× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βασιλικότερη της… Κεραμέως η Πρυτάνισσα!

«Θλιβερή η στάση της για τη δραματική μείωση εισακτέων» σχολιάζει ο βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 8/9/2021

Βασιλικότερη της… Κεραμέως η Πρυτάνισσα!

Με το… βατερλό των κενών θέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου να φτάνει στο 50%, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, όλους τους τοπικούς φορείς να ανησυχούν, αλλά και το Κεντρικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ του Ιδρύματος να λέει ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως, η Πρυτάνισσα σε χιώτικο Μέσο Ενημέρωσης τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο ξεπέρασε τους σκόπελους! «Θλιβερή η στάση της» σχολιάζει ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αποψίλωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των περιφερειακών ΑΕΙ θυμίζουμε ότι έκανε λόγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου επισημαίνοντας ότι οι βάσεις έφεραν 2.192 επιτυχόντες σε σύνολο 4.265 διαθέσιμων θέσεων για το ανώτατο Ίδρυμα που εδρεύει στην περιοχή μας.

Ειδικότερα στο politischios.gr η πρυτάνισσα, Χρυσή Βιτσιλάκη τόνισε ότι «η αναπτυξιακή συμβολή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια και καφέδες θα πουληθούν αλλά στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας». Μάλιστα με την ανακοίνωση των βάσεων, στην ΕΡΑ Αιγαίου, στην ίδια κατεύθυνση είχε δηλώσει «Το πανεπιστήμιο Αιγαίου προωθώντας σε όλα τα επιστημονικά αντικείμενα την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα , θα συνεχίσει να προχωρά επαυξάνοντας το έργο του προωθώντας τις συνεργασίες με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αναπτυξιακά τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες το πανεπιστήμιο εδράζει».

Αν δηλαδή στην ΕΡΤ δεν είχε αναφερθεί καθόλου στην «ταμπακέρα», στο politischios, υπερασπίστηκε τον νόμο Κεραμέως που άφησε λειψό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από εισακτέους. Μάλιστα επανέλαβε όπως πάντα την πάγια θέση της, ότι τη βασική επίπτωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου την έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που διεύρυνε και πολλαπλασίασε τα Τμήματα ΑΕΙ ανά την Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει κατορθωτό να επικοινωνήσουμε με την Πρυτάνισσα από τις 27 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θλιβερή η στάση της κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου»

«Θλίψη προκαλούν οι δηλώσεις της κυρίας Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη δραματική μείωση εισακτέων (50% κενές θέσεις) στο ίδρυμα του οποίου ηγείται διοικητικά, εξαιτίας του καταστροφικού "Νόμου Κεραμέως", που πέταξε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 40.000 μαθητές, για να δημιουργήσει "πελατεία" για τους φίλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κολλεγιάρχες» λέει σε δήλωσή του ο βουλευτής, Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυρία Πρύτανης ούτε λίγο ούτε πολύ επιχαίρει για το γεγονός αυτό, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι "ο αριθμός των φετινών εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι αυτός που χρειάζεται για να ανταποκριθεί το ίδρυμα στις ανάγκες για ποιοτική εκπαίδευση"! 

Στην προσπάθειά της δε να στηρίξει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική, δεν διστάζει να προσβάλει εμμέσως πλην σαφώς τις τοπικές μας κοινωνίες, τους φορείς των νησιών, αλλά και την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, που ανησυχεί για την δρομολογημένη δραματική συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέροντας ότι «η αναπτυξιακή συμβολή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια και καφέδες θα πουληθούν, αλλά στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

Η κυρία Πρύτανης καλό θα ήταν να αντιληφθεί τον θεσμικό (αλλά και τον ακαδημαϊκό) της ρόλο και να αφήσει έστω για λίγο στην άκρη τα φιλοκυβερνητικά της αισθήματα. Να δράσει τώρα, προτού η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρήσει σε καταργήσεις Τμημάτων, γιατί αλλιώς θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη Πρύτανης που πανηγύριζε επειδή συρρικνώνουν το ίδρυμά της.» κατέληξε ο κ. Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δήλωση της Πρυτάνισσας στο politischios

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ξεπέρασε με επιτυχία, με μικρές εξαιρέσεις τους μεγάλους σκοπέλους που έχουν δημιουργηθεί από τις επάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις που ήταν καταρχήν και κατεξοχήν η μεγάλη διεύρυνση και πολλαπλασιασμός τμημάτων ανά την Ελλάδα με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και αυτό που χρειάζονταν προφανώς να εξορθολογιστεί, που ήταν μία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής- η οποία έγινε και με ένα τρόπο ώστε σε ορισμένα τμήματα είχε επιπτώσεις.

Όμως τα Τμήματά μας πάντα ζητούσαν έναν πολύ συγκεκριμένο αριθμό εισακτέων που θα μπορούσαν ποιοτικά και με δεδομένες τις υποδομές τους να καλύψουν. Το υπουργείο διαχρονικά δίνει περισσότερες θέσεις. Άρα φέτος δίνεται έμφαση στη διαφορά των θέσεων. Αν όμως εξετάσουμε τον αριθμό των εισακτέων που ζητούσαν τα τμήματα θα δούμε ότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που ζητούσαν τα Τμήματα.

Η σημαντικότητα του Πανεπιστημίου και της επιστημονικής γνώσης που παράγει, δεν έχει να κάνει με ποσοτικά δεδομένα. Δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια ή καφέδες θα πουλήσουμε, κι αυτό είναι σημαντικό για την οικονομία, αλλά η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην αξιοποίηση της τοπικής κοινωνίας..»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου