× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης η παραλαβή του κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο

Στα κάγκελα οι γονείς των μαθητών που στέλνουν επιστολή στους Δημοτικούς Συμβούλους με την παράκληση να καταψηφίσουν το θέμα στην αποψινή συνεδρίαση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/8/2021

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης η παραλαβή του κτιρίου για το  Μουσικό Σχολείο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης συζητείται σήμερα το βράδυ το θέμα της έγκρισης του πρακτικού καταλληλότητας και παραλαβή του κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, το οποίο αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν τη μετακίνηση του σχολείου από τη Μυτιλήνη που βρίσκεται σήμερα στα κτίρια του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην προοπτική της μετακίνησης αυτής ως γνωστόν αντιδρά έντονα η σχολική κοινότητα του Μουσικού, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόμων με επιστολή του προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητά να καταψηφισθεί το θέμα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόσφατα απευθύνθηκαν και στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος όπως αναφέρουν συντάσσεται πλήρως με τα αιτήματά τους. Στην επιστολή αναφέρεται: 

«Απευθυνόμαστε σε εσάς για μια ακόμη φορά, σχετικά με τα δίκαια, λογικά και νόμιμα αιτήματά μας, που έχουμε εκφράσει προς όλες τις κατευθύνσεις, ως κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, με τα οποία συντάσσεται πλήρως και ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Ζητάμε να καταψηφίσετε το θέμα 13 της ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου για 5/8, σχετικά με Έγκριση Πρακτικού Καταλληλόλητας και παραλαβή του κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, που από την έκδοσή του, ΔΕΝ έχει αλλάξει τίποτα στο κτήριο του ΟΑΕΔ και ζητούμε να μην αποδεχθείτε ένα πρακτικό καταλληλότητας, που για δεύτερη φορά (1ο πρακτικό από 6/8/20) επιχειρεί να κρίνει κατάλληλο ένα κτήριο, καταστρατηγώντας την τήρηση της Υπουργικής Απόφασης Αριθ.37237/ΣΤ1/07 (ΦΕΚ635Β-27.4.2007), με αβάσιμες και ελλιπώς τεκμηριωμένες αιτιάσεις, όπως ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Απουσιάζει η τεκμηρίωση, μέσω αναλυτικών μετρήσιμων στοιχείων και αντιπαραβολής αυτών με το από 2004 εγκεκριμένο Κτιριολογικό Πρόγραμμα (παράγραφος 5.1 της ΥΑ 37237/ΣΤ1/07):  Αρκεί να αναφέρουμε ότι ενώ το Κτιριολογικό Πρόγραμμα του 2004 προβλέπει εμβαδόν 2.700m2, η επιτροπή καταλληλότητας, εντελώς αυθαίρετα, κρίνει ότι το παραχωρηθέν τμήμα του ΟΑΕΔ, το οποίο δεν υπερβαίνει τα 650m2, είναι κατάλληλο!
  • ΘΑ παραχωρηθούν και άλλες αίθουσες από τον ΟΑΕΔ, κάτι που δεν ορίζεται στο χρησιδάνειο, αλλά και που έχει αρνηθεί ο διευθυντής του ΟΑΕΔ, παρουσία του προέδρου της Επιτροπής καταλληλότητας και προϊσταμένου της ΔΙΔΕ Λέσβου, και
  • ΘΑ εκδοθεί πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Τα παραπάνω ενισχύονται από το συνημμένο έγγραφο του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

«…Ως εκ τούτου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη, η επιλογή του κτιρίου του ΟΑΕΔ για τη μεταστέγαση του ΜΣΜ δεν φαίνεται να πληροί, ως προς το εμβαδόν των ωφέλιμων χώρων, τους όρους του κτιριολογικού προγράμματος του Υπουργείου που συντάχθηκε το 2004 για το συγκεκριμένο σχολείο...».

Όπως επίσης, αναφέρει ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, «...η μεταστέγαση στα κτίρια του ΟΑΕΔ θα είναι η δεύτερη «προσωρινή» λύση που δίνεται από τη δημιουργία του ΜΣΜ για την εγκατάσταση του. ....Επομένως, κατά τη άποψη της Ανεξάρτητης Αρχής, οιαδήποτε προσωρινή λύση μετά την πάροδο 25 ετών από την ίδρυση του σχολείου, εντός των οποίων η διοίκηση όφειλε να ενεργήσει στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων υποχρεώσεών της (άρθρο 75 παρ. 1 Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) και της αρχής της χρηστής διοίκησης, δε δύναται να προκριθεί. Είναι αναγκαίο να ανευρεθεί μόνιμη λύση και το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί θα πρέπει να ανταποκρίνεται εξαρχής στις ανάγκες του ΜΣΜ…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά, πως η βέλτιστη προσωρινή και οικονομική για το Δήμο λύση, στην παρούσα φάση, ώστε να λειτουργήσει επαρκώς το ΜΣΜ, είναι η ανακατανομή αιθουσών στο συγκρότημα της Χρυσομαλλούσας, έπειτα και τις απαραίτητες παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις, όπως προκύπτει και από το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Τέλος, η προσωρινότητα της λύσης δεν προκύπτει από πουθενά, αφού έως και σήμερα, ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια εξασφάλισης του αναγκαίου οικοπέδου για την ανέγερση του ΜΣΜ, (για το οποίο υπάρχει η με αριθ.244/2019 συλλογική απόφαση του Δ. Λέσβου για απευθείας αγορά ή αναγκαστική απαλλοτρίωση συγκεκριμένου οικοπέδου), πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που υπήρχαν για την αναγκαία ανέγερση και οριστική επίλυση του στεγαστικού ζητήματος.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, το οποίο και είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό σχετικά με το στεγαστικό ζήτημα του ΜΣΜ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Παρακαλούμε, σταματήστε εδώ, αυτήν την κοροϊδία που έχει στηθεί στις πλάτες των παιδιών του Τόπου μας!

Καταψηφίστε την Έγκριση Πρακτικού Καταλληλότητας και παραλαβή του κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης!

Βοηθήστε να μην καταδικαστεί ένα σχολείο, με την μετεγκατάστασή του σε κτίριο με ακατάλληλες και ανεπαρκείς υποδομές, που δεν μπορούν να καλύψουν το εκπαιδευτικό του έργο!

Είναι σημαντικό για τα παιδιά του Τόπου! Είναι σημαντικό για τον ίδιο τον Τόπο!

Βασιζόμαστε σε εσάς, ως δημότες, να υποστηρίξετε την Παιδεία των παιδιών μας», καταλήγει στην επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένται πάντως το βράδυ η συζήτηση του θέματος, ενώ η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης και οι αρμόδιες υπηρεσίες, διαβεβαιώνουν ότι το κτίριο του ΟΑΕΔ υπό τις παρούσες συνθήκες είναι το πλέον κατάλληλο για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου έως ότου λυθεί οριστικά το στεγαστικό πρόβλημά του. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμος αυτή τη στιγμή, κινείται προς την κατεύθυνση απαλλοτρίωσης του οικοπέδου στη Βαρειά για το οποίο είχε ληφθεί απόφαση για την αγορά του από την πρηγούμενη δημοτική αρχή. Σε περίπτωση που προχωρήσει η απαλλοτρίωση, η οποία ας σημειωθεί ότι είναι διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, τότε ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση νέου Σχολείου και οριστικής επίλυσης του προβλήματος. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη