× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δ.Κουτσούμπας «Αυτή τη φορά κάντε τη διαφορά ψηφίζοντας ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση»

Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπή του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 5/5/2019

Δ.Κουτσούμπας «Αυτή τη φορά κάντε τη διαφορά ψηφίζοντας ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση»

Δεν πτοήθηκαν από τη βροχή τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ που κατέκλισαν χθες Σάββατο το απόγευμα την Πλατεία Σαπφούς προκειμένου να ακούσουν την πολιτική ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Το «Ν» κάλυψε ζωντανά την ομιλία του κ.Κουτσούμπα καθώς και των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης.Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 3 το μεσημέρι ο κ.Κουτσούμπας έφθασε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Στη συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς απηύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σεμίνα Διγενή και Μιχάλης Σοφικίτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Σταύρος Τάσσος, ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς και η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη. Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης καθώς και ο Στρατής Κόρακας στους οποίους οι συγκεντρωμένοι απηύθυναν θερμό χειροκρότημα όταν αναγγέλθηκαν από μικροφώνου. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα της Αγλαΐας Κυρίτση υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου, η οποία βρισκόταν στο εξωτερικό, συνοδεύοντας τον πατέρα της ο οποίος βραβεύεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Αντιστασιακών


Ο κ.Κουτσούμπας στην ομιλία του καταφέρθηκε κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως «όσο και να προσπαθούν ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης να πουλήσουν στο λαό τα δήθεν φιλολαϊκά μέτρα τους, ο λαός ξέρει πως, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα, αυτός θα συνεχίζει να πληρώνει».
Στη συνέχεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων ο κ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει έστω και μια αναφορά στο δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, αφού και οι δύο έκαναν ότι μπορούσαν για να επιβάλουν την "ευελιξία" στις εργασιακές σχέσεις, τη μαθητεία, δηλαδή την απλήρωτη δουλειά, τους εργολαβικούς εργάτες; Σε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, θα βρει κανείς μέτρα στήριξης της φτωχής αγροτιάς, αφού και οι δύο στηρίζουν με χέρια και με πόδια τις κατευθύνσεις της ΕΕ, της ΚΑΠ που ξεκληρίζουν τους φτωχούς αγρότες»;

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ.Κουτσούμπας στο προσφυγικό τονίζοντας ότι η πολιτική της Ε.Ε. και της Κυβέρνησης είναι αυτή που εξαθλιώνει τους πρόσφυγες και τους εγκλωβίζει στα νησιά ζητώντας παράλληλα το κλείσιμο όλων των hot spot.
Τόνισε ιδιαίτερα ότι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα εκμεταλλεύονται οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και άλλα αντιδραστικά ακροδεξιά σχήματα και οι φασιστικές συμμορίες «δηλαδή, όλα τα πιστά τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, για να διαδώσουν τις αποκρουστικές τους ιδέες και για να εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις στα θύματα των πολέμων, των ανταγωνισμών και της δυστυχίας».

Ο κ.Κουτσούμπας απέδωσε ευθύνες και στο κόμμα της ΝΔ καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «"χαϊδεύει αυτιά", συγκαλύπτει αντιδραστικές θέσεις και φιλοξενεί στα δημοτικά ψηφοδέλτια που στηρίζει υποψήφιους που τις διαδίδουν».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη στάση του ΚΚΕ τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή ζήτησε τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.«Ήταν το μόνο κόμμα που τάχθηκε καθαρά και ξάστερα κατά της ευρωτουρκικής συμφωνίας και ζήτησε την κατάργησή της.Τάχθηκε κατά της δημιουργίας των hot spots και της μετατροπής των νησιών σε "αποθήκες" και μαζικές φυλακές προσφύγων και μεταναστών.Απαίτησε να αποζημιωθούν οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές από την πολιτική του εγκλωβισμού και των άθλιων συνθηκών ζωής μέσα στα hot spots».

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους κατοίκους της Λέσβου, «το νησί που έχει ξεχωριστό μερίδιο στην ηρωική ιστορία του λαού μας» να ενισχύσουν το ΚΚΕ ακόμα και αν διαφωνούν μαζί του γιατί «ξέρουν πως την επόμενη μέρα ένα αποκούμπι θα έχουν κι αυτό είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».

Ο Σταύρος Τάσσος
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Σταύρος Τάσσος στηλίτευσε κι εκείνος με τη σειρά του την πολιτική της Ε.Ε. και Κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Χαρακτήρισε υποκριτές τους υποψηφίους Περιφερειάρχες που στηρίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καθώς τα κόμματα τους στήριξαν την συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας. Ακόμα έδωσε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών όπως το ακτοπλοϊκό, τις ελλείψεις σε Νοσοκομεία και σχολεία, τις ζωονόσους, τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα κ.α.

Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση των σεισμοπαθών της Βρίσας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δακοκτονία ζητώντας για ακόμα μια φορά αυτή να μην δίνεται σε ιδιώτες αλλά από την Περιφέρεια καθώς και στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στον Κόλπο Καλλονής με τον βιολογικό καθαρισμό. Τέλος ο κ.Τάσσος κάλεσε τον λαό των νησιών του βορείου Αιγαίου να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς «εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από τίτλους ανεξαρτησίας αλλά δηλώνουμε ότι εξαρτόμαστε από δυο πράγματα, την επιστήμη και τα λαϊκά συμφέροντα».

Ο Γιάννης Συκάς

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς παίρνοντας τον λόγο κάλεσε το λαό της Λέσβου να μην αφήσει τους «δήθεν ανεξάρτητους» για ακόμα μια φορά να τον ξεγελάσουν και να του πάρουν την ψήφο του καθώς «είναι εξαρτημένοι από τα συμφέροντα λίγων, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων που στήριζαν και στηρίζουν, των κομμάτων που ψήφιζαν και ψηφίζουν». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι νεολαία ως συνέπεια της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών. «Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι ψήφος αγώνα για καλύτερες μέρες. Ψήφος ανάπτυξης όχι για τους λίγους αλλά για όλους. Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση» επεσήμανε ο κ.Συκάς. Καταφέρθηκε δε κατά των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας λέγοντας ότι είναι εργαλεία παραπλάνησης.

Η Νίκη Τσιριγώτη

Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να απευθύνει το δικό της χαιρετισμό η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη. «Στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων εμείς δώσαμε μάχες στηρίζοντας λαϊκά αιτήματα, διεκδικώντας μέτρα, λύσεις ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας που επηρεάζεται και από την πολιτική του δήμου» τόνισε μεταξύ άλλων η κ.Τσιριγώτη.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζοντας πάντα τα δίκαια λαϊκά αιτήματα. Στη συνέχεια η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης αναφέρθηκε στις υποψηφιότητες των υπολοίπων επισημαίνοντας ότι «απέναντι μας δεν έχουμε κάποια πρόσωπα αλλά τους εκπροσώπους κομμάτων που είτε κυβέρνησαν είτε κυβερνούν. Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν προίκα τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων τους και των αντιλαϊκών μέτρων που ψήφισαν».

Η κ.Τσιριγώτη κάλεσε τον λαό του δήμου της Μυτιλήνης ν αναλογιστεί αν θέλει μια δημοτική αρχή που θα υπηρετεί την Κυβέρνηση, την Ε.Ε., τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ή θέλει μια δημοτική αρχή που θα τον κινητοποιεί και θα δουλεύει μαζί του. «Ποιοι θα στηρίξουν το λεηλατημένο εισόδημα του Λεσβιακού λαού μειώνοντας δραστικά τα τέλη καθαριότητας στην κατοικία και στην επαγγελματική στέγη, μειώνοντας τα κάθε είδους χαράτσια, παγώνοντας πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για μικροχρέη στο δήμο;Ποιοι θα στηρίξουν τους εργαζόμενους στο δήμο, στο βοήθεια στο σπίτι, στην καθαριότητα, ποιοι θα στηρίξουν τους ανέργους; κτλ. Η απάντηση είναι οι Κομμουνιστές και όσοι συμπορεύονται μαζί τους».

Τέλος η κ.Τσιριγώτη διακήρυξε σε όλους τους τόνους ότι από θέση δημοτικής αρχής οι προτάσεις που θα έρχονται προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι φιλολαϊκές και όποιοι δεν τις ψηφίζουν θα είναι υπόλογοι στο λαό του δήμου Μυτιλήνης. «Και θέλουμε και μπορούμε να διοικήσουμε και στο δεύτερο γύρο θα είμαστε και δημοτική αρχή θα γίνουμε» τόνισε καταλήγοντας η κ.Τσιριγώτη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ