× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αν ήμουν στη θέση του Κύτελη, θα έδενα πέτρα στο λαιμό μου...»

Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης ασκεί ο Γιώργος Κατζανός ο οποίος επιστρέφει δυναμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/12/2021

«Αν ήμουν στη θέση του Κύτελη, θα έδενα πέτρα στο λαιμό μου...»
' χρόνος ανάγνωσης

Με έντονα αντιπολιτευτική διάθεση επιστρέφει το αμέσως επόμενο διάστημα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης ο εν αργία μέχρι σήμερα, λόγω της ανάμειξής του στην υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου, δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κατζανός, η προσφυγή του οποίου στο Συμβούλιο Εφετών, προσφάτως έγινε δεκτή.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Γιώργος Κατζανός, άσκησε σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Κύτελη, σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στον τομέα που αφορά την καθαριότητα του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής θα έπρεπε να είναι η καθαριότητα και η σωστή αποκομιδή των απορριμμάτων και όχι η τακτ, είναι ημετέρων στα γραφεία με μισθούς μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ.

«Είμαι ο πρώτος πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, που προσέλαβα κόσμο με μπλοκάκια για την καθαριότητα του Δήμου Λέσβου. Αυτό όμως έγινε σε μια δύσκολη εποχή τότε που ήταν το μεταναστευτικό σε έξαρση με δρόμους και πλατείες να είναι γεμάτα με κόσμο. Πήραμε τότε εργαζόμενους. Eίχαμε πάνω από 150 ανθρώπους οι οποίοι όμως ήταν μάχιμοι, είτε εργάτες καθαριότητας, είτε οδηγοί, είτε άλλες κρίσιμες ειδικότητες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σήμερα δυστυχώς η πλειοψηφία όσων προσλαμβάνει η ΔΕΔΑΠΑΛ για το Δήμο Μυτιλήνης, κάθονται στα γραφεία και η απασχόλησή τους δεν έχει καμία σχέση με το κρίσιμο ζήτημα της καθαριότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιώργος Κατζανός αναφερόμενος στα δύο θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τα πρόστιμα απορριμματοφόρων για έλλειψη ασφαλιστηρίων συμβολαίων και ΚΤΕΟ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος Καθαριότητας, υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία ξεκινούσαν οι διαδικασίες για το διαγωνισμό ασφάλισης όλων των οχημάτων και ποτέ δεν υπήρχαν καθυστερήσεις ώστε να μείνουν ανασφάλιστα τα οχήματα.

«Τώρα η Δημοτική Αρχή, θέλοντας να κάνει ένα ρουσφέτι σε δικό της άνθρωπο, άλλαξε τις διαδικασίες και έτσι είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα. Σε ότι αφορά το ΚΤΕΟ, την περίοδο που ήμουν αντιδήμαρχος όλα τα μικρά οχήματα είχαν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο και εκκρεμούσαν μόνο τα μεγάλα οχήματα, για τα οποία όμως δεν υπήρχε δυνατότητα αφού τότε δεν λειτουργούσε ακόμη το ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το ΚΤΕΟ πλέον λειτουργεί από τον Ιανουάριο και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το γεγονός ότι τα οχήματα δεν έχουν περάσει ακόμη. Πλέον από την πληροφόρηση που έχω κανένα όχημα δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ, ούτε μικρό, ούτε μεγάλο».

Αναφορικά με την περίπτωση  των δύο εργαζόμενων γυναικών  στην καθαριότητα του Δήμου Μυτιλήνης, οι οποίες σύμφωνα με τις καταγγελίες τους δέχονται παρενόχληση από συνάδελφό τους, ο Γιώργος Κατζανός, δήλωσε ότι τις γνωρίζει καλά και ότι όλα τα χρόνια στη δουλειά τους δεν είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα κορίτσια αυτά, είναι πολύ εργατικά και τυπικά στη δουλειά τους και όσο ήμουν αντιδήμαρχος ποτέ δεν είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Η δουλειά που έβγαζαν ήταν όσο δύο άνδρες μαζί. Από εκεί και πέρα ο εν λόγω υπάλληλος που φέρεται ότι τις παρενοχλεί με διάφορους τρόπους, κακώς έχει τοποθετηθεί στη θέση του επιστάτη αφού δεν έχει τυπικά προσόντα για αυτό. Η Δημοτική Αρχή έπρεπε να αντιδράσει άμεσα και να λύσει με αποφασιστικότητα το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί πριν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο και έχουμε τις σημερινές εξελίξεις».

Σε κάθε περίπτωση ο Γιώργος Κατζανός, δηλώνει αποφασισμένος να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στο Δήμο Μυτιλήνης  αφού όπως σημειώνει όλο αυτό τον καιρό δεν έχει  το παραμικρό νέο έργο από τη Δημοτική Αρχή Κύτελη, η οποία προσθέτει ότι απλά συνεχίζει το πρόγραμμα του Γαληνού χωρίς να σχεδιάζει και να προγραμματίσει για το μέλλον.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

2,4 ίντσες νερού στη Μυτιλήνη

Μετά από χρόνια η γη της Λέσβου δέχθηκε αξιόλογες βροχές στα τέλη Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτωβρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

«Μπαζώματα στη θάλασσα, ισοπέδωση λόφων και αλλοίωση τοπίου στο Πλωμάρι»

Σοβαρές καταγγελίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «το Πόλιον» του Πλωμαρίου με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκδήλωση της 98 ΑΔΤΕ για την απελευθέρωση της Λέσβου

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δυναμική παρουσία των Μυτιληνιών διαιτητών στο 43ο ετήσιο σεμινάριο διαιτησία

Οι διαιτητές καλαθοσφαίρισης υποβλήθηκαν σε αγωνιστικές δοκιμασίες, που πραγματοποιήθηκαν σε τοπικό επίπεδο, καθώς και σε γραπτές εξετάσεις μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγιασμός στον παιδικό σταθμό Παμφίλων

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες εκσυγχρονισμού του και ήδη τα παιδιά είχαν επιστρέψει σε αυτόν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δύο ασθενείς επιβάτες πλοίου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Μυτιλήνη φωτίζεται ροζ για τη ζωή

Ο Δήμος και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου στέλνουν μήνυμα πρόληψης και ελπίδας με τη φωταγώγηση του Παλαιού Δημαρχείου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Διαδικτυακό σεμινάριο βιοασφάλειας για την ευλογιά τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου

Ενημέρωση και εκπαίδευση για κτηνοτρόφους, κτηνιάτρους και επαγγελματίες της αιγοπροβατοτροφίας με δυνατότητα παρακολούθησης στο Πολύκεντρο Παπάδου.
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Τα «βρόντηξε» ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δυτικής Λέσβου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις εντάσεις στην υπηρεσία εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης προσωπικού
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Σφοδρή νεροποντή στη Λέσβο

Υπερχείλισε φρεάτιο στην προκυμαία
ΧΩΡΙΑ

Ο Γολγοθάς τελείωσε και το Αναγνωστήριο μπαίνει σε νέα εποχή

Ξεκινούν οι εργασίες-Ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς και ο δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μιλούν για την εκκίνηση ενός δύσκολου αλλά ιστορικού έργου που θα παραδοθεί σε δύο χρόνια.
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Η ιστορία είναι ο καθρέφτης μας – χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας»

Η Μαρία Ευθυμίου ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ μίλησε στον Θράσο Αβραάμ και στο «Νησί 99FM» για τη δύναμη της ιστορίας ως εργαλείου αυτογνωσίας, τη μιζέρια της ελληνικής κοινωνίας και τον δρόμο για να σταθούμε με αξιοπρέπεια