× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αμεση κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων»

Ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/8/2021

«Αμεση κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών στα σχολεία με την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών ζητά με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση», με ανακοίνωσή της. Σε αυτή μεταξύ άλλων ότι οι προσλήψεις που έγιναν έπειτα από αγώνες και πίεση πολλών ετών σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Οι χιλιάδες αναπληρωτές που προσληφθήκαμε αυτές τις μέρες, αλλά και όσοι περιμένουν την πρόσληψή τους το επόμενο διάστημα, για μια ακόμα χρονιά θα καλύψουμε πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης και θα κρατήσουμε όρθια τα σχολεία όλης της χώρας, αφήνοντας πίσω τα σπίτια, τις οικογένειες και τους φίλους μας, με οικονομικό και προσωπικό κόστος, με δυσκολίες ακόμα και στην καθημερινή μας διαβίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μόνιμοι διορισμοί, που έγιναν υπό την πίεση των τεράστιων ελλείψεων της εκπαίδευσης αλλά και του συνεχούς αγώνα των σωματείων, δεν έλυσαν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα των ελλείψεων και της ευέλικτης εργασίας, αφού η χρονιά ξεκινά και πάλι με χιλιάδες συμβασιούχους και με χιλιάδες κενά να παραμένουν ακάλυπτα.

Μετά την Α’ φάση προσλήψεων, πολλά παραμένουν τα κενά σε όλες τις ειδικότητες, στα ειδικά σχολεία και στην Παράλληλη Στήριξη, όπου σε πολλές περιπτώσεις οι προσλήψεις βρίσκονται στο μισό των αναγκών και οι εκπαιδευτικοί και πάλι θα μοιράζονται σε δύο ή παραπάνω παιδιά, στο όνομα του «εξορθολογισμού» και της σωστής διαχείρισης.  Άμεσα είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση β’ φάσης προσλήψεων, που θα αντιστοιχεί στο σύνολο των κενών που παραμένουν, ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία από τις 13 Σεπτέμβρη! Η κάλυψη όλων των αναγκών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία είναι το ελάχιστο, το στοιχειώδες που πρέπει να απαιτήσουμε από το Υπουργείο, αφού αυτές έχουν συρρικνωθεί με διάφορους τρόπους από όλες τις Κυβερνήσεις (πχ. αύξηση μαθητών στα τμήματα- και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, αύξηση ωραρίου, κατάργηση δασκάλου στο ολοήμερο κ.α.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνάδελφοι, οι ανάγκες των σχολείων, των μαθητών μας και οι δικές μας, των εργαζόμενων, δεν καθορίζονται από αυτά που η εκάστοτε κυβέρνηση παρουσιάζει ως ρεαλιστικά και εφικτά, ενώ στην πραγματικότητα είναι οι επιλογές της για να μειώσει το «κόστος» για την εκπαίδευση, να δημιουργήσει ένα σχολείο- επιχείρηση, με ευέλικτους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και υποβαθμισμένη μόρφωση. Οι ανάγκες μας καθορίζονται από τις αντικειμενικές δυνατότητες της εποχής, από την ανάπτυξη της επιστήμης, που μπορεί να παρέχει στα παιδιά ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση, σχολεία με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά για όλους.

Αυτές οι δυνατότητες της εποχής, για να αξιοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο, χρειάζεται ανυποχώρητος, μαζικός αγώνας, με τη συμμετοχή όλων μας. Είναι στο χέρι μας να δυναμώσουμε την πάλη μας με βάση αυle/o-ypaανάγκες, να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας!

Ερχόμαστε από την αρχή της χρονιάς σε επαφή με τα σωματεία μας, απευθυνόμαστε σε αυτά για οποιοδήποτε πρόβλημα ή καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες και διεκδικούμε οργανωμένα δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

ü  Να δοθούν ΟΛΑ τα κενά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών να γίνουν με διαφάνεια.

ü  Πραγματοποίηση β’ φάσης άμεσα και κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ü  Καμία απόλυση εκπαιδευτικού. 12μηνες συμβάσεις για όλους τους αναπληρωτές, κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων, της πρόσληψης ωρομισθίων από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και του θεσμού των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου.  

ü  Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών: δωρεάν μεταφορά από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, επιδότηση ενοικίου και θέρμανσης, δωρεάν σίτιση όλων στις φοιτητικές λέσχες ή τις λέσχες αξιωματικών.

ü  Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων- πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθενείας, αναγνώριση της προϋπηρεσίας καθ’ όλη τη διάρκεια της άδειας, εξασφάλιση πλήρους άδειας ανατροφής, εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους το έχουν ανάγκη.

ü  Σταθερή καταβολή του μισθού κάθε μήνα, άμεση μισθολογική αναγνώριση και καταβολή από την αρχή της σχολικής χρονιάς του μεταπτυχιακού τίτλου και των μισθολογικών κλιμακίων.

ü    Παλεύουμε αδιαπραγμάτευτα  για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων!

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 19:30, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα

Συνελήφθη εργαζόμενος και κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου
Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Μια συναυλία με λαϊκά, μπαλάντες, επιτυχίες των ’90s και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Aegean Regatta 2026 με ρότα στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου

Η επετειακή 25η διοργάνωση συνδέει τη Χίο, τους Φούρνους, το Αγαθονήσι και τη Σάμο από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου
Aegean Regatta 2026 με ρότα στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Αεροπρόσκοποι ανακάλυψαν τα μυστικά της λεσβιακής γης

Πεζοπορίες, επισκέψεις σε γεώτοπους και βιωματικές δράσεις για τους νέους του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ακροπόλεως
Οι Αεροπρόσκοποι ανακάλυψαν τα μυστικά της λεσβιακής γης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μπλόκο σε πλαστές κάρτες ασύλου στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Συνελήφθησαν ένας 25χρονος και τέσσερις 16χρονοι – Τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν, σύμφωνα με το Λιμενικό, για τη διαφυγή των ανηλίκων από τη Λέσβο
Μπλόκο σε πλαστές κάρτες ασύλου στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χρώματα από τον βυθό πλημμύρισαν την Αγιάσο

Παιδιά όλων των ηλικιών δημιούργησαν τα δικά τους έργα στο εικαστικό εργαστήρι του Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη»
Χρώματα από τον βυθό πλημμύρισαν την Αγιάσο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «Καλάθι της Αγάπης» στήριξε 177 οικογένειες στη Λέσβο

Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμε τρόφιμα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και ενίσχυσε τη δράση «Σιτίζω» στην Καλλονή
Το «Καλάθι της Αγάπης» στήριξε 177 οικογένειες στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους

Επισκέψεις στα νέα πάρκα, επιστημονική ενημέρωση και παρακολούθηση της συντήρησης γιγάντιου απολιθωμένου κορμού
Νέα βιωματική περιήγηση στα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα