× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα κάνω κριτική στη Δημοτική Αρχή και ας είμαι συνεργάτης της ΔΕΥΑΛ»

Τη δική του εκδοχή για τη συνεργασία του με τη Δημοτική Επιχείρησης δίνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/10/2021

«Θα κάνω κριτική στη Δημοτική Αρχή και ας είμαι συνεργάτης της ΔΕΥΑΛ»
' χρόνος ανάγνωσης

Νέες φωτιές  στο πολιτικό σκηνικό της αυτοδιοίκησης, ανάβει η συνεργασία της ΔΕΥΑΛ με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Ανδριώτη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθου εξωτερικού συνεργάτη οικονομικών και διαχείρισης προσωπικού

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Παναγιώτης Ανδριώτης εξήγησε ότι η νέα αυτή συνεργασία δεν έχει καμία σχέση με την ιδιότητά του στο δημοτικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την κρίση του και τις θέσεις του πάνω στα δημοτικά πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δέχθηκα, αναφέρει ο Παναγιώτης Ανδριώτης, μία πρόταση συνεργασίας από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Γιώργο  Φλώρο με τον οποίο διατηρώ μία καλή σχέση από την περίοδο της θητείας μου στο Δ.Σ. της εταιρείας. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα πολύ πάνω σε αυτό το ζήτημα και η απόφαση μου δεχθώ τη συνεργασία, σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μου να προσφέρω σε μία υπηρεσία πολύ σημαντική για τους πολίτες όπως είναι η ύδρευση.

Για να είμαι ειλικρινής όταν δέχθηκα την πρόταση για τη θέση του οικονομικού συμβούλου, η οποία να σημειωθεί ότι θα είναι άμισθη, έκανα και δεύτερες σκέψεις, ότι δηλαδή πιθανόν με προσέγγισε η Δημοτική Αρχή Κύτελη για να με έχει ως σύμμαχο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συνέβη αυτό. Θέλω όμως να υπογραμμίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η στάση απέναντι στη Δημοτική Αρχή δεν αλλάζει ούτε και οι θέσεις μου σε συγκεκριμένα θέματα και ζητήματα. Ανήκω στην αντιπολίτευση και είμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Θα εξακολουθήσω να κάνω εποικοδομητική κριτική όπως κάνω μέχρι σήμερα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Πολλές φορές έχω πει ότι διαφωνώ με τον τρόπο που κινείται η παρούσα δημοτική αρχή η οποία ενεργεί χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις προκαλεί η συνεργασία Ανδριώτη με τη ΔΕΥΑΛ, στην παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας», του Μιχάλη Μαμάκου, από την οποία εξάλλου είχε διαγραφεί ο δημοτικός σύμβουλος.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση, με έντονα στοιχεία ειρωνείας,  που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη η παράταξη και η οποία υπογράφεται από το Μιχάλη Μαμάκο , σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η συνεργασία αυτή δεν προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση καθώς όπως λέει στη μικρή κοινωνία και την πολιτική σκηνή του τόπου μας όλοι γνωριζόμαστε με όλους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης Μαμάκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άλλη μια συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε χτες, με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Ανδριώτη να αναλαμβάνει μετά από απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ στην οποία μειοψήφησε μόνο ο  δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας Θεόδωρος Βουνατσής, καθήκοντα άμισθου εξωτερικού συνεργάτη οικονομικών και διαχείρισης προσωπικού.  Μια συνεργασία που δεν μας προξενεί καμία απολύτως εντύπωση, καθώς στην μικρή κοινωνία και την πολιτική σκηνή του τόπου μας όλοι γνωριζόμαστε με όλους. Και θα ήταν ανάξια λόγου, αν δεν αποτελούσε για την παράταξη μας μια ακόμα δικαίωση της στάσης και της πορείας που κρατάμε αυτά τα δυο χρόνια ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ο κ. Ανδριώτης ο οποίος διεγράφη από την παράταξη μας προ μηνών, είχε πολλάκις αναφέρει ότι οι συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση είναι θεμιτές αρκεί να γίνονται κάτω από ένα πολιτικό πλαίσιο και όχι σε μια διαδικασία πλειοδοσίας. Την ίδια ακριβώς άποψη είχαμε και έχουμε και εμείς ως παράταξη, την ίδια θέση κρατήσαμε μέχρι σήμερα και την ίδια θα συνεχίσουμε να έχουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δυστυχώς όμως για τον κ. Ανδριώτη, αποδεικνύεται πως οι δικές του θέσεις και απόψεις άλλαξαν στην πορεία και η καρεκλοκενταυρία και ο αμοραλισμός υπερίσχυσαν για εκείνον.

Και αυτός είναι και ο λόγος που η δική μας παράταξη δεν επέλεξε να συρθεί σε μια συνεργασία η οποία θα είχε ως βάση την καρέκλα και τα οικονομικά οφέλη , ως αντιστάθμισμα στο ναι σε όλα, κάτι που απορρίψαμε από την πρώτη στιγμή και το κάναμε σαφές σε όλους τους τόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρόμαστε γιατί διαπιστώνουμε πλέον ότι συγκεκριμένα συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά, τα οποία πολέμησαν με κάθε τρόπο την δική μας συνεργασία, συμπράττουν πλέον με τους θιασώτες του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και δικαιώνουν για μια ακόμη φορά την στάση μας να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας και στις θέσεις μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Ανδριώτη στα νέα του καθήκοντα ως οικονομικός συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Φλώρου και ελπίζουμε να προχωρήσει και το θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το έργο της Λαγκάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προτείνουμε στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής να διοργανωθεί μια εκδήλωση όπου θα τιμηθούν όλοι οι άμισθοι και οι εθελοντές της. Πολλοί μαζεύτηκαν και πρέπει να τους τιμήσουμε…».

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο Παναγιώτης Ανδριώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δηλώσεις και στις αναφορές των πρώην συνεργατών του από την παράταξη Μαμάκου, σημειώνοντας ότι η στάση του είναι καθαρή και ο μόνος που έχει δικαίωμα να τον κρίνει είναι ο κόσμος που τον ψήφισε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Ανδριώτη

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό

Καταγγέλλει ευθύνες του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και του Δήμου για ελλιπή προληπτικά μέτρα
Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών
Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά

Το Λιμεναρχείο απευθύνει σύσταση προς τους ιδιοκτήτες σκαφών κάθε τύπου να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά
ΧΩΡΙΑ

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή

Έκκληση Βάλεση για προσοχή στην κατανάλωση έως ότου γεμίσουν οι δεξαμενές
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Στηρίξτε τη Λέσβο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου για την κτηνοτροφία και τις ευρωπαϊκές πολιτικές
«Στηρίξτε τη Λέσβο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση

Στο επίκεντρο της λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου θέτει τα μέτρα στήριξης
«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου

Eπαναφέρει το θέμα της υποστελέχωσης και ζητά άμεσες λύσεις
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών

«Πλήγμα στο κράτος δικαίου και στην εμπιστοσύνη των πολιτών», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής
Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών
ΧΩΡΙΑ

Σε τροχιά αναβάθμισης το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου

Υπογραφή σύμβασης για πυρασφάλεια και εκσυγχρονισμό με στόχο την πλήρη αδειοδότηση της δομής
Σε τροχιά αναβάθμισης το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου