× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πού πέρασαν οι αριστούχοι της Μυτιλήνης

Δύο χρονιές λοκντάουν και πέρασαν στις πρώτες τους επιλογές! Τι είπαν στο «Ν»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2021

Πού πέρασαν οι αριστούχοι της Μυτιλήνης

Πολυτεχνεία, Ιατρικές, Νομική, Ψυχολογία στις πρώτες προτιμήσεις των αριστούχων της Μυτιλήνης. Δύο χρονιές έκαναν μαθήματα εξ αποστάσεως, κλείστηκαν σπίτια τους, όπως όλοι μας λόγω λοκντάουν και κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ βρέθηκαν μπροστά από μία οθόνη. Μπροστά σε αυτή την οθόνη έπρεπε να έχουν πειθαρχία, να μη «ζαλίζονται» από τον ψηφιακό κόσμο και τα social media, αλλά να τηρούν απαρέγκλιτα ένα πρόγραμμα για να βγάλουν την ύλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιτυχόντες λοιπόν από τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια έχουν κάθε λόγο να χαίρονται που τα έβγαλαν πέρα με τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Καθώς δεν ήταν εφικτή η εύρεση όλων των επιτυχόντων, όσοι και όσες επιθυμούν να δημοσιευτεί στη σελίδα μας η επιτυχία τους, μπορούν να αποστέλλουν τα στοιχεία τους στο [email protected].

Θυμίζουμε ότι τα περισσότερα μόρια στη Λέσβο είχαν συγκεντρώσει ο Θανάσης Παπατζιάμος (19.232) από τη Θερμή και το ΓΕΛ Παμφίλων και η  Ειρήνη Σιμιτζή (19.032) από τον Σκόπελο και το ΓΕΛ Γέρας, που πέρασαν σε Πολυτεχνεία και Νομική.

Η πρώτη σε βαθμολογία από το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης είναι η Μιχαέλα Χαλκιώτη με 18.721 μόρια και τις Επιστήμες Υγείας με καλύτερη βαθμολογία της τη Φυσική (19,7). Η Μιχαέλα έχει κάθε λόγο να χαμογελά πλέον αφού πέρασε στη σχολή της πρώτης επιλογής της, στην Ιατρική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια μιλώντας τον περασμένο Ιούλιο όταν είχαν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» σημείωσε ότι ήταν δύσκολα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου παρέμεινε κλεισμένη  στο σπίτι για πολύ καιρό. Η ίδια διαπίστωσε ότι οι περσινές εξετάσεις είχαν πιο δύσκολα θέματα από πέρσι.

Ο Μιχάλης Καλατζής συγκέντρωσε 17.544 μόρια από τη θετική κατεύθυνση και είναι ο πρώτος σε μόρια του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης σε αυτή την κατεύθυνση. Στα μαθηματικά έγραψε 19,1. «Ήταν δύσκολη χρονιά, όχι τόσο από το διάβασμα, όσο ότι ήμουν συνέχεια στο δωμάτιό μου, διάβαζα, έτρωγα, διάβαζα, και κοιμόμουν εκεί. Μόνο στο Σαββατοκύριακο προσπαθούσα να βγω καμιά βόλτα» μας λέει. Πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Πάτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης είναι η Μαριάννα Ιορδάνου του Γιώργου και της Βαρβάρας Γκιγκιλίνη, ιδιοκτήτριας της εφημερίδας «Πολιτικά». Η Μαριάννα συγκέντρωσε 17.288 μόρια και είναι πανευτυχής γιατί δεν περίμενε να τα πάει τόσο καλά, όμως πέρασε στη Νομική Κομοτήνης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Ο πρώτος σε βαθμολογία του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης είναι ο Ηλίας Χατζησταματίου με 18.568 μόρια από τον τομέα Οικονομίας και Πληροφορικής και ταπεραμέντο ηθοποιού, αφού το λοκντάουν τον εμπόδισε να πρωταγωνιστήσει σε δύο θεατρικά έργα αυτή τη χρονιά. Ο ίδιος επιθυμεί να γίνει ηθοποιός, αλλά επαγγελματικά θα καταπιαστεί με τον χώρο της διαφήμισης, με στόχο μία σχολή Μάρκετινγκ. Πέρασε δεύτερος στην παλιά ΑΣΟΕ τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνία!

Αξίζει να ακούσετε τι μας είχε πει με τα αποτελέσματα:

Ο Γιώργος Μισαηλίδης από την κατεύθυνση Οικονομίας του 2ου ΓΕΛ είχε συγκεντρώσει 18.254 μόρια με καλύτερη βαθμολογία στα Οικονομικά 19,9 «και όχι 20 ίσως γιατί έκανα άσχημα γράμματα» μας έλεγε γελώντας. «Περίμενα αρκετά διαφορετική τη χρονιά, αλλά πέρασε εύκολα επειδή δεν είχαμε πίεση χρόνου με τις μετακινήσεις» διαπίστωσε. «Μια καθηγήτρια μου έβαλε πρόγραμμα διαβάσματος και έτσι το τήρησα χωρίς να κουράζομαι εύκολα» και έτσι τα κατάφερε.

Η Μαρία Μπούρα από την Ομάδα Σπουδών Υγείας συγκέντρωσε 18.159 μόρια, με καλύτερη επίδοση στη Βιολογία όπου έγραψε 19 και πέρασε Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης, που ήταν και η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό!

Από τον τομέα ανθρωπιστικών σπουδών η Δέσποινα Τρούλου ήταν πρώτη στο σχολείο της με 18.193 και καλύτερη βαθμολογία το 20 στην Κοινωνιολογία. «Με δυσκόλεψε η καραντίνα, δεν πηγαίναμε στο σχολείο, δεν είχαμε πού να ξεσκάσουμε, ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Με τη σκέψη ότι του χρόνου θα είμαι φοιτήτρια, δεν το έβαλα κάτω, σκέφτηκα ότι θα τελειώσει και ότι θα έρθει το καλοκαίρι». Πέρασε στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης που ήταν και η πρώτη της επιλογή.

Η Χριστίνα Παχύ είχε συγκεντρώσει 18.092 από τον τομέα Ανθρωπιστικών σπουδών του 2ου ΓΕΛ Μυτιλήνης με καλύτερες βαθμολογίες 19,5 σε Ιστορία και Κοινωνιολογία.

Στο 2ο ΓΕΛ συναντάμε και την Ισμήνη Χτενέλλη με βαθμό στο βασικό μάθημα του πεδίου της (σχολές υγείας), τη Βιολογία 19,6. Η Ισμήνη  πέρασε στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας το παιδικό της όνειρο και πετυχαίνοντας προφανώς στην 1η επιλογή του μηχανογραφικού της. 

Το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Πρώτη σε μόρια στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης αναδείχτηκε η Μαρία Κάσσου με 18.786 μόρια από την κατεύθυνση Επιστημών Υγείας, η οποία πέρασε Ιατρική Θεσσαλονίκης. Η Μαρία είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στο στίβο, έγραψε 20 στη Φυσική και 19 στη Βιολογία και με τρομερή συγκέντρωση και προσήλωση διάβασε, αλλά και προπονούνταν όσο μπορούσε. Αξίζει να ακούσετε τι μας είχε πει στο ρ/σ του «Ν» 99 fm και την εκπομπή «Ανθέων 99»:

Πρώτος στις Θετικές Επιστήμες του 3ου ΓΕΛ αναδείχτηκε ο Ιάσονας Λαμπρινίδης με 18.202 μόρια, με καλύτερη επίδοση στη Χημεία (18,9) πέρασε στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Του στοίχησε που δεν έγιναν δια ζώσης μαθήματα από τη μία, αλλά από την άλλη το λοκντάουν για εκείνον ήταν ευεργετικό ως προς το να διαβάσει περισσότερο και από το Φυσικό που σκεφτόταν πέρασε στην πρώτη του επιλογή!

Το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Πρώτος στο σχολείο του 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και στις Επιστήμες Υγείας ο Αχιλλέας Πηλίνης με 18.950 μόρια μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», εξηγώντας ότι ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά: «Είχα τρεις μήνες να δω τους φίλους μου, είχα καταπιεστεί με online  μαθήματα». Εν τούτοις ο Αχιλλέας έγραψε 20 στη Φυσική και στη Χημεία και πέρασε στην Ιατρική Αθηνών!

Πρώτος στις Ανθρωπιστικές Σπουδές είναι ο Στρατής Αντωνίου με 18.626 μόρια από το 4ο ΓΕΛ. Ο Στρατής, ο οποίος έγραψε 20 στην Κοινωνιολογία, πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης, που ήταν και η πρώτη του επιλογή. Παραδέχτηκε ότι ήταν μια χρονιά δύσκολη με ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες ανταπεξήλθε χάρη στη βοήθεια των καθηγητών και των γονιών του.

Πρώτος στις Θετικές Επιστήμες ο Νίκος Τελλάκης με 18365 μόρια. Πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΑΠΘ.  Η καλύτερη βαθμολογία του ήταν στα μαθηματικά με 19,2. «Ήταν μια περίεργη χρονιά, χωρίς σχολείο. Δεν μπορώ να πω πως με δυσκόλεψε, αλλά ήταν κάτι πρωτόγνωρο» μας είπε. Η συμβουλή του: «Να είσαι ψύχραιμος και φυσικά να έχει διαβάσει».

Από τον τομέα Υγείας του 4ου ΓΕΛ, ο Κώστας Μυλωνάς συγκέντρωσε 18573 μόρια με καλύτερη επίδοση το 20 στη Φυσική και πέρασε στην Ιατρική Πάτρας. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά» ομολογεί, «χρειάζεται επιμονή, υπομονή και συστηματικό διάβασμα πολλών ωρών και φυσικά χρειάζονται βάσεις από τις προηγούμενες χρονιές» εξηγεί. «Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές και την οικογένειά μου για τη στήριξη που μου παρείχαν» τόνισε.

Από τη Θετική Κατεύθυνση ο Δημήτρης- Ανδρέας Οικονομίδης συγκέντρωσε 18070 μόρια, με καλύτερη επίδοση στη Φυσική 19,9. Και πέρασε στο Φυσικό Ιωαννίνων, στην πρώτη του επιλογή «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, κυρίως ψυχολογικά, λόγω του εγκλεισμού και τις πίεσης των πανελλαδικών εξετάσεων για όλους τους μαθητές. Αλλά όποιος ήταν καλά προετοιμασμένος για τις εξετάσεις, μπορούσε να αντεπεξέλθει με μεγάλη ευκολία. Εγώ δεν διάβαζα περισσότερες από έξι ώρες την ημέρα. Άλλοι μαθητές τις ξεπερνούσαν» μας λέει.

Πρώτος στην κατεύθυνση Οικονομίας ο Γιώργος Καρέκος με 17.962 μόρια από το 4ο ΓΕΛ και καλύτερη βαθμολογία στην Πληροφορική 19,9. Πέρασε στη Σχολή Πληροφορικής στην ΑΣΣΟΕ. «Ήταν μια χρονιά αλλαγών, μια χρονιά δύσκολη με τα διαδικτυακά μαθήματα. Από τη μία δεν είχαμε μετακινήσεις, από την άλλη η κλεισούρα μας δυσκόλεψε ψυχολογικά. Βέβαια γίνονταν πολύ περισσότερα μαθήματα, δεν μπορούσες να πεις είμαι άρρωστος».

Ο Μάριος Ψαραδέλλης από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και τη Θετική κατεύθυνση συγκέντρωσε 18347 μόρια, με καλύτερη βαθμολογία στη Φυσική 19,6 και Μαθηματικά 19,5. «Θέλω μηχανολόγος μηχανικός να περάσω στο Μετσόβιο» μας λέει. «Είχαμε πολύ λίγους μήνες δια ζώσης μάθημα φέτος, αλλά βοήθησαν οι καθηγητές και το φροντιστήριο» προσθέτει. Ο ίδιος εμπνεύστηκε από τον αδερφό του Βαγγέλη που είχε περάσει το 2015 στο ΕΜΠ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έβαλε στόχο να πάει κι εκείνος καλά. Και πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων του ΕΜΠ!

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης από την ομάδα θετικών σπουδών με 17.832 μόρια γράφοντας 19 στα μαθηματικά και 18.6 στο μάθημα την φυσικής προσανατολισμού, μπήκε στη σχολή της 1ης επιλογής του που είναι το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Η χρονια φετος ηταν παραξενη αφου ελαχιστες ηταν οι φορες που πηγαμε στο σχολειο. Προσωπικα ειχα ελευθερο χρονο απλως παντα υπηρχε μια οργάνωση και συστηματικο διαβασμα, αναφέρει ο Κωνσταντίνος ο οποίος είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του για τη νέα του ζωή. 

5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Η Ανδριάνα Σαμιώτη συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης με 19.125 μόρια στις ανθρωπιστικές σπουδές και πέρασε Νομική Αθήνας.

Η Προκοπία Τσότρα από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.492 μόρια με καλύτερη βαθμολογία στην Κοινωνιολογία (20), ακολουθούν τα Αρχαία με 18,7. «Ήθελε πειθαρχία, προγραμματισμό, ήταν επιβαρυντική η καραντίνα, αλλά γλιτώσαμε τουλάχιστον τις μετακινήσεις, και όποιος κατάφερε να αξιοποιήσει αυτό τον χρόνο ήταν προς όφελός του. Εγώ προσπάθησα να είμαι παραγωγική, ήθελε πειθαρχία, πείσμα και γερό στομάχι» μας λέει.

Η Μάρθα Γκαρνάρα από τις Ανθρωπιστικές Σπουδές συγκέντρωσε 18233 μόρια σημείωσε την καλύτερη βαθμολογία στην Κοινωνιολογία με 19,2 και Ιστορία 18,9. Για κείνη η χρονιά ήταν δύσκολη και κουραστική «αλλά στο τέλος ανταμειφτήκαμε». Πέρασε στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης.

Από τις Σπουδές Υγείας, ο Γιώργος Ανδρόνικος συγκέντρωσε 18.184 μόρια.

Από την Ομάδα Οικονομίας και Πληροφορικής, ο Παναγιώτης Αναγνώστου συγκέντρωσε 18.168 μόρια με καλύτερη επίδοση στην Οικονομία (20). Για κείνον και πέρσι και φέτος ήταν περίεργες χρονιές με τα διαδικτυακά μαθήματα, «ήταν πρωτόγνωρο και δύσκολο, αλλά ένας καλός μαθητής πρέπει να αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις. Κι εγώ τα κατάφερα με τη βοήθεια από τα φροντιστήρια, αλλά και από το σχολείο που βοήθησε πάρα πολύ γιατί οι καθηγητές μας προσαρμόστηκαν αμέσως στις νέες τεχνολογίες ενώ δεν είναι η ειδικότητά τους» μας είπε. Στόχος του η Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και πέρασε στην πρώτη του επιλογή!

Από την Ομάδα Σπουδών Υγείας, ο Μάριος Κοντός συγκέντρωσε 18.092 μόρια με καλύτερη βαθμολογία στη Φυσική (19,4). Για τον Μάριο ήταν όπως κάθε άλλη χρονιά, αλλά πολύ πιο δύσκολη λόγω της καραντίνας, «δεν μπορούσαμε να βγούμε, να πάω γυμναστήριο, να βγω μια βόλτα με τους φίλους μου. Από την άλλη διάβασα όπως πάντα και πιστεύω ότι όποιος διάβασε τα πήγε καλά». Πέρασε στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης, τη δεύτερη επιλογή του, αλλά μπορεί να αξιοποιήσει το μετάλλιο κωπηλασίας για να περάσει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας