναι πλαστές ή όχι εφόσον υπάρχουν οι 45 υπεύθυνες δηλώσεις των αρχιεργατών που κατέθεσε η Δόμηση στις οποίες οι υπογράφοντες αναφέρουν ότι δεν υπέγραψαν οποιαδήποτε έγγραφο της εταιρίας Παπαδέλλη για να είναι αρχιεργάτες. Οπότε δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των 115 αρχιεργατών που αποτελεί κριτήριο για τον διαγωνισμό. Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η εταιρία του κ.Παπαδέλλη δεν κατέθεσε κάποιο έγγραφο για αντίκρουση αυτών των ισχυρισμών.

«Πολυπληθείς και εκτεινόμενες σε όλο το εύρος των στοιχείων» κρίνει επίσης η Αρχή τις ελλείψεις και στα στοιχεία που κατατέθηκαν στην προσφορά του κ.Παπαδέλλη και αφορούσαν τους ιδιοκτήτες των μηχανοκίνητων μέσων.

Σημειωτέον ότι η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής έκρινε ότι ορθώς η Δόμηση αποκλείστηκε από την διαδικασία καθώς δεν είχε εκπληρώσει όρο της διακήρυξης.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας διαβεβαιώνουν ότι η δακοκτονία θα ξεκινήσει κανονικά καθώς έχει αποσταλεί ήδη αίτημα στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για να προχωρήσουν με σύντομη διαδικασία σε πρόχειρο διαγωνισμό, τύποις απευθείας διαπραγμάτευση, προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος του έργου της δακοκτονίας.Πάντως οι αγρότες του νησιού μας είναι ανάστατοι από αυτή τη διαμάχη και φοβούνται μήπως και φέτος καταστραφή η παραγωγή τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Mικρή πτώση στις αφίξεις με charter για τον Ιούνιο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο καθηγητής που ξέρει από καλό λάδι!

Ο Νίκος Θωμαϊδης παρουσίασε στο «Ν» τη μελέτη του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ για την ελαιοκομία
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τούρκοι «χαρλεάδες» έφτασαν στη Μυτιλήνη!

Για ένα τριήμερο διακοπών, αλλά και ασφάλειας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ηλεκτρονική «βραδιά» στο Parasol

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου η Ερεσός σε άλλους ρυθμούς!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δευτέρα οι πληρωμές των βιολογικών

Πού βλέπουν οι δικαιούχοι τα ποσά που θα τους πιστωθούν
ΑΓΡΟΤΕΣ

58.484 ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Λέσβου

Πληρωμή Αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ
ΑΓΟΡΑ

ILAIRA: Ο απόλυτος προορισμός στην Ερεσό!

Νέο και πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο
ΕΡΓΑΣΙΑ

Και για να μη ξεχνιόμαστε. Επίδομα για τα παπάκια…

Εγκύκλιος για την προστασία των εργαζομένων διανομέων με δίκυκλο
ΕΡΓΑΣΙΑ

19 θέσεις ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

500 θέσεις στα Πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020