× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεργασία Μουτζούρη με την παράταξη Καλογήρου;

Οργιάζουν οι φήμες πως τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης συζητούν με την Περιφερειακή Αρχή το ενδεχόμενο συμφωνίας. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/6/2021

Συνεργασία Μουτζούρη με την παράταξη Καλογήρου;
' χρόνος ανάγνωσης

Έρχονται αλλαγές στη δομή και τις συνεργασίες της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη; Έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών στα δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια θέλει την παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου ή μεμονωμένα  στελέχη αυτής, να προσχωρούν στην Περιφερειακή Αρχή μετά από συμφωνία με τον Κώστα Μουτζούρη.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ κοντά σε συζητήσεις και συμφωνίες βρίσκονται τα στελέχη της παράταξης  «Εμείς για το Αιγαίο» που προέρχονται από το νησί της Χίου και τα οποία είναι γνωστά μέλη της τοπικής κοινωνίας του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι όμως η αλήθεια και τι πραγματικά συμβαίνει στην παράταξη Καλογήρου;

Το τελευταίο διάστημα μετά και την ανάληψη των καθηκόντων της, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Χριστιάνα Καλογήρου , η οποία είναι η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού μας Συμβουλίου έχει αποστασιοποιηθεί από το Βόρειο Αιγαίο και τα ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποστάσεις εξάλλου από την παράταξη, ακολουθώντας σιωπηρά μια δική του γραμμή με παρεμβάσεις, ερωτήματα και επιστολές  που θέτει κατά καιρούς υπόψη της Περιφερειακής Αρχής, τηρεί και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, δεν έχει έρθει σε επαφή με το επιτελείο της Περιφερειακής Αρχής ούτε και έχει συζητήσει το ενδεχόμενο συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους, παρά το γεγονός ότι οι φήμες λένε πως είναι διασπασμένοι και ότι ο καθένας κινείται ανεξάρτητα και κάνει ανεξάρτητες συζητήσεις και συμφωνίες, καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν με νόημα πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης που περιλαμβάνει συμβούλους από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, είναι μια γροθιά και στις  όποιες αποφάσεις λαμβάνονται και συζητήσεις γίνονται υπάρχει σύμπνοια απόψεων και κοινή γραμμή.

Προφανώς έχει ξεκινήσει συζήτηση(;) διεργασίες(;) ή επαφές με την παράταξη Μουτζούρη ώστε να γίνει στο μέλλον μία νέα συνεργασία, ωστόσο επισημαίνεται ότι η μέρα που θα γίνει αυτή η συμφωνία, αν γίνει ποτέ, είναι πολύ μακριά αφού υπάρχουν ακόμη πολλά αγκάθια και διαφωνίες. Σημειώνεται δε, με νόημα πως αν γίνει τελικά αυτή η προσέγγιση, θα είναι ξεκάθαρη, θα αφορά όλα τα ενεργά στελέχη της παράταξης, και δεν θα γίνει με όρους καρέκλας και μισθών. Η συμφωνία αν γίνει σημειώνεται από τις ίδιες πηγές, θα γίνει με γνώμονα την ανάπτυξη των νησιών μας και τον προγραμματισμό σημαντικών έργων και δράσεων προς όφελος της κοινωνίας μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον