× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλιοπροτάσεις παιδικών βιβλίων

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ

Δημοσίευση 29/5/2021

Βιβλιοπροτάσεις παιδικών βιβλίων

Κάποια βιβλία τα ξεχωρίζουμε και θέλουμε να τα κρατήσουμε στην βιβλιοθήκη μας, για να τα μοιραζόμαστε με αγαπημένα μας πρόσωπα. Όταν πρόκειται για παιδικά βιβλία, τα μοιραζόμαστε με τα πιο ιδιαίτερα και αγαπητά σε μας πλάσματα επί της γης, τα παιδιά, τα ανίψια και τα εγγόνια μας.Τέτοιου είδους βιβλία ξεχωρίζω για σας και θα σας προτείνω και σήμερα.

Αρχίζοντας από ένα βιβλίο που μας ταξιδεύει σε χρόνους και τόπους, για να μας γνωρίσει 25 προσωπικότητες με έναν διαφορετικό τρόπο, διότι μας τους γνωρίζει από τα παιδικά τους χρόνια. Σπουδαίοι άνθρωποι ως παιδιά, προσπαθούμε να τους αναγνωρίσουμε από κάποια στοιχεία που μας δίνει το κείμενο και έτσι τους γνωρίζουμε ακόμα καλύτερα μέσα από αυτό το ‘’παιχνίδι’’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την άποψη μου αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, για να μας μείνει κάποια πληροφορία στην μνήμη. Μαντεύουμε λοιπόν και στη συνέχεια ανοίγοντας το κλειστό μέρος της διπλανής σελίδας βλέπουμε αν μαντέψαμε σωστά, παίρνοντας ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τις προσωπικότητες αυτές. Μουσικούς και καλλιτέχνες, εφευρέτες και επιστήμονες. Το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Καλή ψυχαγωγία.
Στο ίδιο πνεύμα της μάθησης μέσω της ψυχαγωγίας είναι και η επόμενη βιβλιοπρόταση μου. Πρόκειται για το ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ - 20 σπουδαίοι άνθρωποι που ενώ δεν συναντήθηκαν ποτέ έχουν κάτι να τους ενώνει…

Στο βιβλίο τούτο προσπαθούμε να μαντέψουμε τι είναι αυτό που συνδέει κάποιους ανθρώπους καταπληκτικούς , που χαρακτήρισαν ο κάθε ένας την εποχή του . Τους γνωρίζουμε καλύτερα διασκεδάζοντας, μόνοι ή με την συντροφιά φίλων , αδελφών ή και παιδιών –γονιών, φωτίζονται έτσι με έναν αλλιώτικο τρόπο οι προσωπικότητες τους. Μπορείτε άραγε να βρείτε τι συνδέει τον Λεονάρντο ντα Βίντσι με τον Στιβ Τζομπς, τον Χριστόφορο Κολόμβο με τον Νιλ Άρμστρονγκ, την Μητέρα Τερέζα και την Αντζελίνα Τζολί; Αυτά και άλλα θα μάθουν οι μικροί και μεγαλύτεροι αναγνώστες του βιβλίου των Baptist Cornabas-Antoine Corbineau, που μετέφρασε η Μαρίζα Ντεκάστρο, για της εκδόσεις Διόπτρα. Καλή σας ψυχαγωγία.

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για δράκους ειδικά στις μέρες μας, διότι είναι της μόδας, όπως και οι δεινόσαυροι, και τους αγαπούν τα παιδιά πολύ. Αυτό που θα σας προτείνω στην συνέχεια είναι όμως ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ. Μεγάλο σε σχήμα και ακόμα πιο μεγάλο σε ενδιαφέρον. Εντυπωσιακό βιβλίο θα έλεγα. Είναι ένα εγχειρίδιο που μοιάζει με εγκυκλοπαίδεια για δράκους.

Απευθύνεται σε επίδοξους κυνηγούς ή εκπαιδευτές δράκων από 6 χρονών και πάνω. Τους δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται με το παραπάνω. Τους βοηθά να γνωρίσουν και να ξεχωρίσουν τα μυθικά αυτά πλάσματα, ανά τον κόσμο, μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση της Άννα Λανγκ. Πραγματικά υπέροχη δουλειά της Ιταλίδας συγγραφέως Φεντερίκα Μαγκρίν , και των εκδόσεων κόκκινη κλωστή δεμένη , σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα. Αφήστε τους φόβους στην άκρη και πάρτε στα χέρια σας το βιβλίο. Θα σας αποζημιώσει.

Για το τέλος κράτησα μια πρόταση ξεχωριστή. Ένα βιβλίο που μέσα από μια ’δικιά μας’ αγαπημένη λαϊκή παραδοσιακή τέχνη, αυτή του λατρεμένου μας Καραγκιόζη. Μας ταξιδεύει πίσω στο χωροχρόνο και στην επέτειο που γιορτάζουμε φέτος, αυτή της επανάστασης του 1821.

Δεν θα μπορούσε να λείπει ένας αγαπητός λαϊκός ήρωας όπως ο ασυμβίβαστος Καραγκιόζης, με την πονηριά και την σπιρτάδα του, από τα δρώμενα της ελληνικής επανάστασης κατά των Οθωμανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Με το χιούμορ και την αισιοδοξία του κάνει και πάλι τα δικά του θαύματα. Ξεπερνά τις δυσκολίες και βγαίνει νικητής. Καταφέρνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο να βοηθήσει τον εαυτό του , τους αγαπημένους του και εν τέλει την πατρίδα του, να αποτινάξουν τον ζυγό της σκλαβιάς μετά από 400 χρόνια.

Άλλη μια πρόταση για να μάθουμε διασκεδάζοντας, συντροφιά με τα δικά μας αγαπημένα πρόσωπα.

Στην έκδοση συμπεριλαμβάνονται πέρα από την αφίσα και φιγούρες θεάτρου σκιών, για να στήσουμε την δική μας παράσταση μετά την ανάγνωση του κειμένου του γνωστού σε όλους μας καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Σπυρόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σκίτσα του βιβλίου έχει κάνει ο Άκης Μελάχρης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα.


Καλή και δημιουργική ανάγνωση, διασκέδαση και ψυχαγωγία.


* H Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης