× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Μνηστήρες» για Δήμους και Περιφέρεια

Ρόλο πρωταγωνιστή διεκδικούν Βαλσαμίδης και Χριστόφας στη Μυτιλήνη, Βέρρος και Κυρατζής στη Δυτική Λέσβο ενώ ο Στρατής Κύτελης βλέπει... Βουλή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/10/2021

«Μνηστήρες» για Δήμους και Περιφέρεια

Μπορεί να μας χωρίζουν δύο χρόνια από τις επόμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο η προετοιμασία των υποψηφίων και οι συζητήσεις γύρω από τα ψηφοδέλτια, σε κόμματα και παρατάξεις, έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο για τους δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου όσο και για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισήμως κανένας από τους μνηστήρες , πλην των εν ενεργεία δημάρχων και του περιφερειάρχη, δεν έχει επιβεβαιώσει τη φημολογία για ενδεχόμενη κάθοδό τους στις εκλογές. Παρασκηνιακά ωστόσο,  οι επαφές έχουν ξεκινήσει. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το προεκλογικό παζάρι για το στήσιμο των ψηφοδελτίων και οι πρώτες συμφωνίες έχουν κλείσει ήδη ενώ οι ενδιαφερόμενοι κάνουν συχνά κρούσεις σε γνωστά στελέχη της αυτοδιοίκησης για να ενταχθούν στην ομάδα τους.

Στο Δήμο Μυτιλήνης, ο οποίος ομολογουμένως ως πεδίο δράσης είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για τους μνηστήρες της αυτοδιοίκησης τα ονόματα που ακούγονται είναι εκείνα του νυν αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα και του περιφερειακού συμβούλου Θεόδωρου Βαλσαμίδη. Οι δύο ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται πυρετωδώς, κρατούν όμως τα σχέδιά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Την ίδια ώρα ο νυν δήμαρχος Στρατής Κύτελης, αν και πολλές φορές έχει πει ότι θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος στο Δήμο Μυτιλήνης,  το τελευταίο διάστημα φλερτάρει έντονα με μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εθνικές  εκλογές. Μάλιστα φαίνεται ότι αυτή η λύση έχει γίνει αποδεκτή από τα τοπικά όργανα του κόμματος στο νησί, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για υποψηφιότητα Βαλσαμίδη. Βέβαια στο παιχνίδι αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει ο χρόνος των εθνικών εκλογών και η στάση που θα κρατήσει ο νυν βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρασκηνιακά αλλά έντονα κινείται ο Παναγιώτης Χριστόφας ο οποίος έχει συμφωνήσει με πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη της δημοτικής αρχής γαληνού, κεντρώα κοινωνικά στελέχη αλλά και στελέχη της ευρύτερης κεντροαριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου.

Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος στο Δήμο Μυτιλήνης φέρεται να έχει εκφράσει και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Στρατής Μανωλακέλλης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, τώρα εκτός από τον Ταξιάρχη Βέρρο ο οποίος έχει δηλώσει επισήμως ότι ενδιαφέρεται να είναι εκ νέου υποψήφιος, δυναμικά στο παιχνίδι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ενδέχεται να μπει ο νυν περιφερειακός Σύμβουλος Στρατής Κυρατζής. Βέβαια η υποψηφιότητά του είναι ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης και καθώς φαίνεται όλα θα εξαρτηθούν από το ποια θα είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τώρα, ο μόνος σίγουρος υποψήφιος είναι ο Κώστας Μουτζούρης, στο ψηφοδέλτιο του οποίου θα ενταχθούν πολλοί από τους σημερινούς συνεργάτες του.

Το μεγάλο ερώτημα πάντως είναι ποια στάση θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία και αν θα επιλέξει να κατεβάσει ξεχωριστό υποψήφιο ή αν θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της δεξιάς. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το κόμμα βρίσκεται προς αναζήτηση ενός δυνατού, ηχηρού ονόματος  το οποίο θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στον αρκετά ισχυρό έως αυτή τη στιγμή, Κώστα Μουτζούρη. Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή, φαίνεται ότι δεν προχωράει ενώ την ίδια ώρα ακούγεται έντονα το όνομα του Σταμάτη Μαλέλλη ο οποίος και στο παρελθόν, ως γνωστόν, είχε δηλώσει ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά θα έλεγε κανείς ότι ακόμη υπάρχει πολύς χρόνος έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μέχρι τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Αυτό ισχύε ιεν μέρει,  με δεδομένο ότι οι πολιτικές ισορροπίες εξαρτώνται από πολλά γεγονότα, δεδομένα και συγκυρίες ας μην ξεχνάμε όμως ότι στο παιχνίδι των αυτοδιοικητικών εκλογών, κερδισμένος βγαίνει εκείνος που ξεκινάει νωρίς την προετοιμασία του.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι υποψηφιότητες του Σπύρου Γαληνού και του Στρατή Κύτελη, οι οποίες προετοιμάστηκαν στις λεπτομέρειες τους τουλάχιστον δύο χρόνια πριν τις εκλογές.

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Με την συμμετοχή πολλών τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΧΩΡΙΑ

Ζωντανεύει η Βατούσα με Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Μετά από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου. Η ίδρυσή του δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Λόγω εργασιών διαγράμμισης και σήμανσης στο χώρο πάρκινγκ του επιβατηγού λιμένα