× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ταξιδεύοντας με τα βιβλία ή και μέσα από τα βιβλία

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 31/7/2021

Ταξιδεύοντας με τα βιβλία ή και μέσα από τα βιβλία
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Οι σημερινές βιβλιοπροτάσεις θα μας ταξιδέψουν, όπως κάνουν άλλωστε όλα τα βιβλία, μόνο που τα συγκεκριμένα έχουν να κάνουν με ταξίδια μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Η Νενέ στη Σαντορίνη, εκεί θα μας πάει παρέα της, και θα μας βοηθήσει να μάθουμε πράγματα και θαύματα για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια, μα και για το όμορφο αυτό νησί του Αιγαίου. Η Νενέ μπορεί να περπατάει σαν πάπια-χήνα, αλλά είναι γεωλόγος, και ταξιδεύει από την Χαβάη στην Σαντορίνη , όπου με τον Γιακουμή που είναι ένας υπέροχος γαϊδουράκος από το νησί, θα μας γνωρίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το μέρος αυτό, που παλιά, χιλιάδες χρόνια πριν, το ονόμαζαν Στρογγύλη, διότι τότε η Σαντορίνη ήταν στρογγυλή!

Για το παρελθόν και το παρόν του νησιού θα μάθουμε μαζί με τον Γιακουμή και την Νενέ, για τα ταξίδια και την γνωριμία με καινούργιους τόπους, και ανθρώπους, αλλά και για την φιλία. Μα και για το άλλο ηφαιστιογενές νησί την Χαβάη, όπου ταξίδεψε αργότερα ο γαιδουράκος μας για να συναντήσει την Νενέ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί, ευτυχώς υπάρχουν φιλίες που αντέχουν στον χρόνο και τις αποστάσεις! Αλήθεια πόσο όμορφα είναι τα ταξίδια , ειδικά όταν μας περιμένει ένας αγαπημένος φίλος για να μας ξεναγήσει με αγάπη στον τόπο του.

Ας ταξιδέψουμε και εμείς μαζί τους, μέσα από το κείμενο της Εύας Κασιάρου και την εικονογράφηση της Martina Peluso, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη.

Η Κόνι στην παραλία, εκεί θα πάει η μικρή Κόνι! Με τέτοιες ζέστες τι καλύτερο από οικογενειακές διακοπές στη θάλασσα. Η μικρή μας φίλη είναι πολύ χαρούμενη γιατί έχει μαζί της και τον φουσκωτό της καταπράσινο πλαστικό κροκόδειλο! Αλλά η θάλασσα δεν έχει μόνο χαρές έχει και λύπες αν δεν προσέχουμε και την υποτιμούμε ή υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας ή αυτές ενός πλαστικού κροκόδειλου… Το μικρό αυτό βιβλίο για μικρά παιδιά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου.

Το τρίτο μας σημερινό ‘’ταξίδι’’, μου πείρε καιρό για να το κωδικοποιήσω μέσα μου και να σας το προτείνω, είναι Το ταξίδι των γονιδίων μας – ΠΩΣ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ( JOHANNES KRAUSE-THOMAS TRAPPE, μετάφραση ΓΙΩΤΑ ΛΑΓΟΥΔΑΤΟΥ , εκδόσεις Διόπτρα). Φυσικά η συγκεκριμένη βιβλιοπρόταση είναι για ενήλικες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα επιστημονικό, κατανοητό βιβλίο που έρχεται στα βιβλιοπωλεία και στα χέρια μας την κατάλληλη εποχή. Αγαπώ και ξεχωρίζω τα βιβλία που μας δίνουν με ενδιαφέροντα τρόπο πολλές γνώσεις , όπως είναι τούτο δω, για τους ανθρώπους, την ανάγκη τους να μεταναστεύουν , με κάθε τρόπο από τότε που στάθηκαν στα δύο τους πόδια, ίσως και πριν από αυτό.

Τι λένε τα γονίδια για την καταγωγή μας. Ένα ενδιαφέρον ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία του ανθρώπινου είδους, από την προϊστορία στο σήμερα. Διαβάστε το!

*H ΑθαΝασια Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος- Θεατρολόγος

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Χίος γίνεται διεθνές κέντρο πολιτισμού με το 5ο «The Chios festival»

Από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου προσωπικότητες παγκόσμιου κύρους από την επιστήμη, την ιστορία, την τέχνη και την επιχειρηματικότητα δίνουν το «παρών» στη μεγάλη επετειακή διοργάνωση.
Η Χίος γίνεται διεθνές κέντρο πολιτισμού με το 5ο «The Chios festival»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία του «UndefinedShapes» στην Σκάλα Ερεσού

Στον χώρο του «LaIslaBonita», το Σάββατο, 16 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα
Συναυλία του «UndefinedShapes» στην Σκάλα Ερεσού
ΒΙΒΛΙΟ

Υπογραφές βιβλίων της Νάσιας Δαφιώτη και του Γρηγόρη Μολυβιάτη

Οι δύο δημιουργοί θα συναντήσουν το αναγνωστικό κοινό στο περίπτερο του Book and Art, στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Βιβλίου του Δήμου Μυτιλήνης, την Τετάρτη 8 Ιουλίου
Υπογραφές βιβλίων της Νάσιας Δαφιώτη και του Γρηγόρη Μολυβιάτη
ΒΙΒΛΙΟ

Εκδήλωση για τον Αλμπέρ Καμύ στο Σίγρι

Διάλεξη του Γιώργου Αρχιμανδρίτη με σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα και αναγνώσεις έργων του νομπελίστα συγγραφέα το Σάββατο 18 Ιουλίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους
Εκδήλωση για τον Αλμπέρ Καμύ στο Σίγρι
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιερωμένη στην «Γυναίκα» η 6η έκθεση «Στρατής Μυριβήλης»

Διοργανωμένη και φέτος από τον Δήμο Μυτιλήνης και συνοδευόμενη από πολλή μουσική
Αφιερωμένη στην «Γυναίκα» η 6η έκθεση «Στρατής Μυριβήλης»
ΘΕΑΤΡΟ

Διάθεση εισιτηρίων για Stavento και Τσαλιγοπούλου

Από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης
Διάθεση εισιτηρίων για Stavento και Τσαλιγοπούλου
ΒΙΒΛΙΟ

«Θαλασσογραφίες» στην Καλλονή με λογοτεχνία, θεατρικό μονόλογο και μουσική

Συγγραφείς, καλλιτέχνες και φίλοι του πολιτισμού συναντιούνται σε μια βραδιά αφιερωμένη στη θάλασσα και την έμπνευση που αυτή γεννά
«Θαλασσογραφίες» στην Καλλονή με λογοτεχνία, θεατρικό μονόλογο και μουσική
ΒΙΒΛΙΟ

Με αιχμηρές τοποθετήσεις παρουσιάστηκε στη Λήμνο το νέο βιβλίο του Ιάσονα Πιπίνη

Ο συγγραφέας μίλησε για τη Βενεζουέλα, τον λαϊκισμό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοκρατίες της Λατινικής Αμερικής, παρουσιάζοντας το νέο του έργο
Με αιχμηρές τοποθετήσεις παρουσιάστηκε στη Λήμνο το νέο βιβλίο του Ιάσονα Πιπίνη
ΘΕΑΤΡΟ

Όταν σταματά ο χρόνος στην πλατεία της Αγιάσου

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Το ρολόι της Παναγιάς» ζωντανεύει από τα παιδιά και τους εφήβους του Αναγνωστηρίου Αγιάσου το Σάββατο 11 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα ξεχωριστό θεατρικό ταξίδι.
Όταν σταματά ο χρόνος στην πλατεία της Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Λέσβος υποδέχθηκε το Argentine Tango Weekend

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Αργεντινοί χορευτές Alejandro Larenas και Marisol Morales μοιράστηκαν την τέχνη και την κουλτούρα του αυθεντικού tango
Η Λέσβος υποδέχθηκε το Argentine Tango Weekend
ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου άνοιξαν το Ouzo Fest 2026

Παραδοσιακοί σκοποί της Αγιάσου, της Λέσβου και της Μικράς Ασίας πλημμύρισαν τη μαρίνα Μυτιλήνης. Επόμενος σταθμός η Συκούντα στις 12 Ιουλίου
Τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου άνοιξαν το Ouzo Fest 2026