× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βασιλικότερη της… Κεραμέως η Πρυτάνισσα!

«Θλιβερή η στάση της για τη δραματική μείωση εισακτέων» σχολιάζει ο βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 8/9/2021

Βασιλικότερη της… Κεραμέως η Πρυτάνισσα!
' χρόνος ανάγνωσης

Με το… βατερλό των κενών θέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου να φτάνει στο 50%, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, όλους τους τοπικούς φορείς να ανησυχούν, αλλά και το Κεντρικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ του Ιδρύματος να λέει ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως, η Πρυτάνισσα σε χιώτικο Μέσο Ενημέρωσης τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο ξεπέρασε τους σκόπελους! «Θλιβερή η στάση της» σχολιάζει ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς.

Για αποψίλωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των περιφερειακών ΑΕΙ θυμίζουμε ότι έκανε λόγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου επισημαίνοντας ότι οι βάσεις έφεραν 2.192 επιτυχόντες σε σύνολο 4.265 διαθέσιμων θέσεων για το ανώτατο Ίδρυμα που εδρεύει στην περιοχή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στο politischios.gr η πρυτάνισσα, Χρυσή Βιτσιλάκη τόνισε ότι «η αναπτυξιακή συμβολή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια και καφέδες θα πουληθούν αλλά στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας». Μάλιστα με την ανακοίνωση των βάσεων, στην ΕΡΑ Αιγαίου, στην ίδια κατεύθυνση είχε δηλώσει «Το πανεπιστήμιο Αιγαίου προωθώντας σε όλα τα επιστημονικά αντικείμενα την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα , θα συνεχίσει να προχωρά επαυξάνοντας το έργο του προωθώντας τις συνεργασίες με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αναπτυξιακά τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες το πανεπιστήμιο εδράζει».

Αν δηλαδή στην ΕΡΤ δεν είχε αναφερθεί καθόλου στην «ταμπακέρα», στο politischios, υπερασπίστηκε τον νόμο Κεραμέως που άφησε λειψό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από εισακτέους. Μάλιστα επανέλαβε όπως πάντα την πάγια θέση της, ότι τη βασική επίπτωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου την έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που διεύρυνε και πολλαπλασίασε τα Τμήματα ΑΕΙ ανά την Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει κατορθωτό να επικοινωνήσουμε με την Πρυτάνισσα από τις 27 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θλιβερή η στάση της κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου»

«Θλίψη προκαλούν οι δηλώσεις της κυρίας Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη δραματική μείωση εισακτέων (50% κενές θέσεις) στο ίδρυμα του οποίου ηγείται διοικητικά, εξαιτίας του καταστροφικού "Νόμου Κεραμέως", που πέταξε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 40.000 μαθητές, για να δημιουργήσει "πελατεία" για τους φίλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κολλεγιάρχες» λέει σε δήλωσή του ο βουλευτής, Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυρία Πρύτανης ούτε λίγο ούτε πολύ επιχαίρει για το γεγονός αυτό, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι "ο αριθμός των φετινών εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι αυτός που χρειάζεται για να ανταποκριθεί το ίδρυμα στις ανάγκες για ποιοτική εκπαίδευση"! 

Στην προσπάθειά της δε να στηρίξει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική, δεν διστάζει να προσβάλει εμμέσως πλην σαφώς τις τοπικές μας κοινωνίες, τους φορείς των νησιών, αλλά και την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, που ανησυχεί για την δρομολογημένη δραματική συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέροντας ότι «η αναπτυξιακή συμβολή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια και καφέδες θα πουληθούν, αλλά στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

Η κυρία Πρύτανης καλό θα ήταν να αντιληφθεί τον θεσμικό (αλλά και τον ακαδημαϊκό) της ρόλο και να αφήσει έστω για λίγο στην άκρη τα φιλοκυβερνητικά της αισθήματα. Να δράσει τώρα, προτού η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρήσει σε καταργήσεις Τμημάτων, γιατί αλλιώς θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη Πρύτανης που πανηγύριζε επειδή συρρικνώνουν το ίδρυμά της.» κατέληξε ο κ. Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δήλωση της Πρυτάνισσας στο politischios

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ξεπέρασε με επιτυχία, με μικρές εξαιρέσεις τους μεγάλους σκοπέλους που έχουν δημιουργηθεί από τις επάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις που ήταν καταρχήν και κατεξοχήν η μεγάλη διεύρυνση και πολλαπλασιασμός τμημάτων ανά την Ελλάδα με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και αυτό που χρειάζονταν προφανώς να εξορθολογιστεί, που ήταν μία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής- η οποία έγινε και με ένα τρόπο ώστε σε ορισμένα τμήματα είχε επιπτώσεις.

Όμως τα Τμήματά μας πάντα ζητούσαν έναν πολύ συγκεκριμένο αριθμό εισακτέων που θα μπορούσαν ποιοτικά και με δεδομένες τις υποδομές τους να καλύψουν. Το υπουργείο διαχρονικά δίνει περισσότερες θέσεις. Άρα φέτος δίνεται έμφαση στη διαφορά των θέσεων. Αν όμως εξετάσουμε τον αριθμό των εισακτέων που ζητούσαν τα τμήματα θα δούμε ότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που ζητούσαν τα Τμήματα.

Η σημαντικότητα του Πανεπιστημίου και της επιστημονικής γνώσης που παράγει, δεν έχει να κάνει με ποσοτικά δεδομένα. Δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια ή καφέδες θα πουλήσουμε, κι αυτό είναι σημαντικό για την οικονομία, αλλά η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην αξιοποίηση της τοπικής κοινωνίας..»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά

Αναφορά στους ιστορικούς αγώνες της εργατικής τάξης και στις σύγχρονες διεκδικήσεις για μισθούς και εργασία κάνει η ανακοίνωση του Συλλόγου
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση

Καταδίωξη στη Μυτιλήνη μετά από άρνηση ελέγχου και επικίνδυνους ελιγμούς σε πεζόδρομο
Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας μετά την καταγγελία
Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Με αιχμή τα αιτήματα για αυξήσεις, υγεία και αξιοπρεπή διαβίωση η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Λέσβου καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Σαπφούς στις 10:30 το πρωί.
Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
ΥΓΕΙΑ

Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη

Μετά την ένοπλη επίθεση από ηλικιωμένο στον ΕΦΚΑ Κεραμικού και τον τραυματισμό υπαλλήλου
Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας

Εκπαιδευτικές δράσεις STEM, πολιτιστικές εμπειρίες και διεθνής συνεργασία στο επίκεντρο της επίσκεψης
Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 10:30 το πρωί. Στο επίκεντρο οι εργατικές διεκδικήσεις, η κρίση στην κτηνοτροφία και η αντίθεση σε πόλεμο και ακρίβεια
Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Αναφορά σε οικονομικές πιέσεις, κοινωνικά ζητήματα και διεθνείς εξελίξεις στην ανακοίνωση
Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΒΙΒΛΙΟ

Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη

Μεγάλη εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ–ΕΣΑ
Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά