× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιστρέφει η Παιδική Χορωδία Animato

Με αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη η επαναλειτουργία της χορωδίας από το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/9/2021

Επιστρέφει η Παιδική Χορωδία Animato
' χρόνος ανάγνωσης

Το  Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Παιδική Χορωδία Animato ξεκινάει τη νέα χορωδιακή χρονιά, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των νεαρών χορωδών της. Καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας είναι ο Αντώνης Βερβέρης, διδάσκων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τους μουσικοπαιδαγωγούς Νεκταρία Λαγκαδινού και Οδυσσέα Σαρρηγιαννίδη, ενώ τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσα που έχει παραχωρηθεί ευγενικά από την Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου στον αρχαιολογικό χώρο του Κάτω Κάστρου.

Ένας από τους στόχους της χορωδίας για φέτος είναι η παρουσίαση του έργου «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη, τιμώντας έτσι τη μνήμη του μεγάλου συνθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόγραμμα μαθημάτων

Προπαρασκευαστικό τμήμα (παιδιά προσχολικής ηλικίας): Σάββατο 10:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παιδικό τμήμα (ηλικίες 6+): Σάββατο 11:30

 

Αναλόγως τον αριθμό των παιδιών και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας, ενδέχεται να γίνει διαχωρισμός σε μικρότερα τμήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φιλοσοφία

Η ιστορία των παιδικού χορωδιακού τραγουδιού στον ευρωπαϊκό χώρο είναι παλιά όσο και αυτή της χορωδιακής τέχνης γενικότερα. Πέρα από την καλλιτεχνική του σημασία όμως, από τα μέσα του 20ού αιώνα αναγνωρίζεται από τους σύγχρονους παιδαγωγούς και η παιδαγωγική του αξία. Σε όλα τα σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα (Kodaly, Orf κ.τ.λ.) η χορωδία θεωρείται ως ένα σημαντικό μέσο με το οποίο ένα παιδί μπορεί να μάθει μουσική. Σύμφωνα με το Ρώσο συνθέτη και παιδαγωγό Dmitri Kabalevsky, «κάθε τάξη θα έπρεπε να είναι μία χορωδία…»

Με βάση την παραπάνω θέση, βασικός στόχος της Παιδικής Χορωδίας Animato είναι η εκμάθηση μουσικής μέσω του χορωδιακού τραγουδιού, σε συνδυασμό με την επίτευξη υψηλών καλλιτεχνικών στόχων, ώστε να καλυφθεί τόσο η παιδαγωγική, όσο και η καλλιτεχνική διάσταση του χορωδιακού τραγουδιού. Κατά τη διάρκεια των προβών, οι νεαροί χορωδοί έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικοκινητικής, φλογέρας και μεταλλόφωνου, θεωρίας μουσικής, μαθήματα τραγουδιού ειδικά για παιδιά, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών, δείγματα σύγχρονης μουσικής, καθώς και παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Λαγκαδινού στο 6988575860 ή τον κ. Βερβέρη στο 6976087969 και το [email protected].  

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου