× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Οι Δήμοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν με την ΑΔΕΛ»

Στο μέλλον της εταιρείας που διαχειρίζεται ακίνητα των δήμων, την πλαζ Τσαμάκια, τα σφαγεία, ιαματικά λουτρά, αναψυκτήρια κ.α. αναφέρεται ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Σωτήρης Μαρινάτος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/5/2021

«Οι Δήμοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν με την ΑΔΕΛ»
' χρόνος ανάγνωσης

Στη δραστηριότητας της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Λέσβου (ΑΔΕΛ )στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και στις προοπτικές ανάπτυξής της το επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Σωτήρης Μαρινάτος.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της πλαζ Τσαμάκια,  από την ερχόμενη Τρίτη 1 Ιουνίου όπου ξεκινά επίσημα η κολυμβητική περίοδος, ο Σωτήρης Μαρινάτος μίλησε για τις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν με έξοδα της Εταιρείας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπως σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δαπανήθηκαν πολλά χρήματα και έγινε εκ βάθρων ανακαίνιση της πλαζ.  Αγοράστηκε νέος εξοπλισμός, ξαπλώστρες, ομπρέλες, έγιναν εργασίες χρωματισμών, επισκευής των τουαλετών και των αποδυτηρίων, ανάπλαση των γηπέδων και όλων των χώρων που περιλαμβάνονται μέσα στην πλαζ.

Πιστεύω ότι η πλαζ αυτή τη στιγμή είναι ο πιο φιλόξενος χώρος σε όλη τη Λέσβο για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Παράλληλα τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή από το Δήμο Μυτιλήνης, και ολοκληρώνονται έως το τέλος της εβδομάδας, αλλάζουν ριζικά την εικόνα της περιοχής η οποία αποτελεί στολίδι για την πόλη μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Σωτήρης Μαρινάτος ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα επιτρέπεται η πρόσβαση αυτοκινήτων στο δρόμο έως την παραλία, αφού όπως είπε αυτό αποτελεί απόφαση που θα ληφθεί αποκλειστικά από το Δήμο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Σημείωσε ωστόσο, πως προσωπική του άποψη είναι πως θα πρέπει τουλάχιστον ως την παραλία να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης των οχημάτων για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

Σε ότι αφορά στην τιμή εισόδου σημείωσε πως το εισιτήριο παραμένει στα 2 ευρώ ως γενική είσοδος, πρόσθεσε  όμως ότι θα ισχύσουν εκπτώσεις σε ειδικές κατηγορίες όπως είναι οι άνεργοι, οι  μαθητές τα Άτομα με Αναπηρία, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι κ.λπ.

Ειδικότερα για τους μαθητές έως 12 ετών, τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους το εισιτήριο θα είναι 50 λεπτά. Για τους ανέργους το εισιτήριο εισόδου στην πλαζ θα είναι 1 ευρώ ενώ για τα Άτομα με Αναπηρία και τους συνοδούς τους η είσοδος θα είναι δωρεάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον οι λουόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την ειδική εκπτωτική κάρτα των 7 επισκέψεων ή την κάρτα των 30 επισκέψεων σε προνομιακή τιμή.

Ο Σωτήρης Μαρινάτος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της ΑΔΕΛ, όπως είναι τα σφαγεία, τα ιαματικά λουτρά, τα αναψυκτήρια και οι καφετέριες που διαχειρίζεται στους δύο δήμους.

Σε ότι αφορά στη λειτουργία των σφαγείων σημείωσε ότι το σφαγείο Μανταμάδου και το σφαγείο Σκαλοχωρίου, λειτουργούν κανονικά, αντίθετα, πρόσθεσε το σφαγείο Σκοπέλου δεν λειτούργησε ποτέ, αν και έχει μισθωθεί εδώ και πολλά χρόνια σε ιδιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς ο μισθωτής, δεν τήρησε ποτέ τις δεσμεύσεις του, για επισκευή αδειοδότηση και  λειτουργία του σφαγείου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι  της περιοχής. Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας απόφαση δικαστηρίου για την απομάκρυνσή του και πιστεύω είναι θέμα χρόνου να προχωρήσουμε επιτέλους στην αξιοποίηση και επαναδημοπράτηση του ακινήτου».

Γενικότερα ο Σωτήρης Μαρινάτος ανέφερε πως η ΑΔΕΛ τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, έχει χάσει μεγάλο μέρος των εσόδων της από τα μισθώματα των ακινήτων που διαχειρίζεται με δεδομένο ότι οι περισσότερες δραστηριότητες είτε ήταν για πολύ καιρό κλειστές είτε υπολειτουργούσαν.

«Όταν αναλάβαμε τον περασμένο Φεβρουάριο,  αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, διότι εκείνη ακριβώς την περίοδο, ξενοικιάστηκαν δύο σημαντικές δραστηριότητες, το Αναψυκτήριο του Κήπου και η καφετέρια στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης.

Ευτυχώς καταφέραμε σε σύντομο σχετικά διάστημα να μισθώσουμε ξανά τα ακίνητα ενώ μέσα στον Ιούλιο από την πληροφόρηση που έχουμε θα φτιαχτεί και το αναψυκτήριο στο Πάρκο Καραπαναγιώτη το οποίο επρόκειτο από πέρυσι να λειτουργήσει όμως λόγω της κατάστασης ο προγραμματισμός του μισθωτή καθυστέρησε».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ