× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πράσινο φως και από τη Δυτική Λέσβο για τον δρόμο Καλλονής‑ Πέτρας

«Αναφανδόν υπέρ και χωρίς αστερίσκους» λέει ο Βέρρος- «Θα βρούμε λύση για τους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής» λέει ο Μουτζούρης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/9/2021

Πράσινο φως και από τη Δυτική Λέσβο για τον δρόμο Καλλονής‑ Πέτρας

Πράσινο φως έδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου την περασμένη Παρασκευή για την κατασκευή του δρόμου Καλλονής- Πέτρας- Μολύβου, μετά την έκκληση του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη να πάρει θέση η τοπική αυτοδιοίκηση και οι φορείς, για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας 13 κατοίκων της Αγίας Παρασκευή που ζητούν να ακυρωθεί το έργο του οδικού άξονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λέει ο Βέρρος

«Αναφανδόν και χωρίς αστερίσκους υπέρ της άμεσης κατασκευής του δρόμου» λέει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Και «Όσον αφορά τους θιγόμενους ιδιοκτήτες, τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος, θα τους συμπαρασταθεί ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Άλλωστε αυτό είχε ειπωθεί και στην επί τόπου συνάντηση μαζί τους, με τον Περιφερειάρχη και τον γράφοντα» εξηγεί, προσθέτοντας ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έτσι έπεσε στο κενό η προσπάθεια κάποιων "πονηρών" που έπιασαν πάλι το μυστρί και την λασπούλα. Αλήθεια δεν βαρέθηκαν να διαψεύδονται συνεχώς; Αλλά εδώ θα μου πείτε άλλα ψηφίζουν στις 10 το βράδυ και άλλα στις 12 το επόμενο πρωί».

Ακόμα ο κ. Βέρρος αναφέρει ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η χάραξη προβλέπει τον δρόμο, σε μήκος 1800 μέτρων, μέσα στον ταμιευτήρα του φράγματος, για το οποίο επίσης έχει συνταχθεί μελέτη. «Οπότε, πρέπει να γίνουν αλλαγές, παρότι οι μελέτες έγιναν από το ίδιο Υπουργείο αλλά από διαφορετικές διευθύνσεις. Βέβαια η μελέτη του φράγματος συντάσσεται εδώ και 30 χρόνια και του δρόμου 20, οπότε ελπίζουμε οι όποιες αλλαγές να γίνουν στον τρέχοντα αιώνα» σχολίασε καυστικά ο Δήμαρχος.

«Άραγε όμως, ποιοί προτάσσουν την κατασκευή του φράγματος και ποιοί του δρόμου; Ερώτηση προς υποκριτές και "πονηρούς". Εμάς πάντως μας ενδιαφέρει να γίνει άμεσα ο δρόμος. Εσείς; Υ. Γ. Ξέρετε, είναι πολύ ευχάριστο να μην έχεις πολιτικά γραμμάτια τα εξοφλήσεις και να μην είναι η αιρετή θέση βιοπορισμός. Μπορείς να πράττεις ελεύθερα και να λες την αλήθεια στον κόσμο-τον οποίον και μόνο οφείλεις να υπηρετείς-χωρίς φόβο» κατάληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο περιφερειάρχης

«Στηρίζουμε το έργο, πιστεύουμε ότι είναι το πιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο στο Βόρειο Αιγαίο» είπε ο κ. Μουτζούρης στην κάμερα του «Ν», καθοδόν για το Δημοτικό Συμβούλιο της Πααρασκευής. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι έχει γίνει συνάντηση με τους 13 «Αγιαπαρασκευώτες» και ότι θα τους βοηθήσει η αυτοδιοίκηση αλλάζοντας θέση του έργου.

Δείτε τι μας είπε ο κ. Μουτζούρης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

«Μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου με ομόφωνη Απόφασή του, δηλώνει αναφανδόν και χωρίς αστερίσκους την πλήρη στήριξη της άμεσης εκτέλεσης του έργου του δρόμου Καλλονής Πέτρας.

Παράλληλα δηλώνεται ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στους θιγόμενους κτηνοτρόφους από τη υφιστάμενη χάραξη, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για την εκτέλεση του έργου, χωρίς να διακινδυνέψει η δραστηριότητά τους». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ