× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αν δεν απενταχθεί άλλο έργο, δεν θα γίνει το σχολείο της Βρίσας»;

Ο Κώστας Σταυρινός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρισαγωτών μιλά για τα έργα που εξαγγέλθηκαν και δεν γίνονται μετά τον καταστροφικό σεισμό

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/7/2021

«Αν δεν απενταχθεί άλλο έργο, δεν θα γίνει το σχολείο της Βρίσας»;

«Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η αναποτελεσματικότητα και η αδιαφορία της κυβέρνησης και της πολιτείας για τη Βρίσα όσον αφορά τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιουνίου του 2017.  Αυτή τη φορά, και ενώ οι τοπικές αρχές αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας έκαναν κάθε προσπάθεια ώστε να προβάλουν και να προωθήσουν το ζήτημα του σχολείου της Βρίσας στους αρμόδιους, το υπουργείο Ανάπτυξης αρνείται να το εντάξει στον προϋπολογισμό του, εκτός  κι αν απενταχθεί άλλο έργο». Αυτό καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών της Αθήνας, και μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Κώστα Σταυρινό στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Σταυρινός εξήγησε ότι ενώ έχουν γίνει εξαγγελίες και διάβημα σε όλους τους αρμόδιους φορείς… τα μπάζα του καταστροφικού σεισμού μένουν ακόμα έξω από το σχολείο. Από την άλλη τόνισε ότι ούτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που είχε εξαγγελθεί προχώρησε.

Μπορείτε να ακούσετε τι μας είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σύλλογος αναφέρει αναλυτικά:

«Συγκεκριμένα, η μελέτη και κοστολόγηση που έγινε από την ΚΤΥΠ διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Υποδομών  και Μεταφορών και εν συνεχεία στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο με τη σειρά του επέστρεψε το φάκελο με το δίλημμα «σχολείο ή άλλο έργο». Ζητάνε δηλαδή να επιλέξουν οι αρμόδιοι εν έτει 2021 αν θα δώσουν χρήματα για την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων ή θα χρηματοδοτήσουν κάποιο άλλο έργο από τα λίγα που υπάρχουν, για την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή μας. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο το δίλημμα αυτό και μάλιστα όταν δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για τη Βρίσα από χρήματα που διατέθηκαν για τις επιπτώσεις του σεισμού, όπως για παράδειγμα η δωρεά της Περιφέρειας Αττικής προς το Δήμο Μυτιλήνης (όπου έγιναν δρόμοι άσχετοι με την Βρίσα), η δωρεά προς την Μητρόπολη Μυτιλήνης από τους Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας (η τύχη των χρημάτων αγνοείται), από ευρωπαικά προγράμματα κτλ. Μέχρι και για το γεφύρι του χωριού, για την καταστροφή του οποίου δεν αναζητήθηκε ποτέ ο υπαίτιος, έπρεπε να περάσουν σχεδόν τρία χρόνια για να εγκριθεί η μελέτη.

Η κυβερνώντες και οι αρμόδιοι όχι μόνο δεν πράττουν τα αυτονόητα, όπως είναι η τακτοποίηση της πληρωμής των ενοικίων, καθώς οι οφειλές ξεπερνούν τους δώδεκα μήνες, όχι μόνο δεν αντικαθιστούν τον παντελώς αδιάφορο, ουσιαστικά ανύπαρκτο συντονιστή κ. Θεόδωρο Κυπραίο, όχι μόνο δεν παρουσίασαν ποτέ κανένα συντονισμένο πλάνο ανασυγκρότησης της περιοχής, αλλά θεωρούν απλή λογιστική υπόθεση το κλείσιμο ενός σχολείου εμβληματικού, που παράγει έργο και δίνει, ακόμα και με τα κοντέινερ για τάξεις, ζωή στο χωριό κι ελπίδες στη νέα γενιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο καθώς και όλους τους βουλευτές της Λέσβου, προκειμένου να γίνει πολιτική παρέμβαση σε όλα τα μέτωπα, ώστε να μην απενταχθεί το έργο για το σχολείο της Βρίσας και να ξεκινήσει η κατασκευή του. Πρέπει να κινηθούμε συντονισμένα και προς κάθε κατεύθυνση. Είναι υποχρέωσή όλων μας απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας, στο μέλλον του χωριού μας!»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή