× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκτακτα μέτρα από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Αναμένονται μεγάλες ουρές

Δημοσίευση 13/11/2021

Εκτακτα μέτρα από σήμερα στα σούπερ μάρκετ
' χρόνος ανάγνωσης

Ανατροπές από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου το πρωί φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα μέτρα προστασίας, απέναντι στο Covid στα σούπερ μάρκετ. Ετσι πλέον θα ισχύει ο κανόνας ένας πελάτης ανά 9 τ.μ., κάτι που εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση θα φέρει «ουρές» έξω από τα σούπερ μάρκετ για δύο βασικούς λόγους.


Ο ένας είναι ότι το μέτρο έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Παρασκευής και ο δεύτερος ότι παραδοσιακά το Σάββατο υπάρχει πολύς κόσμος στα σούπερ μάρκετ, αφού είναι μία ημέρα αργίας και τα περισσότερα νοικοκυριά κάνουν τις αγορές τους και τις προμήθειες της εβδομάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ είχαν γνώση της απόφασης από πολύ νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής και ως εκ τούτου υπήρξε μία σχετική προετοιμασία.

Αντίθετα τα μικρά καταστήματα δεν είχαν καμία ενημέρωση και άρα σήμερα το πρωί θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία κατάσταση που κατ’ αρχήν δεν θα την γνωρίζουν, αφού η ΚΥΑ, άργησε πολύ να εκδοθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ θα επιτρέπεται η παρουσία ενός πελάτη ανά 9 τετραγωνικά του καταστήματος όπως ίσχυε έως τις 25 Οκτωβρίου, από 1 πελάτη ανά 2 τ.μ. που ίσχυε τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο τραπέζι είχε πέσει και η ιδέα να γίνεται και έλεγχος πιστοποιητικών στην είσοδο, κάτι το οποίο δεν προχώρησε και αυτό διότι η εφαρμογή του παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα και στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως έσχατο μέτρο και εφόσον η κατάσταση ξεφύγει.


Αλλωστε τις προηγούμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης εξηγούσε πως «μεταξύ των μέτρων που συζητούνται, βρίσκεται η επανεξέταση της πυκνότητας των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον αρνητή στο να πάει να πάρει τα βασικά τρόφιμα. Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

1.450 θέσεις στάθμευσης στη Μύρινα

Για την διευκόλυνση των οδηγών εν' όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου στη Λήμνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μια προσευχή χρόνων βρήκε απάντηση στην Τένεδο

Θυρανοίξια στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Παναγίας Τενέδου με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Μια ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία καθώς ο ναός-σύμβολο επιστρέφει στη ζωή, κουβαλώντας τη μνήμη και την πίστη ενός λαού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» στο ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο και από τη Ρόδο

Στα βήματα της Σύρου, κάλεσμα σε διαμαρτυρία ενάντια στη γενοκτονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ