× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Συνεχίζεται το παζάρι για τις τιμές του γάλακτος στη Λέσβο

Ούζο Λίνου, τριών γενεών

60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της οικογένειας Λίνου

Δημοσίευση 28/7/2021

Ούζο Λίνου,  τριών γενεών

Γεννημένος το 1927 στη Μυτιλήνη και όντας Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο πασίγνωστος ποτοποιός Ιωάννης Α. Λίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό του σκοπό την ποιότητα. Συνώνυμό της η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και …κάτι απ’ το Αιγαίο. Από παιδί εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της πόλης μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του ούζου και των ηδύποτων τσέρυ, λικέρ και κονιάκ.

Η πείρα, το μεράκι και η αγάπη του Ιωάννη Λίνου για την παραγωγή του ούζου τον οδήγησαν το 1958 να ανοίξει — με συνέταιρο τον Ορέστη Παπασταύρου — την δική του επιχείρηση με την επωνυμία «Γλυκόπιοτον Ούζο Κέφι» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Την δεκαετία του ’60 κατάφέρε να κάνει το «Ούζο Κέφι» μια από τις πρώτες σε κατανάλωση εταιρείες στη Λέσβο.

Το 1981, εισήλθε στην επιχείρηση ο πρωτότοκος γιος του Απόστολος Λίνος, που έμαθε από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου «ΚΕΦΙ» τροποποίησε την συνταγή του πατέρα του και παρήγαγε το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ. Παράλληλα, εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του κονιάκ (μπράντυ) και των λικέρ.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι την πολυετή πείρα και την υπογραφή της.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος και όραμα της Οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή, για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το Ούζο Λίνου σήμερα

• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30–40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο κυρίως αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεχίζεται το παζάρι για τις τιμές του γάλακτος στη Λέσβο

Τυροκόμοι και γαλακτοπαραγωγικοί συνεταιρισμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Ταχύτατη ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια βλέπει η κυβέρνηση

Εταίρους στην ανάπτυξη βλέπει τους Δήμου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»

Όλη η συνέντευξη σε βίντεο των δύο εργαζόμενων του Δήμου Μυτιλήνης που καταγγέλλουν παραβιαστική και σεξιστική συμπεριφορά από «ανώτερό τους»- Έχουν καταρρεύσει ουκ ολίγες φορές από τον ψυχολογικό πόλεμο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η αγρότισσα δίνει καθημερινά το δικό της αγώνα»

Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Λέσβου και πρωτογενή τομέα Πανάγου Κουφέλου, για την παγκόσμια ημέρα της αγρότισσας
ΕΡΓΑΣΙΑ

Μιλούν στην κάμερα του «Ν» για την ψυχολογική βία που δέχονται

Εφιάλτης η εργασία τους στον Δήμο, καταγγέλλουν δύο μητέρες εργαζόμενες που ζητούν δικαιοσύνη- Αύριο όλη η συνέντευξη
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

«Διώξαμε 50.000 τουρίστες από την Τουρκία»

Ο τουριστικός Πράκτορας, Άρης Λαζαρής καταγγέλλει στο «Ν» το «μεγάλο πολιτικό λάθος»- Το τελευταίο καραβάκι για την Τουρκία ήταν τον Φεβρουάριο του 2020!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Δαούση κατά Περιφερειάρχη

«Εγκληματική επιλογή η ματαίωση της γενετικής βελτίωσης του προβάτου της Λέσβου» λέει η γνωστή κτηνίατρος
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Λιγοστεύουν τα οινάμπελα στην Ελλάδα

Στα 635,2 χιλ. στρέμματα οι καλλιεργούμενες εκτάσεις το 2020 από 678,5 χιλ. στρέμματα το 2010
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγάλη ανησυχία για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Ως τις 14 Οκτωβρίου το απόγευμα δεν είχε γίνει η διανομή των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε αχρηστία η λιμνοδεξαμενή του Βαφειού

Καταστράφηκε το 50% της μεμβράνης που συγκρατεί το νερό
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Πετάει μέχρι 1,30 το πετρέλαιο θέρμανσης στη Λέσβο

Ανοίγει την Παρασκευή η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης σε όλη τη χώρα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεμείναμε από εντομοκτόνα!

Αποκλειστικές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Πανάγου Κουφέλου, στο «Ν» για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ