× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Porto Plomari θα είναι ανοικτό για όλους από τις 27 Οκτωβρίου

Ένα μοναδικής ομορφιάς πεντάστερο ξενοδοχείο σε ένα διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα από τα τέλη του 19ου αιώνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/10/2021

Το Porto Plomari θα είναι ανοικτό για όλους από τις 27 Οκτωβρίου

Δίπλα στην ποτοποιία Βαρβαγιάννη στο Πλωμάρι, ανοίγει τις πύλες του για όλους το 5άστερο ξενοδοχείο «Porto Plomari» στις 27 Οκτωβρίου. 

Σε ένα διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα από τα τέλη του 19ου αιώνα έχουν διαμορφωθεί κλίνες πολυτελούς ξενοδοχείου κρατώντας τον βιομηχανικό χαρακτήρα. 

Το παλιό βιομηχανικό συγκρότημα που λειτουργούσε μέχρι και το 1974 ως πυρηνελαιουργείο, χτίστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα και η αρχική του μορφή επιδέχθηκε πολλές μετατροπές και προσθήκες καθώς η λειτουργία του από ελαιοτριβείο και σαπωνοποιείο (με εξαγωγές μέχρι τη Μασσαλία),κατέληξε γύρω στα 1910 στη τελευταία χρήση του πυρηνελαιουργείου. Το 1987 το συγκρότημα χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο με αποκλειστική τουριστική χρήση.
Σήμερα μετά την ανακαίνιση του λειτουργεί πλέον ως ξενοδοχείο πέντε αστέρων, επαναφέροντας και αποκαθιστώντας,την σημαντική αξία του συγκροτήματος ως σημείο αναφοράς και τοπόσημο της περιοχής του Πλωμαρίου ,έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης αλλά και διατήρησης της μνήμης του τόπου.
Για πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα της υποδοχής 2252031000, 2252033333, το τηλέφωνο κρατήσεων εστιατορίου 6944590092 και στο [email protected].

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ