× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι υποψήφιοι της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» στην ΕΛΜΕ

15 Μαΐου ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/5/2019

Οι υποψήφιοι της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» στην ΕΛΜΕ
' χρόνος ανάγνωσης

Ψηφίζουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 15 Μαΐου και η παράταξη εκπαιδευτικών Αγωνιστική Παρέμβαση εξέδωσε τους υποψήφιους και τη διακήρυξή της:

Οι υποψήφιοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλχατζίδου Ανδρομάχη του Γεωργίου

Γκίκα Ευφημία (Έφη) του Λεωνίδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γκουλιούμη Ζακελίνα του Στυλιανού

Κογκορόζη Μαρία της Ελευθερίας

Κρητικός Παναγιώτης του Νικολάου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρεασίδης Γεώργιος του Χρήστου

Ντουράκης Κωνσταντίνος του Στεργίου

Σπανός Γεώργιος του Θεοδώρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τσιρεπλής Ιγνάτιος (Τάκης) του Παναγιώτη

Τσορμπατζόγλου Μιχαήλ του Γεωργίου

 

«Οι φετινές εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου συμπίπτουν με μια προεκλογική περίοδο που έχει παραδοσιακά χαρακτηριστικα πόλωσης και έντασης. Η ψήφος διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί όμως να ταυτιστεί με μια ψήφο στη ΔΑΚΕ.

Μια ΔΑΚΕ που εκφράζει το αντιδραστικότερο κομμάτι -υπαρκτό δυστυχώς- της εκπαίδευσης στη Λέσβο, που σαμποτάρισε και παρακώλυσε κάθε μαζική αμεσοδημοκρατική διαδικασία και εξέθεσε το σύνολο των εκπαιδευτικών της Λέσβου με αποφάσεις όνειδος για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Μια ΔΑΚΕ που επεδίωξε να καταστήσει το Σωματείο παράρτημα της Διοίκησης απονευρώνοντας την ανεξάρτητη, μαχητική λειτουργία του με κάθε τρόπο.

Δε θα μπορούσε όμως να είναι διαφορετικά... Στη Λέσβο στελέχη της ΔΑΚΕ σχετίζονται με την Πατριωτική Κίνηση που οργάνωσε ακροδεξιές αντιδράσεις και πρακτικές βίας υπό την πολιτική ομπρέλα της ΝΔ. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λέσβο να στηρίξει ακραία, αντιδραστικά και φασιστικά ιδεολογήματα προκειμένου να αποδείξει τη διαφοροποίησή της από την κυβέρνηση, αφού κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σε πέρας με τον πιο ανώδυνο για το κεφάλαιο τρόπο τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία, απόλυτα εναρμονισμένος με ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Στην Αγωνιστική Παρέμβαση πιστεύουμε ότι τα πρωτοβάθμια Σωματεία μπορούν να αλλάξουν κινηματική σελίδα στην Ελλάδα.

Γι’αυτό και διεκδίκησε ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ, Γενικές συνελεύσεις, συμμετοχή του Σωματείου στη Γενική Συνέλευση των προέδρων στην Αθήνα. Πρότεινε κινητοποιήσεις και κλιμάκωση του αγώνα των αναπληρωτών.  Ήταν παρούσα σε όλες τις πολιτικές και κινηματικές μάχες που δόθηκαν απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης. Ανέδειξε τα αντιδραστικά ακροδεξια στοιχεία που επέβαλαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ.

Απευθυνόμαστε στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι το Σωματείο δεν πρέπει να γίνει κανενός κομματικό τσιφλίκι και αντιδραστικό φερέφωνο, που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα και θέλουν Σωματείο με ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Στους εκπαιδευτικούς που δεν ψηφίζουν για να φτιάχνουν βιογραφικά φιλόδοξων κομματικών στελεχων, που δεν υποκύπτουν στο ρουσφέτι και τις εξυπηρετήσεις ημετέρων. Στους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν το δίκιο τους με διαφάνεια και αξιοπρέπεια.

Στους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν μπορεί παρά να είναι υποταγμένος και ως εκ τούτου αντίθετος σε κάθε προσπάθεια αλλαγής της υπάρχουσας κατάστασης. Η συμπόρευση ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ σε όλες σχεδόν τις κρίσιμες αποφάσεις της ΟΛΜΕ είναι χαρακτηριστική.

Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι ο κομματικός συνδικαλισμός εντείνει τον αναχωρητισμό, την ανάθεση και την ηττοπάθεια, αποτελούν τροχοπέδη για την αγωνιστική διάθεση και την αγωνιστική πράξη και καθίσταται μοιραία αναποτελεσματικός.

Η ψήφος στην Αγωνιστική Παρέμβαση δεν είναι συνδιαλλαγή, δεν είναι ανάθεση. Είναι αγωνιστική στάση και στήριξη του Σωματείου και του μαχόμενου συνδικαλισμού.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου

Ανοιχτή δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με κιάλια και τηλεσκόπια στις Αλυκές Καλλονής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου