× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η περίοδος χάριτος για τους δύο Δήμους, έχει τελειώσει»

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Κατσαρός, αναφέρεται στην πορεία των προγραμματισμένων έργων και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο Δήμο Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/5/2021

«Η περίοδος χάριτος για τους δύο Δήμους, έχει τελειώσει»

Στη δραστηριότητα και στον προγραμματισμό νέων έργων των Δήμων  Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Λέσβου και ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Κώστας Κατσαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κώστας Κατσαρός, έχοντας μία αρκετά ξεκάθαρη εικόνα για τον προγραμματισμό και την προίκα έργων που άφησε στους διαδόχους του ο Δήμος Λέσβου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η περίοδος χάριτος, έχει πλέον τελειώσει και για τους δύο δήμους οι οποίοι οφείλουν να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν να υλοποιήσουν τα προγραμματισμένα έργα και να σχεδιάσουν νέες δράσεις.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η διάσπαση των δήμων, προκάλεσε αρκετές αναταράξεις στα δύο νέα αυτοδιοικητικά σχήματα. Από τη μία πλευρά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έπρεπε να στήσει ένα νέο δήμο από μηδενική βάση και από την άλλη ο Δήμος Μυτιλήνης, ως μητροπολιτικός δήμος έπρεπε να τρέξει όλα τα έργα που είχαν προγραμματιστεί γεγονός που ομολογουμένως επιβαρύνει τις υπηρεσίες του.

Σε κάθε περίπτωση όμως και οι δύο δημοτικές αρχές όφειλαν και οφείλουν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και να προχωρήσουν μπροστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο πρώην  αντιδήμαρχος στη δραστηριότητα  του Δήμου Μυτιλήνης, σημείωσε ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στη δημοπράτηση και στην υπογραφή συμβάσεων σε πολλά από τα ενταγμένα έργα.

Μάλιστα όπως είπε σε κάποια έχουν γίνει οι δημοπρατήσεις, ωστόσο δεν προχωρούν για άγνωστους λόγους οι υπογραφές των συμβάσεων.

«Υπάρχουν πολλά έργα που καθυστερούν όπως για παράδειγμα η ενεργειακή αναβάθμιση των Κεντρικών Λυκείων και του Παρθεναγωγείου, καθώς και έργα ενταγμένα στο ΕΠΑΝΕΚ για πρόσβαση ΑΜΕΑ και το Σαπωνοποιείο Περάματος. Επίσης υπάρχουν έργα ενταγμένα στο Leader όπως το πάρκινγκ στη Θερμή και το γήπεδο 8Χ8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάποια από τα έργα αυτά, αν και έχουν δημοπρατηθεί δεν έχει μπει ακόμη εργολάβος, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πολύς καιρός.

Ο Κώστας Κατσαρός, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και ορισμένες θετικές παρεμβάσεις του Δήμου Μυτιλήνης, όπως είναι η ανάπλαση της προκυμαίας η οποία όπως τόνισε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στις προσπάθειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, όπου είναι υπεύθυνος σύμβουλος για τα τεχνικά έργα σημείωσε, πως οι δημοπρατήσεις ξεκίνησαν μέσα στο 2020 ενώ έχει αναλάβει και την επίβλεψη όλων των έργων που πραγματοποιούνται στα διοικητικά του όρια για να μην επιβαρύνει το Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες και αφορά στην αντικατάσταση του ταρτάν στα δημοτικά στάδια της Μυτιλήνης και της Καλλονής, για το οποίο έχει κάνει παρέμβαση και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

Όπως επισήμανε ο Δήμος Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πριν το 2019 είχαν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για μία σειρά αθλητικά έργα μεταξύ αυτών και της αντικατάστασης του ταρτάν στα δύο γήπεδα.

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και οι μηχανικοί του, ανέλαβαν να ολοκληρώσουν τις μελέτες των δύο γηπέδων και τις οποίες παρέδωσαν στην αντίστοιχη υπηρεσία της Μυτιλήνης στις αρχές του 2020.

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη δημοπράτηση. Υπηρεσιακά έχουμε πληροφορηθεί ότι έως το τέλος του μήνα γίνεται προσπάθεια να δημοπρατηθεί το έργο.Εάν δεν γίνει η δημοπράτηση έως 31 Μαΐου, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε κι άλλη καθυστέρηση διότι από 1η Ιουνίου αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο των δημοπρατήσεων», σημειώνει ο Κώστας Κατσαρός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης