× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης στη Δυτική Λέσβο

Πρωτοβουλία του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στις παραλίες Σκάλας Καλλονής και Σκάλας Πολιχνίτου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/7/2021

Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης στη Δυτική Λέσβο

Μια αξιόλογη προσπάθεια για την εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά με παράλληλες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης ξεκίνησε το Τμήμα Αθλητισμού του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για την προσπάθεια αυτή ο υπεύθυνος του τμήματος Στρατής Αλεξίου, στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» σημείωσε πως η δράση θα πραγματοποιηθεί σε δύο παραλίες του Δήμου αρχικά, σε Σκάλα Καλλονής και Σκάλα Πολιχνίτου και θα περιλαμβάνει τετράωρη απασχόληση των παιδιών με δημιουργικές δραστηριότητες στην άμμο και στη θάλασσα καθώς και παράλληλη εκμάθηση των βασικών τεχνικών κολύμβησης με εξειδικευμένους δασκάλους φυσικής αγωγής.

«Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, υπήρξε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου μας με το σκεπτικό ότι η απουσία κολυμβητηρίου από το νησί μας τα τελευταία χρόνια έχει κρατήσει τα παιδιά μακριά από την κολύμβηση και τις δραστηριότητες υγρού στίβου. Εμείς σε αυτή μας την προσπάθεια θέλουμε να δώσουμε μία διέξοδο στα παιδιά και στις οικογένειές τους μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, να περάσουν λίγες ώρες ξενοιασιάς σε ένα ασφαλές περιβάλλον με πολύ παιχνίδι και ξενοιασιά»

Οι ενδιαφερόμενοι επισήμανε ο Στρατής Αλεξίου θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου μαζί με τις απαραίτητες βεβαιώσεις υγείας από γιατρούς ότι τα παιδιά μπορούν να ασκούν αθλητική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε γκρουπ 16 παιδιών από τις 8:30 έως τις 12:30 το μεσημέρι. Στη Σκάλα Καλλονής το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 12 έως τις 23 Ιουλίου ενώ στη Σκάλα Πολιχνίτου η δράση θα υλοποιηθεί από τις 26 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Αλεξίου σημείωσε πως θα υπάρξει πολύπλευρη δραστηριοποίηση του Τμήματος Αθλητισμού του Νομικού Προσώπου αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για τη λειτουργία του. Όπως τόνισε θα υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες, στίβου, ομαδικών αθλημάτων αλλά ακόμη και άλλων πιο πρωτότυπων όπως είναι το σκάκι σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους