× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/10/2021

Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου
Φωτο αρχείου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης αυξήσεων στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τους εργαζόμενους του νησιού μας την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι της Κυβέρνησης της ΝΔ, έρχονται να συμπληρώσουν το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων Κυβερνήσεων και επιδιώκουν να επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα στους εργαζομένους. Οι αντεργατικές διατάξεις που επιφέρουν μειώσεις σε μισθούς και υπονομεύουν τις κλαδικές ΣΣΕ σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά έρχονται να ματώσουν ξανά τον λαό. Επιπλέον για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών το κόστος μετακίνησης στην ηπειρωτική χώρα έχει γίνει δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται περαιτέρω τα λαϊκά νοικοκυριά.   

Ταυτόχρονα η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο μέχρι και σήμερα, και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, συνεχίζει να έχει σοβαρότατες ελλείψεις αφού η Κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του, αποδεικνύει περίτρανα ότι η υγεία του λαού, των εργαζομένων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Η εικόνα των δεκάδων νεκρών καθημερινά και των εκατοντάδων διασωληνωμένων από τον κορονοϊό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που με δική τους ευθύνη ο λαός παραμένει απροστάτευτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ωρου!

 

Δεν πάει άλλο! Αρκετά πληρώσαμε για την ανάπτυξη τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Επιπλέον επιδιώκουν να δώσουν ουσιαστικό χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στις μαζικές διαδικασίες, στη λήψη αποφάσεων και δράσης. Θέλουν να επιβάλουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα στα συνδικάτα με το φακέλωμα εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας των σωματείων και τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους. Θέλουν να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε οργανώσεις εργοδοτών, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να βγάζουν τις απεργίες στο σύνολο τους παράνομες και να ποινικοποιούν τους αγώνες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο!

 

Δεν δεχόμαστε στην Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να δουλεύουμε με εξαντλητικές βάρδιες, εφτά ημέρες την εβδομάδα και για μισθούς πείνας οι οποίοι δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια νερού – ρεύματος – τηλεφωνίας, τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα.

Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας, σε εργασιακό μεσαίωνα χωρίς μέτρα προστασίας και να παίζουμε την υγεία μας και τη ζωή μας «κορώνα – γράμματα».

Δεν δεχόμαστε για τα κέρδη των αφεντικών να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες.

Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε σχολεία που μετατρέπονται και αυτά σε δυσβάσταχτο κόστος για τις λαϊκές οικογένειες.

 

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους!

 

 

  • Για  να δυναμώσει η κοινή δράση και ο αγώνας των εργαζομένων, των συνδικάτων
  • Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής
  • Για να μείνει στα χαρτιά ο Νόμος Χατζηδάκη
  • Για την διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε απεργιακή ετοιμότητα για τη συγκρότηση ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου για να ακυρώσουμε στη πράξη τις αντεργατικές πολιτικές.

Οι αγώνες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι μπορούμε να μετράμε νίκες, την αξία της οργανωμένης πάλης και της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή