× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Στον αέρα και επίσημα η δακοκτονία

Το πάγωμα κάθε διαδικασίας υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία διατάσσει η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 8/5/2019

Στον αέρα και επίσημα η δακοκτονία
' χρόνος ανάγνωσης

Δεκτή έκανε η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών την αίτηση που κατέθεσε η Δόμηση Αιγαίου για την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής της διαδικασίας ανάδειξης της εταιρίας του Χαράλαμπου Παπαδέλλη ως προσωρινού μειοδότη του έργου της δακοκτονίας.

Η απόφαση της Αρχής που έχει τον χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης για την προσφυγή που έχει καταθέσει η Δόμηση κατά της εταιρίας του Χαράλαμπου Παπαδέλλη. Να θυμίσουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει το «Ν» στις 16 Απριλίου η προσφυγή αφορά ένα από τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτό του πίνακα αρχιεργατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η  Δόμηση ισχυρίζεται ότι οι υπογραφές των αρχιεργατών που κατέθεσε η εταιρεία του Χαράλαμπου Παπαδέλλη ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη λίστα που έχει καταθέσει η ίδια και αφορά εργαζομένους που συνεργάζονταν μαζί της τα τελευταία χρόνια, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν ότι ουδέποτε υπέγραψαν για να συνεργαστούν με την εταιρεία Παπαδέλλη. Επίσης ανέφερε ότι 86 άτομα από τα συνολικά 115 δεν γνώριζαν ότι είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα του κ.Παπαδέλλη και προφανώς οι υπογραφές που έχουν τεθεί δεν είναι δικές τους. Προς απόδειξη αυτών των ισχυρισμών η Δόμηση διαθέτει υπεύθυνες δηλώσεις των αρχιεργατών με το γνήσιο της υπογραφής τους στις οποίες δηλώνουν ότι δεν έχουν υπογράψει κανένα έγγραφο όπως αυτό της λίστας που κατέθεσε ο κ.Παπαδέλλης με τα ονόματα τους.

Από την μεριά της η εταιρία του κ.Παπαδέλλη ισχυριζόταν ότι οι υπογραφές των αρχιεργατών που διαθέτει είναι γνήσιες και ότι ο πίνακας των αρχιεργατών μπορεί ν αλλάξει καθώς βάσει της σύμβασης είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν και άτομα που θα υποδείξουν οι φορείς.

Σε κάθε περίπτωση οι διαδικασίες των αποφάσεων εκ μέρους της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών πρέπει να τρέξουν γρήγορα προκειμένου να υπάρξει ανάδοχος για να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η δακοκτονία καθώς όπως τόνιζαν στο «Ν» ελαιοπαραγωγοί δεν αντέχουν ακόμα μια κατεστραμμένη χρονιά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγάλο στοίχημα η τυποποίηση και νέος συνεταιρισμός γυναικών για την Αντισσα

Η Βάγια Καρίνου πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής, μιλά για την προσπάθεια των τριών τελευταίων χρόνων να σταθεί στα πόδια του το εγχείρημα κάτω από περίπλοκες συνθήκες και προκλήσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταβλήθηκαν 28 εκατ. ευρώ σε 23.415 δικαιούχους

Πληρωμή υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2024