× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκτακτα μέτρα από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Αναμένονται μεγάλες ουρές

Δημοσίευση 13/11/2021

Εκτακτα μέτρα από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Ανατροπές από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου το πρωί φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα μέτρα προστασίας, απέναντι στο Covid στα σούπερ μάρκετ. Ετσι πλέον θα ισχύει ο κανόνας ένας πελάτης ανά 9 τ.μ., κάτι που εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση θα φέρει «ουρές» έξω από τα σούπερ μάρκετ για δύο βασικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο ένας είναι ότι το μέτρο έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Παρασκευής και ο δεύτερος ότι παραδοσιακά το Σάββατο υπάρχει πολύς κόσμος στα σούπερ μάρκετ, αφού είναι μία ημέρα αργίας και τα περισσότερα νοικοκυριά κάνουν τις αγορές τους και τις προμήθειες της εβδομάδος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ είχαν γνώση της απόφασης από πολύ νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής και ως εκ τούτου υπήρξε μία σχετική προετοιμασία.

Αντίθετα τα μικρά καταστήματα δεν είχαν καμία ενημέρωση και άρα σήμερα το πρωί θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία κατάσταση που κατ’ αρχήν δεν θα την γνωρίζουν, αφού η ΚΥΑ, άργησε πολύ να εκδοθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ θα επιτρέπεται η παρουσία ενός πελάτη ανά 9 τετραγωνικά του καταστήματος όπως ίσχυε έως τις 25 Οκτωβρίου, από 1 πελάτη ανά 2 τ.μ. που ίσχυε τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο τραπέζι είχε πέσει και η ιδέα να γίνεται και έλεγχος πιστοποιητικών στην είσοδο, κάτι το οποίο δεν προχώρησε και αυτό διότι η εφαρμογή του παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα και στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως έσχατο μέτρο και εφόσον η κατάσταση ξεφύγει.


Αλλωστε τις προηγούμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης εξηγούσε πως «μεταξύ των μέτρων που συζητούνται, βρίσκεται η επανεξέταση της πυκνότητας των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον αρνητή στο να πάει να πάρει τα βασικά τρόφιμα. Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.