× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου, τριών γενεών

60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της οικογένειας Λίνου

Δημοσίευση 12/4/2022

Ούζο Λίνου,  τριών γενεών

Γεννημένος το 1927 στη Μυτιλήνη και όντας Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο πασίγνωστος ποτοποιός Ιωάννης Α. Λίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό του σκοπό την ποιότητα. Συνώνυμό της η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και …κάτι απ’ το Αιγαίο. Από παιδί εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της πόλης μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του ούζου και των ηδύποτων τσέρυ, λικέρ και κονιάκ.

Η πείρα, το μεράκι και η αγάπη του Ιωάννη Λίνου για την παραγωγή του ούζου τον οδήγησαν το 1958 να ανοίξει — με συνέταιρο τον Ορέστη Παπασταύρου — την δική του επιχείρηση με την επωνυμία «Γλυκόπιοτον Ούζο Κέφι» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Την δεκαετία του ’60 κατάφέρε να κάνει το «Ούζο Κέφι» μια από τις πρώτες σε κατανάλωση εταιρείες στη Λέσβο.

Το 1981, εισήλθε στην επιχείρηση ο πρωτότοκος γιος του Απόστολος Λίνος, που έμαθε από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου «ΚΕΦΙ» τροποποίησε την συνταγή του πατέρα του και παρήγαγε το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ. Παράλληλα, εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του κονιάκ (μπράντυ) και των λικέρ.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι την πολυετή πείρα και την υπογραφή της.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος και όραμα της Οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή, για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το Ούζο Λίνου σήμερα

• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30–40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο κυρίως αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιολογικά αμπελόφυλλα από την Ανεμώτια

Νέο προϊόν της Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Τριανταφύλλου

Συνεχίζεται η «μεγάλη δίκη» της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα προσεγγίζει την Μυτιλήνη το Smyrna di Levante

Σύντομα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με την Μυτιλήνη και την Θεσσαλονίκη από την Levante Ferries
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μυτιλήνη ‑ Θεσσαλονίκη σε επτά ώρες

Η Sea Jet δρομολογεί το Champion Jet 1 στην γραμμή για ενάμιση μήνα
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίτη πρωί το «Τάλως» στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Θα εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο στο Βόρειο Αιγαίου κάθε 15 ημέρες ως τις 31 Ιουλίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Τρία προϊόντα της Λήμνου στην διαδικασία αναγνώρισης ως ΠΟΠ ‑ ΠΓΕ

Στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι φάκελοι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ως 14 Ιουλίου για τις δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε την παράταση της περιόδου υποδοχής αιτήσεων από το ΟΣΔΕ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Είσαι χρήστης Lidl Plus; Απόλαυσε ένα SUPER Καλοκαίρι και γέμισε τη σακούλα σου με δώρα!
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

261.000 επιβάτες πέρασαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης το 2021

Το 56,3% των επιβατών διακινήθηκαν το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. 100.000 λιγότεροι επιβάτες το 2021 σε σχέση με το 2019
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θα το δούμε το «Τάλως»;;;

Το πλοίο της Creta Cargo Lines θα έπρεπε να μεταφέρει οχήματα και φορτηγά από και προς Χίο, Λέσβο και Λήμνο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτός στρατηγικού σχεδιασμού η νησιωτική αγροτική παραγωγή

Σιγή ασυρμάτου από αντιπολίτευση και τους τοπικούς φορείς των νησιών για την καταστροφική κυβερνητική επιλογή
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός για Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Χρήσιμες οδηγίες για την λήψη των οικονομικών ενισχύσεων που δίνονται από την κυβέρνηση