× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαλάσματα και μπάζα με το πρώτο κουδούνι

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο 3ο Δημοτικό στην Ακαδημία Μυτιλήνης. Τοποθετήθηκαν 7 από τα 12 λυόμενα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2021

Χαλάσματα και μπάζα με το πρώτο κουδούνι
' χρόνος ανάγνωσης

Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης για τους χειρισμούς στο ζήτημα της επισκευής του 3ου Δημοτικού Σχολείου που στεγάζεται στο συγκρότημα της Ακαδημίας, ασκεί ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εκπαιδευτικός Κώστας Φραγκόπουλος ο οποίος υπηρετεί στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ως γνωστόν το κτίριο της Ακαδημίας όπου στεγάζεται το συγκεκριμένο σχολείο, είναι υπό επισκευή αυτή την περίοδο, ωστόσο όπως είχε αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το «Ν» στις 11 Αυγούστου, υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στην εγκατάσταση του εργολάβου, στον οποίον δεν παραδιδόταν  τα κλειδιά για να ξεκινήσουν οι εργασίες.  Μάλιστα ο εργολάβος απείλησε ότι θα εγκαταλείψει το έργο και θα αναφέρει υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής. Χρειάστηκε παρέμβαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να δοθεί τέλος στην τραγελαφική αυτή ιστορία και να ξεκινήσουν τελικά οι εργασίες μετά το Δεκαπενταύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανάρτηση που έκανε ο Κ. Φραγκόπουλος στο λογαριασμό του στο facebook αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, σημειώνοντας ότι υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει πριν πολύ καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα αναφέρει: « 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης... εργοτάξιο.... χάος... απόγνωση... γονείς , εκπαιδευτικοί και  κυρίως μαθητές στο "έλεος" της φαυλότητας  της Δημοτικής Αρχής...9 Σεπτεμβρίου  σήμερα και στις 13 εκκίνηση της σχολικής χρονιάς .... πώς άραγε;  ....ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες κατά δήλωση του, στις 17 Αυγούστου ... γιατί ; Γιατί δεν εγκαταστάθηκε έγκαιρα  με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στις 30 Ιουνίου; Οι έχοντες την ευθύνη,  δημοτική αρχή, αρμόδιος Αντιδήμαρχος, που είναι και  εκπαιδευτικός, τι έχουν να πουν;.. Υπάρχουν; Γνωρίζουν; Λειτουργούν;  Ή μήπως τους απασχολούν αλλότρια;  Ξυπνάτε, δε βρέχει.... Η πρώτη "εργασία" που θα βάλω φέτος στους μαθητές μου θα ναι να κλίνουν το επίθετο   "Αδιαφόρετος"...».

Το «Ν» επικοινώνησε με τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Φραγκόπουλος ο οποίος επανέλαβε τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης ενώ σημειώνει ότι τα 7 λυόμενα που έχει τοποθετήσει σήμερα η Δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο χώρος έτσι όπως είναι σήμερα, γεμάτος μπάζα, σκουπίδια και άλλα υλικά, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τα παιδιά που θα έρθουν τη Δευτέρα στο σχολείο. Εάν οι εργασίες ξεκινούσαν τον Ιούνιο, σήμερα η κατάσταση θα ήταν σαφώς καλύτερη και σίγουρα θα είχαν παραδοθεί και κάποιες αίθουσες από τον εργολάβο. Δυστυχώς όμως η Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και παρακολουθούσε όλη αυτή την αστεία ιστορία με τη μη παράδοση των κλειδιών, από μακριά χωρίς να παρεμβαίνει.

Αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετήσει 7 προκατασκευασμένες αίθουσες στην αυλή του σχολείου, όμως για να καλυφθούν οι ανάγκες θα πρέπει να τοποθετηθούν τουλάχιστον 5 ακόμη, αφού συνολικά τα τμήματα του σχολείου είναι 11 και απαιτείται και μία επιπλέον αίθουσα για τα τμήματα ένταξης. Επιπλέον δεν έχει προβλεφθεί χώρος για το ολοήμερο σχολείου, που θα κάθονται δηλαδή τα παιδιά για να γευματίσουν.

Τα σχολεία ανοίγουν σε  4 ημέρες κι ακόμη υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Κατσαβέλλης, παραδέχθηκε μεν ότι οι εργασίες ξεκίνησαν με καθυστέρηση μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο πρόσθεσε ότι προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί.

«Από εκεί και πέρα, σημείωσε ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ήδη έχουν τοποθετηθεί 7 λυόμενες αίθουσες και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα τοποθετηθούν άλλες 3 από το σχολείο της Πλαγιάς, οι εργασίες του οποίου έχουν ολοκληρωθεί και πλέον δεν τις χρειάζεται. Εκτιμούμε ότι οι αίθουσες θα είναι έτοιμες μέσα στην εβδομάδα και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εφυγε από τη ζωή ο φιλόλογος Αναστάσιος Αγγελος Στέφος

Ο «σοφός» Τάκης στήριξε για δεκαετίες τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λέσβου και τη δημόσια εκπαίδευση
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Γιατί πάτερ διαφέρω από τα άλλα παιδιά;»

Συγκινητική μαρτυρία του παπα-Στρατή Γιουσμά από τον αγιασμό σε σχολείο της ενορίας του
ΧΩΡΙΑ

Δήλωση χωρίς απαντήσεις

Συλλογική δήλωση φορέων του Πλωμαρίου ενάντια στις, όπως οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν, «ρατσιστικές» φωνές κατά Ισραηλινών ιδιωτών και εταιρειών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Με το βλέμμα στα παιδιά ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εγκαινίασε το ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολείο της Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας για σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές στην εκπαίδευση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης παρευρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων της Μυτιλήνης και έστειλε μήνυμα στήριξης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

«Ναι» για πάντα από τον Βασίλη Τινέλλη και την Τζίνα Σαλβάρα

Ένας όμορφος γάμος στον Άγιο Βασίλειο με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους
ΧΩΡΙΑ

«Μέρα μεσημέρι» τουρκικά αλιευτικά στον Μανταμάδο

Ντοκουμέντο παραβίασης της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας – Άμεση κινητοποίηση ζητά ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου