× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέοι οικίσκοι και πυρετώδεις εργασίες μέχρι την Κυριακή

Το «Ν» στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, δύο 24ωρα από την έλευση του Πάπα Φραγκίσκου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 3/12/2021

Νέοι οικίσκοι και πυρετώδεις εργασίες μέχρι την Κυριακή
Παναγιώτης Μπαλάσκας
' χρόνος ανάγνωσης

Πυρετωδώς δουλεύουν εργαζόμενοι του υπουργείου Μετανάστευσης, της ΥΑ του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οργανώσεων αλλά και αιτούντες άσυλο εν όψει της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου μεθαύριο, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχουμε γράψει, δεκάδες συνεργεία ΜΜΕ από όλο τον κόσμο καταφτάνουν μέρα με τη μέρα, προκειμένου να καλύψουν το μεγάλο γεγονός, αλλά και την πολυαναμενόμενη δήλωση ανθρωπιάς του Ποντίφικα, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα σταθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» βρέθηκε στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, δύο 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Πάπα, η οποία θα διαρκέσει μόλις μία ώρα. Στον καταυλισμό γίνονται εργασίες αντικατάστασης παραπηγμάτων με νέους οικίσκους της ΥΑ αφενός, αλλά και συνεχής διαμόρφωση του χώρου που θα υποδεχτεί τον Πάπα και τη συνοδεία του από το Βατικανό.

Λιγότεροι από 2.300 αιτούντες άσυλο ζουν σήμερα στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, με τους περισσότερους να είναι από το Αφγανιστάν, ενώ οι τελευταίες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών αφορούν ανθρώπους από την υποσαχάρια Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην είσοδο του καταυλισμού βρίσκονται οι υπηρεσίες Υγείας και ο χώρος του εμβολιασμού. Στη συνέχεια βρίσκεται ο χώρος της καραντίνας που αφορά κυρίως τους νεοαφιχθέντες. Με κλιματισμό και θερμάστρες θερμαίνονται οι σκηνές και οι οικίσκοι, στους οποίους κατά προτεραιότητα διαμένει ο ευάλωτος πληθυσμός,ενώ στη συνέχεια υπάρχουν τρεις ζώνες.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με καθολικές προσφύγισσες από το Καμερούν και το Κονγκό, οι οποίες από τη μία σημείωναν ότι έχουν μείνει αρκετό καιρό σε αναμονή της διαδικασίας ασύλου, και από την άλλη δήλωναν πολύ χαρούμενες για την άφιξη του Πάπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα μας είπαν ότι αν είχαν τη δυνατότητα να Του μιλήσουν, θα Του έλεγαν ότι τον ευχαριστούν για το ενδιαφέρον του για τους πρόσφυγες, και ότι θα ήθελαν να ασχοληθεί περισσότερο με τους Αφρικανούς. Στο μεταξύ το «Ν» ακολούθησε τη διαδρομή που θα κάνει η πομπή του Ποντίφικα έως και τον χώρο που θα κάνει δήλωση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την «ξενάγηση» και όσα μας είπαν στα γαλλικά οι προσφύγισσες:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου