× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Υπουργός Εσωτερικών: Ενισχύουμε το νησί της Σάμου με 181.000 ευρώ για την μεταφορά των προσφυγόπουλων

Ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών, Χαρίτση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/2/2019

Υπουργός Εσωτερικών: Ενισχύουμε το νησί της Σάμου με 181.000 ευρώ για την μεταφορά των προσφυγόπουλων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, μετά την επίθεση σε δάσκαλο στο νησί της Σάμου, προέβηκε σε δήλωση, όπου και ανακοίνωσε κονδύλι 181.000 ευρώ για τις ανάγκες των προσφυγόπουλων εντός του νησιού της Σάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανάρτησή στη σελίδα του στο facebook:

“Είναι χρέος όλων μας, της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, αλλά και των απλών πολιτών να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα προσφυγόπουλα που κυνηγημένα από τη βία και τον πόλεμο, αναζήτησαν άσυλο στη χώρα μας. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αισθανθούν ασφάλεια και να αρχίσουν να επουλώνουν τα τραύματα του βίαιου ξεριζωμού. Προϋπόθεση γι αυτό είναι η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, ξεκινώντας από το σχολείο.

Η μόρφωση, άλλωστε, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλα τα παιδιά και η Ελληνική Πολιτεία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα σχολεία μας να υποδεχτούν απρόσκοπτα τα προσφυγόπουλα. Το ότι αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών μάς γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία. Δυστυχώς, όμως, και μικρές μειοψηφίες που δεν βλέπουν με καλό μάτι την ένταξη αυτών των παιδιών στην ελληνική κοινωνία και καταφεύγουν ακόμη και σε βίαιες μεθόδους για να το πετύχουν, όπως με θλίψη είδαμε πριν μερικές μέρες στη Σάμο, όταν μικρή μερίδα ακραίων που θέλουν να εμποδίσουν την ενσωμάτωση των προσφυγόπουλων στα σχολεία του νησιού, προπηλάκισαν συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση και δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν αποδεκτές. Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες θα υψώσουμε τείχος απέναντι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία που απειλούν να δηλητηριάσουν τις κοινωνίες μας. Τα προσφυγόπουλα στη Σάμο και σε όλη την Ελλάδα πηγαίνουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο. Για τον σκοπό αυτό, ενισχύουμε, από το υπουργείο Εσωτερικών, το νησί της Σάμου με επιπλέον 181.000 ευρώ για να καλυφθεί το κόστος της μεταφοράς των προσφυγόπουλων στα σχολεία και τις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων και βεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε οτιδήποτε άλλο χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση των παιδιών αυτών στη μόρφωση”.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυσαν το Μαγειρείο των Μυστεγνών

Πρωτοβουλία αγάπης από το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού