× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Υποψήφιος δήμαρχος και τη νέα τετραετία

Στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στα έργα, στα προβλήματα και στις σχέσεις του με Κύτελη και Αθανασίου αναφέρθηκε ο Ταξιάρχης Βέρρος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/9/2021

Υποψήφιος δήμαρχος και τη νέα τετραετία
' χρόνος ανάγνωσης

Την πρόθεσή του να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου οράματος για την ανάπτυξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, εξέφρασε μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Ο Ταξιάρχης Βέρρος σε μια χειμαρρώδη αποτύπωση της πορείας του μέχρι σήμερα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, ανακοίνωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος και ότι δεν ενδιαφέρεται για κάποιο άλλο αξίωμα. Όπως είπε, αγαπά τον τόπο , το νησί και θέλει ο ίδιος, τα παιδιά του και οι νέοι άνθρωποι να ζήσουν σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το δρόμο Καλλονής – Πέτρας, μετά τις προσφυγές κτηνοτρόφων της περιοχής και τη διαπίστωση ότι τμήμα του δρόμου ταυτίζεται με το φράγμα Τσικνιά, επισήμανε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ωστόσο πρόσθεσε σε σύσκεψη που έγινε στο αρμόδιο Υπουργείο ελήφθη απόφαση να γίνουν τροποποιήσεις της μελέτης του δρόμου και το έργο να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

«Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία για την αλλαγή μίας μελέτης και μάλιστα ανακύπτουν και ζητήματα που σχετίζονται με νέες απαλλοτριώσεις, αδειοδοτήσεις κ.λπ. αφού μιλάμε για μια εντελώς νέα χάραξη. Δεν προσκλήθηκα να συμμετάσχω στη σύσκεψη, δεν γνωρίζω το λόγο, ωστόσο άκουσα τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον αντιπρόεδρο της βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου. Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε για τον Ιανουάριο πιθανόν να τηρηθεί όμως οι διαδικασίες είναι πολλές και θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να τρέξουν πολύ γρήγορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιούνται από το Δήμο αυτή την περίοδο σημειώνοντας ότι συνεχίζονται όλα τα προηγούμενα που είχαν προγραμματισθεί από τη Δημοτική Αρχή Λέσβου, ενώ σχεδιάζονται και νέα έργα τα οποία θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα το επόμενο διάστημα.

«Δεν ξέρω αν τα έργα έχουν πατρότητα, σημείωσε. Από τη στιγμή που σχεδιάζεται όμως έως τη στιγμή που υλοποιείται περνά από πολλά στάδια. Πιστεύω ότι δικαίωμα στην πατρότητα ενός έργου έχει εκείνος που υλοποιεί τη μελέτη, που το εντάσσει σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα και που στη συνέχεια προχωρά τη διαδικασία της δημοπράτησης. Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται πολλά νέα έργα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου τα οποία θα δημοπρατηθούν έως το τέλος του χρόνου. Στόχος μας είναι μέσα από ένα συνολικό προγραμματισμό που θα αγγίζει όλες τις πτυχές της οικονομίας και της καθημερινότητας  να δημιουργήσουν συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη του τόπου και την συγκράτηση του πληθυσμού. Δίνουμε βάση σε έργα που σχετίζονται με τη βατότητα των δρόμων, την αγροτική οδοποιία, την εκπαίδευση, την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, των ιαματικών πηγών, της γεωθερμίας. Όλα αυτά είναι ένα σύνολο δράσεων και δραστηριοτήτων οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά το δήμο μας τα επόμενα χρόνια».

Αναφερόμενος ο Ταξιάρχης Βέρρος στις σχέσεις του με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν διαφορές σε προσωπικό επίπεδο αλλά κυρίως διαφωνίες για τη διαχείριση επιμέρους ζητημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με το βουλευτή Χαρ. Αθανασίου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις προσωπικές μας σχέσεις. Υπάρχουν ίσως διαφωνίες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν βρεθούμε έξω δεν θα μιλήσουμε. Σε μία περίπτωση που ζητήσαμε τη βοήθειά του για ένα έργο στο Ελλάδα 2021 μας στήριξε και η υπόθεσή μας προχώρησε. Αυτό δείχνει ότι αν υπάρχει διάθεση για συνεργασία τα υπόλοιπα μπορούμε να τα βρούμε στην πορεία».

Σε ότι αφορά τις σχέσεις των δύο δήμων, ο Ταξιάρχης Βέρρος σημείωσε ότι ακόμη και τώρα καλεί το Δήμαρχο Μυτιλήνης να συζητήσουν και να συμφωνήσουν σε επιμέρους ζητήματα όπως είναι το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, η ΔΕΥΑΛ κ.α.

«Εμείς ως Δήμος από την αρχή, θεωρήσαμε ότι είναι καλύτερα να μην προχωρήσει η διάσπαση των Νομικών Προσώπων στην παρούσα φάση. Ο Δήμος Μυτιλήνης ωστόσο επέμενε γι αυτό σε σημείο εμμονής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πορεία όμως και αυτοί οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού το οποίο δεν κατάφεραν ακόμη να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε.

Για το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, εμείς έχουμε προτείνει να παραιτηθεί ο Δήμαρχος Μυτιλήνης από τη θέση του προέδρου και να ορισθεί ένα άλλο άτομο και μαζί με το νυν αντιπρόεδρο αν επιθυμεί να παραμείνει να ασκήσουν διοίκηση στο Διαδημοτικό  Λιμενικό Ταμείο και επιτέλους να προχωρήσουν κάποια έργα. Στο ταμείο του φορέα υπάρχουν πολλά χρήματα τα οποία όμως είναι αναξιοποίητα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης