× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και με τη «βούλα» το Μουσικό της Καλλονής

Υπέγραψε την απόφαση η υφυπουργός Παιδείας Ζέττας Μακρή-Από σήμερα έως τις 3 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο νέο σχολείο

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 26/8/2021

Και με τη «βούλα» το Μουσικό της Καλλονής
Φωτό Αρχείου

Σάρκα και οστά παίρνουν οι κοπιώδεις προσπάθειες και πιέσεις της δημοτικής Αρχής του Ταξιάρχη Βέρρου για την ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Σχολείου στην Καλλονή καθώς με απόφαση που υπέγραψε την Τετάρτη 25 Αυγούστου η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ορίζεται η έναρξη λειτουργίας του Μουσικού Γυμνάσιου Δυτικής Λέσβου με έδρα την Καλλονή από το σχολικό έτος 2021-2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής για το Μουσικό Γυμνάσιο Δυτικής Λέσβου θα είναι το σαντούρι.

Για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Δυτικής Λέσβου για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψήφιων μαθητών/-τριών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής από τις 26 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2021 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι διαμένοντες στον Ν. Λέσβου.

Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψήφιων μαθητών/-τριών μαζί με την αίτησή τους οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους. Για τον αριθμό των τμημάτων, τη συγκρότηση επιτροπής επιλογής των μαθητών/-τριών, τα θέματα των εξετάσεων, τη βαθμολόγηση και τις εγγραφές των μαθητών/-τριών ισχύει η με αρ. πρωτ. 20923/Δ2/23-02- 2021 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 878).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για εισαγωγή στην Α ́ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Δυτικής Λέσβου για το σχολικό έτος 2021-22 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 22530-25199.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ