× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Υποψήφιος δήμαρχος και τη νέα τετραετία

Στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στα έργα, στα προβλήματα και στις σχέσεις του με Κύτελη και Αθανασίου αναφέρθηκε ο Ταξιάρχης Βέρρος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/9/2021

Υποψήφιος δήμαρχος και τη νέα τετραετία

Την πρόθεσή του να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου οράματος για την ανάπτυξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, εξέφρασε μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ταξιάρχης Βέρρος σε μια χειμαρρώδη αποτύπωση της πορείας του μέχρι σήμερα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, ανακοίνωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος και ότι δεν ενδιαφέρεται για κάποιο άλλο αξίωμα. Όπως είπε, αγαπά τον τόπο , το νησί και θέλει ο ίδιος, τα παιδιά του και οι νέοι άνθρωποι να ζήσουν σε αυτό.

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το δρόμο Καλλονής – Πέτρας, μετά τις προσφυγές κτηνοτρόφων της περιοχής και τη διαπίστωση ότι τμήμα του δρόμου ταυτίζεται με το φράγμα Τσικνιά, επισήμανε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ωστόσο πρόσθεσε σε σύσκεψη που έγινε στο αρμόδιο Υπουργείο ελήφθη απόφαση να γίνουν τροποποιήσεις της μελέτης του δρόμου και το έργο να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

«Υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία για την αλλαγή μίας μελέτης και μάλιστα ανακύπτουν και ζητήματα που σχετίζονται με νέες απαλλοτριώσεις, αδειοδοτήσεις κ.λπ. αφού μιλάμε για μια εντελώς νέα χάραξη. Δεν προσκλήθηκα να συμμετάσχω στη σύσκεψη, δεν γνωρίζω το λόγο, ωστόσο άκουσα τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον αντιπρόεδρο της βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου. Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε για τον Ιανουάριο πιθανόν να τηρηθεί όμως οι διαδικασίες είναι πολλές και θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να τρέξουν πολύ γρήγορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιούνται από το Δήμο αυτή την περίοδο σημειώνοντας ότι συνεχίζονται όλα τα προηγούμενα που είχαν προγραμματισθεί από τη Δημοτική Αρχή Λέσβου, ενώ σχεδιάζονται και νέα έργα τα οποία θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα το επόμενο διάστημα.

«Δεν ξέρω αν τα έργα έχουν πατρότητα, σημείωσε. Από τη στιγμή που σχεδιάζεται όμως έως τη στιγμή που υλοποιείται περνά από πολλά στάδια. Πιστεύω ότι δικαίωμα στην πατρότητα ενός έργου έχει εκείνος που υλοποιεί τη μελέτη, που το εντάσσει σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα και που στη συνέχεια προχωρά τη διαδικασία της δημοπράτησης. Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται πολλά νέα έργα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου τα οποία θα δημοπρατηθούν έως το τέλος του χρόνου. Στόχος μας είναι μέσα από ένα συνολικό προγραμματισμό που θα αγγίζει όλες τις πτυχές της οικονομίας και της καθημερινότητας  να δημιουργήσουν συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη του τόπου και την συγκράτηση του πληθυσμού. Δίνουμε βάση σε έργα που σχετίζονται με τη βατότητα των δρόμων, την αγροτική οδοποιία, την εκπαίδευση, την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, των ιαματικών πηγών, της γεωθερμίας. Όλα αυτά είναι ένα σύνολο δράσεων και δραστηριοτήτων οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά το δήμο μας τα επόμενα χρόνια».

Αναφερόμενος ο Ταξιάρχης Βέρρος στις σχέσεις του με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν διαφορές σε προσωπικό επίπεδο αλλά κυρίως διαφωνίες για τη διαχείριση επιμέρους ζητημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με το βουλευτή Χαρ. Αθανασίου δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις προσωπικές μας σχέσεις. Υπάρχουν ίσως διαφωνίες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν βρεθούμε έξω δεν θα μιλήσουμε. Σε μία περίπτωση που ζητήσαμε τη βοήθειά του για ένα έργο στο Ελλάδα 2021 μας στήριξε και η υπόθεσή μας προχώρησε. Αυτό δείχνει ότι αν υπάρχει διάθεση για συνεργασία τα υπόλοιπα μπορούμε να τα βρούμε στην πορεία».

Σε ότι αφορά τις σχέσεις των δύο δήμων, ο Ταξιάρχης Βέρρος σημείωσε ότι ακόμη και τώρα καλεί το Δήμαρχο Μυτιλήνης να συζητήσουν και να συμφωνήσουν σε επιμέρους ζητήματα όπως είναι το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, η ΔΕΥΑΛ κ.α.

«Εμείς ως Δήμος από την αρχή, θεωρήσαμε ότι είναι καλύτερα να μην προχωρήσει η διάσπαση των Νομικών Προσώπων στην παρούσα φάση. Ο Δήμος Μυτιλήνης ωστόσο επέμενε γι αυτό σε σημείο εμμονής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πορεία όμως και αυτοί οι ίδιοι διαπίστωσαν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού το οποίο δεν κατάφεραν ακόμη να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε.

Για το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, εμείς έχουμε προτείνει να παραιτηθεί ο Δήμαρχος Μυτιλήνης από τη θέση του προέδρου και να ορισθεί ένα άλλο άτομο και μαζί με το νυν αντιπρόεδρο αν επιθυμεί να παραμείνει να ασκήσουν διοίκηση στο Διαδημοτικό  Λιμενικό Ταμείο και επιτέλους να προχωρήσουν κάποια έργα. Στο ταμείο του φορέα υπάρχουν πολλά χρήματα τα οποία όμως είναι αναξιοποίητα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ