× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου, τριών γενεών

60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της οικογένειας Λίνου

Δημοσίευση 12/4/2022

Ούζο Λίνου,  τριών γενεών

Γεννημένος το 1927 στη Μυτιλήνη και όντας Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο πασίγνωστος ποτοποιός Ιωάννης Α. Λίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό του σκοπό την ποιότητα. Συνώνυμό της η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και …κάτι απ’ το Αιγαίο. Από παιδί εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της πόλης μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του ούζου και των ηδύποτων τσέρυ, λικέρ και κονιάκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πείρα, το μεράκι και η αγάπη του Ιωάννη Λίνου για την παραγωγή του ούζου τον οδήγησαν το 1958 να ανοίξει — με συνέταιρο τον Ορέστη Παπασταύρου — την δική του επιχείρηση με την επωνυμία «Γλυκόπιοτον Ούζο Κέφι» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Την δεκαετία του ’60 κατάφέρε να κάνει το «Ούζο Κέφι» μια από τις πρώτες σε κατανάλωση εταιρείες στη Λέσβο.

Το 1981, εισήλθε στην επιχείρηση ο πρωτότοκος γιος του Απόστολος Λίνος, που έμαθε από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου «ΚΕΦΙ» τροποποίησε την συνταγή του πατέρα του και παρήγαγε το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ. Παράλληλα, εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του κονιάκ (μπράντυ) και των λικέρ.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι την πολυετή πείρα και την υπογραφή της.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος και όραμα της Οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή, για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το Ούζο Λίνου σήμερα

• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30–40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο κυρίως αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία