× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου, τριών γενεών

60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της οικογένειας Λίνου

Δημοσίευση 28/7/2021

Ούζο Λίνου,  τριών γενεών

Γεννημένος το 1927 στη Μυτιλήνη και όντας Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο πασίγνωστος ποτοποιός Ιωάννης Α. Λίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό του σκοπό την ποιότητα. Συνώνυμό της η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και …κάτι απ’ το Αιγαίο. Από παιδί εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της πόλης μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του ούζου και των ηδύποτων τσέρυ, λικέρ και κονιάκ.

Η πείρα, το μεράκι και η αγάπη του Ιωάννη Λίνου για την παραγωγή του ούζου τον οδήγησαν το 1958 να ανοίξει — με συνέταιρο τον Ορέστη Παπασταύρου — την δική του επιχείρηση με την επωνυμία «Γλυκόπιοτον Ούζο Κέφι» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Την δεκαετία του ’60 κατάφέρε να κάνει το «Ούζο Κέφι» μια από τις πρώτες σε κατανάλωση εταιρείες στη Λέσβο.

Το 1981, εισήλθε στην επιχείρηση ο πρωτότοκος γιος του Απόστολος Λίνος, που έμαθε από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου «ΚΕΦΙ» τροποποίησε την συνταγή του πατέρα του και παρήγαγε το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ. Παράλληλα, εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του κονιάκ (μπράντυ) και των λικέρ.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι την πολυετή πείρα και την υπογραφή της.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος και όραμα της Οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή, για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το Ούζο Λίνου σήμερα

• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30–40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο κυρίως αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέος κύκλος συγχωνεύσεων στην ακτοπλοΐα

Καθοριστικός ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς στην απόφαση για το μέλλον του κλάδου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ελπίζοντας σε βροχές που... μπορεί να κάνουν και ζημιά!

Μειωμένες προσδοκίες για την φετινή παραγωγή ελαιολάδου. Η εξέλιξη της δακοτονίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το λάδι και το γάλα ανεβαίνουν, αλλά ζωοτροφές και εφόδια καίνε τους αγρότες

Δεν πιέζεται η κυβέρνηση για αποζημιώσεις τονίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογών Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Έλεγχοι από την Επιτροπής Ανταγωνισμού

Στην αγορά τον τροφίμων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η πανδημία αύξησε την κατανάλωση ελαιολάδου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας “Agrodiario”
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μειωμένη η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου

Δυσοίωνες εκτιμήσεις των ελαιοπαραγωγικών κρατών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προγράμματα κατάρτισης ανέργων

Από την Εταιρεία Έρευνας, Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Γεωπάρκο της Λέσβου, πέρα από τους αριθμούς, ιδανικός προορισμός

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2021
ΑΓΟΡΑ

Χειμερινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Η εφαρμογή του ξεκινά την 1η Οκτωβρίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διπλασιασμός των επιδοτούμενων ανέργων τον Αύγουστο

Μικρή μείωση στον αριθμό των ανέργων του Βορείου Αιγαίου σε σύγκριση με τον Ιούλιο
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Από 1η Οκτωβρίου, οι αυξήσεις στο ρεύμα

Η αύξηση θα είναι από 2 έως 3 ευρώ στους περισσότερους καταναλωτές δηλώνει ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καθημερινά ανοιχτό το κτηνιατρείο Μανταμάδου

Προσλήψεις 7 μόνιμων κτηνιάτρων αναμένονται το επόμενο διάστημα ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει και γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Πολιχνίτο
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ