× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαλάσματα και μπάζα με το πρώτο κουδούνι

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο 3ο Δημοτικό στην Ακαδημία Μυτιλήνης. Τοποθετήθηκαν 7 από τα 12 λυόμενα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2021

Χαλάσματα και μπάζα με το πρώτο κουδούνι

Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης για τους χειρισμούς στο ζήτημα της επισκευής του 3ου Δημοτικού Σχολείου που στεγάζεται στο συγκρότημα της Ακαδημίας, ασκεί ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εκπαιδευτικός Κώστας Φραγκόπουλος ο οποίος υπηρετεί στο συγκεκριμένο σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν το κτίριο της Ακαδημίας όπου στεγάζεται το συγκεκριμένο σχολείο, είναι υπό επισκευή αυτή την περίοδο, ωστόσο όπως είχε αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το «Ν» στις 11 Αυγούστου, υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στην εγκατάσταση του εργολάβου, στον οποίον δεν παραδιδόταν  τα κλειδιά για να ξεκινήσουν οι εργασίες.  Μάλιστα ο εργολάβος απείλησε ότι θα εγκαταλείψει το έργο και θα αναφέρει υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής. Χρειάστηκε παρέμβαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να δοθεί τέλος στην τραγελαφική αυτή ιστορία και να ξεκινήσουν τελικά οι εργασίες μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Σε ανάρτηση που έκανε ο Κ. Φραγκόπουλος στο λογαριασμό του στο facebook αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, σημειώνοντας ότι υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει πριν πολύ καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα αναφέρει: « 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης... εργοτάξιο.... χάος... απόγνωση... γονείς , εκπαιδευτικοί και  κυρίως μαθητές στο "έλεος" της φαυλότητας  της Δημοτικής Αρχής...9 Σεπτεμβρίου  σήμερα και στις 13 εκκίνηση της σχολικής χρονιάς .... πώς άραγε;  ....ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες κατά δήλωση του, στις 17 Αυγούστου ... γιατί ; Γιατί δεν εγκαταστάθηκε έγκαιρα  με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στις 30 Ιουνίου; Οι έχοντες την ευθύνη,  δημοτική αρχή, αρμόδιος Αντιδήμαρχος, που είναι και  εκπαιδευτικός, τι έχουν να πουν;.. Υπάρχουν; Γνωρίζουν; Λειτουργούν;  Ή μήπως τους απασχολούν αλλότρια;  Ξυπνάτε, δε βρέχει.... Η πρώτη "εργασία" που θα βάλω φέτος στους μαθητές μου θα ναι να κλίνουν το επίθετο   "Αδιαφόρετος"...».

Το «Ν» επικοινώνησε με τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Φραγκόπουλος ο οποίος επανέλαβε τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης ενώ σημειώνει ότι τα 7 λυόμενα που έχει τοποθετήσει σήμερα η Δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο χώρος έτσι όπως είναι σήμερα, γεμάτος μπάζα, σκουπίδια και άλλα υλικά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τα παιδιά που θα έρθουν τη Δευτέρα στο σχολείο. Εάν οι εργασίες ξεκινούσαν τον Ιούνιο, σήμερα η κατάσταση θα ήταν σαφώς καλύτερη και σίγουρα θα είχαν παραδοθεί και κάποιες αίθουσες από τον εργολάβο. Δυστυχώς όμως η Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και παρακολουθούσε όλη αυτή την αστεία ιστορία με τη μη παράδοση των κλειδιών, από μακριά χωρίς να παρεμβαίνει.

Αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετήσει 7 προκατασκευασμένες αίθουσες στην αυλή του σχολείου, όμως για να καλυφθούν οι ανάγκες θα πρέπει να τοποθετηθούν τουλάχιστον 5 ακόμη, αφού συνολικά τα τμήματα του σχολείου είναι 11 και απαιτείται και μία επιπλέον αίθουσα για τα τμήματα ένταξης. Επιπλέον δεν έχει προβλεφθεί χώρος για το ολοήμερο σχολείου, που θα κάθονται δηλαδή τα παιδιά για να γευματίσουν.

Τα σχολεία ανοίγουν σε  4 ημέρες κι ακόμη υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Κατσαβέλλης, παραδέχθηκε μεν ότι οι εργασίες ξεκίνησαν με καθυστέρηση μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο πρόσθεσε ότι προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί.

«Από εκεί και πέρα, σημείωσε ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ήδη έχουν τοποθετηθεί 7 λυόμενες αίθουσες και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα τοποθετηθούν άλλες 3 από το σχολείο της Πλαγιάς, οι εργασίες του οποίου έχουν ολοκληρωθεί και πλέον δεν τις χρειάζεται. Εκτιμούμε ότι οι αίθουσες θα είναι έτοιμες μέσα στην εβδομάδα και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος