× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Βλάβες και διακοπές νερού παντού στη Λέσβο»

Έκκληση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Φλώρου να περιοριστούν όσο γίνεται οι σπατάλες του νερού και το πότισμα κήπων και λαχανικών, ειδικά στα χωριά του νησιού μας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/7/2021

«Βλάβες και διακοπές νερού παντού στη Λέσβο»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

 Σε έξαρση βρίσκονται αυτή την περίοδο τα προβλήματα και οι βλάβες στο Δίκτυο ύδρευσης σε όλη τη Λέσβο, όπως αναφέρει σε δήλωσή του στο «Ν» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος.

Ήδη χθες Πέμπτη  τα συνεργεία της εταιρείας, αντιμετώπισαν μία σοβαρή βλάβη στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, ενώ σήμερα Παρασκευή έχει εντοπιστεί νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της πόλης στο Λαζαρέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει ο Γιώργος Φλώρος, ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης που κατανέμει νερό σε όλη την πόλη αντιμετωπίζει γενικά πολλά προβλήματα αφού κατασκευάσθηκε το 1940 και έκτοτε έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις. «Γενικά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας υδροδότησης στην πόλη της Μυτιλήνης. Υπάρχει ήδη μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού, ένα σημαντικό έργο για την πόλη το οποίο θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα. Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση του έργου αυτού η Μυτιλήνη συνολικά θα σωθεί από τα προβλήματα και τις βλάβες.

Από χθες Πέμπτη έχει εντοπιστεί σοβαρή βλάβη και απώλεια νερού στην περιοχή Λαζαρέτο. Προς το παρόν δεν χρειάστηκε να γίνει διακοπή νερού, ωστόσο οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έχουν μειωμένη πίεση στο οικιακό δίκτυο ύδρευσης. Σε κάθε περίπτωση τα συνεργεία μας εργάζονται εντατικά και πιστεύω ότι το αργότερο έως το πρωί του Σαββάτου το πρόβλημα θα λυθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν αυτή την περίοδο στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι βλάβες και διακοπές νερού έχουμε σε καθημερινή βάση σε πολλές περιοχές, ενώ μεγάλη πληγή, τόνισε κυρίως για την περιφέρεια του νησιού είναι οι ανεξέλεγκτες καταναλώσεις για το πότισμα κήπων και λαχανικών.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να κατονομάσω μία προς μία τις βλάβες των τελευταίων ημερών, διότι είναι πάρα πολλές. Για παράδειγμα είχαμε σοβαρή βλάβη και διακοπή νερού στη Στύψη, στο Λαφιώνα, στα Αλυφαντά και σε πολλές άλλες περιοχές, καταβάλλεται όμως κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης.

Η μόνη περιοχή που θα έλεγε κανείς ότι τα προβλήματα έχουν περιορισθεί σημαντικά είναι η Δημοτική Ενότητα Γέρας. Στο Πλωμάρι και στα γύρω χωριά υπάρχουν ακόμη πολλά ανοιχτά μέτωπα, πιστεύω όμως ότι τον επόμενο μήνα με τη λειτουργία του Φράγματος Σεδούντα η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα το μεγάλο αγκάθι είναι η σπατάλη νερού που γίνεται σε όλα τα χωριά και τις αγροτικές περιοχές για τους μπαξέδες και τους κήπους. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι εν μέσω καλοκαιριού και έχοντας όλα αυτά τα προβλήματα σε κάθε γωνιά του νησιού είναι σπατάλη και πολυτέλεια να ποτίζουμε μπαξέδες. Προτεραιότητα στην παροχή νερού έχουν οι καταναλωτές, οι άνθρωποι και τα νοικοκυριά και όχι οι μπαξέδες και οι κήποι. Δυστυχώς υπάρχουν παθογένειες πολλών ετών τις οποίες δεν έχουμε τη δυνατότητα να τις γιατρέψουμε σε μία στιγμή. Η μεγάλη σπατάλη πάντως γίνεται και αυτό καλό είναι να το γνωρίζει ο κόσμος από εκείνους που έχουν παράνομες παροχές και δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τις καταναλώσεις τους».

Παρέμβαση για το ζήτημα της υπερκατανάλωσης νερού, είχε κάνει πριν μερικές ημέρες και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook για διάφορα κακώς κείμενα που συνάντησε στα χωριά του Δήμου περιέγραψε την απόγνωσή του όταν μέτρησε 100 μπαξέδες να ποτίζονται εν μέσω θέρους.

«Το νερό είναι πολύτιμο και λίγο. Δίκτυα παμπάλαια με πολλά προβλήματα. Σε μερικούς οικισμούς που δεν έχουν ρολόγια, σχεδόν δωρεάν. Πήγα χτες  το απόγευμα μια μικρή βόλτα σε έναν οικισμό δίπλα στην Καλλονή που έχει πρόβλημα. Στον εκατοστό μπαξέ που μέτρησα να ποτίζεται, εγκατέλειψα. Καλοί οι μπαξέδες, καλά και τα "λονταρίσματα" κάθε απόγευμα, αλλά νερό δεν υπάρχει όσο θα θέλαμε. Αν είχαμε τον Νείλο δίπλα μας, οκ. Αλλά δεν τον έχουμε. Μην ξεχνάμε ότι ο πληθυσμός τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνει κατά πολύ και η κατανάλωση είναι πολύ μεγαλύτερη. Λίγη αυτοσυγκράτηση λοιπόν», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Ταξιάρχης Βέρρος. 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές περιοχές ζήτησε ο Δουδωνης

Με στόχο να μπει φρένο στην άμεση ή έμμεση κτήση και μεταβίβαση δικαιωμάτων σε ακίνητα στις περιοχές αυτές
Συνταγματική προστασία για τις ακριτικές περιοχές ζήτησε ο Δουδωνης
ΧΩΡΙΑ

Σε εξέλιξη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου

Καίει ξερά χόρτα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες
Σε εξέλιξη φωτιά στην Αγία Βαρβάρα Πλωμαρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα ο αφθώδης πυρετός;

Ερωτήματα μετά την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Νέα Αριστερά. Δήλωση του Στρατή Νικολάου υπεύθυνου αγροτικού της Νέας Αριστεράς στη Λέσβο
Γιατί δεν εντοπίστηκε νωρίτερα ο αφθώδης πυρετός;
ΧΩΡΙΑ

Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές στη Γέρα

Ολοκληρώνονται οι εργασίες και παραδίδονται για χρήση νέοι χώροι παιχνιδιού για τα παιδιά της περιοχής σε Μεσαγρό, Σκόπελο και Πλακάδο
Τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές στη Γέρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Πλατεία Σαπφούς γεμίζει μοτοσυκλέτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μοτοσυκλέτας

Εκδήλωση από συλλόγους και φορείς της Λέσβου με μήνυμα την ασφαλή οδήγηση και τη χρήση κράνους
Η Πλατεία Σαπφούς γεμίζει μοτοσυκλέτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μοτοσυκλέτας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για το μηχανογραφικό στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Με ομιλήτρια την Πιστοποιημένη σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Θεοφανία Ναούμ
Εκδήλωση για το μηχανογραφικό στο ΕΠΑΛ Καλλονής
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στο στάδιο μελέτης η αναβάθμιση του Δημοτικού Παναγιούδας

Δήμος Μυτιλήνης και γονείς σε κοινή γραμμή
Στο στάδιο μελέτης η αναβάθμιση του Δημοτικού  Παναγιούδας
ΑΓΟΡΑ

Ο Σπύρος Διαμαντίδης ξανά στο τιμόνι του Συλλόγου Μεσιτών Λέσβου

Μήνυμα ενότητας και ενεργούς συμμετοχής από τις αρχαιρεσίες των Μεσιτών Λέσβου
Ο Σπύρος Διαμαντίδης ξανά στο τιμόνι του Συλλόγου Μεσιτών Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξανά πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας ο Νίκος Σπανός

Νέα θητεία για τον πρόεδρο του Συνδέσμου. Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με συμμετοχή εκπροσώπων από Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο
Ξανά  πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας ο Νίκος Σπανός
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαία και Διεύθυνση Μεταφορών εξετάζουν υπόθεση οδηγού του ΚΤΕΛ Λέσβου

Αναζητούνται επίσημες διευκρινίσεις για το καθεστώς απασχόλησης επαγγελματία οδηγού που έχει συμπληρώσει το 67ο έτος
Τροχαία και Διεύθυνση Μεταφορών εξετάζουν υπόθεση  οδηγού του ΚΤΕΛ Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνέδριο και Πειρατική Ρεγκάτα εγκαινιάζουν έναν νέο θεσμό στη Γέρα

Με τη στήριξη πανεπιστημίων, θεσμικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας
Συνέδριο και Πειρατική Ρεγκάτα εγκαινιάζουν έναν νέο θεσμό στη Γέρα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προσωρινή δικαίωση για τους εργαζόμενους του προγράμματος 55‑67

Παραμένουν στην εργασία τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης το Νοέμβριο
Προσωρινή δικαίωση για τους εργαζόμενους του προγράμματος 55‑67