× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν θέλουμε νέα Καράβα, αλλά αν χρειαστεί θα είμαστε εκεί»

Για το ενδεχόμενο επεισοδίων στη Βάστρια, όταν έρθουν οι μπουλντόζες, την αυτοδιοίκηση και τη συμμετοχή του στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε ο Νίκος Καρασάββας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/11/2021

«Δεν θέλουμε νέα Καράβα, αλλά αν χρειαστεί θα είμαστε εκεί»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να έχουμε επανάληψη των γεγονότων της Καράβας το μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά της νέας δομής, Νίκος Καρασάββας ο οποίος μίλησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», τόσο για το ζήτημα της Βάστριας όσο και για ζητήματα που αφορούν στην αυτοδιοίκηση, δήμο και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για το ζήτημα της Βάστριας, ο Νίκος Καρασάββας σημείωσε πως οι αιρετοί της Θερμής που απαρτίζουν κατά κύριο λόγο την Επιτροπή Αγώνα είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη δημιουργία της νέας δομής, ωστόσο πρόσθεσε δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα και να γίνουν επεισόδια εν μέσω πανδημίας.

«Η δική μας δουλειά είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο και να τους εξηγήσουμε ότι αυτό που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως σύγχρονη ελεγχόμενη δομή, ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις ροές από τα απέναντι παράλια μπορεί να μετατραπεί σε νέα Μόρια.

Οι πολίτες θα αποφασίσουν, αν επιθυμούν, την ώρα που θα έρθουν οι μπολντόζες για το έργο της δομής, να εμποδίσουν με κάθε τρόπο αυτή την εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ευθύνη να βγάλεις τον κόσμο στο δρόμο εν μέσω πανδημίας είναι πολύ μεγάλη και η κυβέρνηση καλό είναι να σκεφτεί λίγο καλύτερα τις συνέπειες που θα υπάρξουν.

Η δομή προσφύγων και μεταναστών που ετοιμάζονται να φτιάξουν στη Βάστρια δεν θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, αλλά θα είναι μία μόνιμη εγκατάσταση, μία μικρή πόλη η οποία θα παραμείνει εκεί για πάντα. Με πιο δικαίωμα λοιπόν εμείς θα υποθηκεύσουμε τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας.

Από εκεί και πέρα δεν είμαστε τυφλοί. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι γίνεται γύρω μας και ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει χώρος για την καταγραφή των μεταναστών που έρχονται. Προτείνουμε λοιπόν τη δημιουργία ενός μικρού καταγραφικού κέντρου, σε καμία περίπτωση όμως δομή μόνιμης διαμονής»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην αυτοδιοικητική του θητεία ο Νίκος Καρασάββας σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε δήμους και Περιφέρεια, ενώ σημειώνει πως υπάρχουν ακόμη και σήμερα αρκετές δυσλειτουργίες στους νέους δήμους εξαιτίας της διάσπασης. «Όσο δύσκολο ήταν να ενωθεί ο Δήμος από 13 σε 1 άλλο τόσο δύσκολο αποδείχθηκε ότι ήταν να σπάσει από 1 σε 2. Γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα και όλο αυτό γίνεται ακόμη πιο δύσκολο λόγω της ασυνεννοησίας των δύο δημοτικών αρχών».

Ο ίδιος ο Νίκος Καρασάββας, πάντως δήλωσε παρών στις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ αποκάλυψε ότι επιστρέφει στον Α’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης και ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μυτιλήνης.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.