× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αγώνας δρόμου για καθαρά χωριά στη Δυτική Λέσβο

Με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, συμβασιούχους της ΔΕΔΑΠΑΛ και εργαζόμενους στην Κοινωφελή εργασία παλεύει ο Δήμος μέσα στο κατακαλόκαιρο σημειώνει ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Ρούσσης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/7/2021

Αγώνας δρόμου για καθαρά χωριά στη Δυτική Λέσβο

Διαρκή αγώνα σε αντίξοες συνθήκες και με μικρό αριθμό εργαζομένων, δίνει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου προκειμένου να διατηρήσει καθαρά τα χωριά και κυρίως τους τουριστικούς οικισμούς την περίοδο του καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου  Μιχάλης Ρούσσης, ήδη έχει αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται η κινητικότητα στους δημοφιλείς προορισμούς του Δήμου, όπως η Πέτρα, ο Μόλυβος, η Σκάλα Ερεσού, τα Βατερά κ.λπ. και πλέον τα δρομολόγια των αποριμματοφόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων είναι καθημερινά.

«Στόχος μας είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να διατηρήσουμε καθαρά τα χωριά μας και κυρίως τους τουριστικούς οικισμούς όπου η αποκομιδή γίνεται καθημερινά. Στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει πρόγραμμα τακτικής αποκομιδής, το οποίο γνωρίζουν οι πρόεδροι των χωριών και κάνουν τη σχετική διαχείριση. Από εκεί και πέρα υπάρχει στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Πρασίνου ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε και άλλα ζητήματα όπως είναι η κοπή των χόρτων η οποία φέτος λόγω των όψιμων βροχοπτώσεων έχει γίνει αρκετές φορές μέσα στην άνοιξη και στις αρχές του καλοκαριού».

Όπως σημείωσε ο Μιχάλης Ρούσσης η υπηρεσία καθαριότητας της Δυτικής Λέσβου, έχει μόλις 20 μόνιμους υπαλλήλους και τα υπόλοιπα κενά καλύπτονται είτε από την Κοινωφελή Εργασία, είτε από τη ΔΕΔΑΠΑΛ είτε από συμβασιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι μόνιμοι υπάλληλοί μας είναι 20 άτομα, κυρίως οδηγοί αποριμματοφόρων  και όλα τα υπόλοιπα πόστα συμπληρώνονται από τους 40 περίπου εργαζόμενους στο Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας το οποίο ολοκληρώνεται, τους συμβασιούχους της ΔΕΔΑΠΑΛ και τους συμβασιούχους που προσλαμβάνει ο Δήμος.

Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόση προσπάθεια κάνουμε και πόσες αλχημείες για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες στην καθαριότητα. Θέλω να ζητήσω από τους πολίτες να προσπαθούν και αυτοί με τη σειρά τους, να διατηρούμε τους οικισμούς μας καθαρούς, και να κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους, λίγο πριν την αποκομιδή, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας».

Η λύση του προβλήματος όπως αναφέρει ο Μιχ. Ρούσσης, θα ήταν η στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου με περισσότερο μόνιμο προσωπικό. «Έχουμε καταθέσει δύο φορές αίτημα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ωστόσο δεν λάβαμε  απάντηση. Θεωρήσαμε γενικά, σημειώνει ο Μιχ. Ρούσσης, ότι ως νεοσύστατοι δήμοι, που δημιουργήθηκαν από το μηδέν θα ενισχυθούμε με προσωπικό, κάτι τέτοιο δεν έγινε, ακόμη δυστυχώς».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ