× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αναλυτικά τα ποσά της 13ης σύνταξης

Δείτε πότε θα γίνει η καταβολή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/5/2019

Αναλυτικά τα ποσά της 13ης σύνταξης
' χρόνος ανάγνωσης

Την ακριβή ημερομηνία της καταβολής της 13ης σύνταξης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι η 13η σύνταξη θα δοθεί στις 20 Μαΐου και θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν λαϊκισμό και είχαν αποκλείσει τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, την οποία κατήργησαν, μαζί με τα δώρα, ολοσχερώς το 2012. Εμείς την επαναθεσμοθετούμε, αξιοποιώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Η καταβολή αφορά στην κύρια σύνταξη, έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, για τους συνταξιούχους με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι ίση με μία σύνταξη και για τους επόμενους με την κλιμάκωση που ανακοινώθηκε. Από την 13η σύνταξη ωφελούνται περίπου 2.523.038 συνταξιούχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν το 100% της σύνταξής τους, δηλαδή θα λάβουν μία πλήρη κύρια σύνταξη. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 800.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα εισπράξουν έως 500 ευρώ. Κατά μέσο όρο θα λάβουν 370 ευρώ.

• Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη 501-600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 350.000 συνταξιούχοι, που θα εισπράξουν από 350 έως 420 ευρώ. Κατά μέσο όρο θα λάβουν 370 ευρώ.

• Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη 601-1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξής τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 600.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα εισπράξουν από 300 έως 500 ευρώ. Κατά μέσο όρο θα λάβουν 400 ευρώ.

• Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% της σύνταξής τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 772.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα εισπράξουν από 300 ευρώ και πάνω, και κατά μέσο όρο 400 ευρώ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέο τακτικό γαστρεντερολογικό ιατρείο στο Νοσοκομείο Σάμου

Επιασε δουλειά ο Γιώργος Καμπούρης στο νέο του πόστο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λήμνος αντιδρά στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στον Μούδρο

Η Δήμαρχος Ελεονώρα Γεώργα ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης που αποκλείει χιλιάδες κατοίκους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Όχι άλλο υποβάθμιση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Αντίδραση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ύδρευσης, πολεοδόμηση και κτηματολόγιο στο μικροσκόπιο του ΤΕΕ

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης μιλά στο «Ν» 99 fm για τις δράσεις του Τμήματος και τις δραστηριότητες στα νησιά
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Βαλσαμίδης για τα «λουκέτα» στα καταστήματα των ΕΛΤΑ

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών και όχι υποβάθμισης υπογραμμίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δεδομένα στο κληρονομικό δίκαιο

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι η προστασία των πολιτών από την οικονομική παγίδα των χρεωμένων κληρονομιών.
ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος ελέγχει ποιον στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η κατάθεση της Ρόζας Γαργαλάκου ανοίγει νέα ερωτήματα για τις ευθύνες των τεχνικών συμβούλων και των διοικήσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η 28η Οκτωβρίου στα Ψαρά

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση κατά μήκος της παραλιακής οδού την οποία οι κάτοικοι χειροκρότησαν θερμά.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Με παραδοσιακές λεσβιακές φορεσιές μέλη και φίλοι του συλλόγου τίμησαν την ιστορική επέτειο στη Θεσσαλονίκη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χίο τα «Σημεία Επαφής» για εκπαιδευτικούς

Εργαστήρια επιμόρφωσης για την αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και την ενίσχυση της συμπερίληψης στο σχολείο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα υποβάθμιση στις ιατρικές υπηρεσίες της Λήμνου

Κίνδυνο για περαιτέρω αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Λήμνου βλέπει η ΑΔΕΔΥ
ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσαν κτήρια από το σεισμό στο Μπαλικεσίρ

Αναφέρθηκαν 1 νεκρός και 29 τραυματίες από τον πανικό που επικράτησε