× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με ταπεράκια ανοίγουν οι Παιδικοί Σταθμοί της Λέσβου

Έντονες διαμαρτυρίες γονέων για τη διακοπή της σίτισης στους παιδικούς σταθμούς του νησιού μας. Ο διαγωνισμός καθυστέρησε λόγω των περιορισμών του covid, αναφέρει ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/5/2021

Με ταπεράκια ανοίγουν οι Παιδικοί Σταθμοί της Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Χωρίς τα καθιερωμένα γεύματα ανοίγουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου οι Παιδικοί Σταθμοί της Λέσβου, γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους γονείς πολλών παιδιών οι οποίοι καταγγέλλουν τις αρμόδιες υπηρεσίες  του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας για αδιαφορία.

Ειδικότερα όπως σημειώνει μία μητέρα που επικοινώνησε με το «Ν» μία  μέρα πριν κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, το Μάρτιο, οι γονείς ενημερώθηκαν  ότι δεν θα υπάρχει σίτιση γιατί έχει  τελειώσει η σύμβαση με τους προμηθευτές  και ότι θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι να έχουν τα παιδιά φαγητό από το σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τότε πέρασαν δύο μήνες, σημειώνει η κοπέλα το παιδί της οποίας φιλοξενείται σε παιδικό σταθμό του Δήμου μέσω του Προγράμματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Εναρμόνισης που υλοποιείται από το ΕΣΠΑ. «Πριν μερικές ημέρες που κληθήκαμε να υπογράψουμε τα έγγραφα συμμετοχής των παιδιών μας στο πρόγραμμα, μας ενημέρωσαν ότι ακόμη ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί και πως όταν ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί θα πρέπει οι γονείς να φροντίζουν για το πρωινό και μεσημεριανό γεύμα των παιδιών. Πέρασαν ωστόσο δύο μήνες και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Από την άλλη όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό δημόσιο πληρώνουν 250  το μήνα για να έχουν τα παιδιά μας υπηρεσίες σίτισης,μεταξύ άλλων, στους παιδικούς σταθμούς».

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρβαγιάννης παραδέχθηκε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται η σεζόν να τελειώσει με ταπεράκια.

«Κατανοώ τους προβληματισμούς των γονιών και θεωρώ ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο. Δυστυχώς η πανδημία, έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς και στις γενικότερες διαδικασίες προμηθειών οι οποίες ούτως ή άλλως διέπονται από μεγάλη γραφειοκρατία. Τα μέτρα για την πανδημία επέβαλαν πολλούς περιορισμούς και ανάμεσα σε αυτούς, ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων μας, εργάζεται από το σπίτι. Υπό αυτές τις συνθήκες πολλές διαδικασίες καθυστερούν».  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικο παιδί, μόνο του στην Παναγιούδα

Συνελήφθη ο πατέρας του για έκθεση σε κίνδυνο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημερίδα για την προστασία και διαχείριση των ζώων συντροφιάς στη Μυτιλήνη

Ημερίδα με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέοι κάδοι απορριμμάτων στη Μυτιλήνη

Η προμήθεια περιλαμβάνει συνολικά 151 κάδους
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευκρίνιση σχετικά με δημοσίευμα «Δουλίτσες να γίνονται...»

Το «Ν» ενημερώνει ότι το άρθρο της 18/1/2022 περιείχε εσφαλμένες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν εκ παραδρομής και υπογραμμίζει ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεση προσβολής ή βλάβης του τότε Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ούτε μία μέρα παραπάνω»

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη της γενοκτονίας στη Γάζα – Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Πλατεία Σαπφούς
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εργαστήρι υφαντικής τέχνης στη Μυτιλήνη

Ξεκίνησαν οι εγγραφές
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από βουλευτής

«Επειτα από 16 χρόνια στη Βουλή, ως βουλευτής, αρχηγός κόμματος, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρωθυπουργός, έλαβα μια απόφαση συνείδησης»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μπορεί η τέχνη να θεραπεύσει; Διάλογος για την ψυχική υγεία στη Μυτιλήνη

Διεπιστημονική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Γεωγραφίας στις 10 Οκτωβρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Ταβάρι – Χρούσος

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσωνας Πιπίνης επισημαίνει τη σημασία της ασφαλτόστρωσης του δρόμου μήκους 3,5 χιλιομέτρων, έργο 1,2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στο νέο κολυμβητήριο στα Θέρμα

Τσιμέντα και σίδερα στη μεγάλη κερκίδα του νέου κολυμβητήριου Μυτιλήνης -Συνεχείς επιβλέψεις στο εργό από το Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εννέα συμβασιούχοι με οχτάμηνα σε καίριες θέσεις στον Δήμο Μυτιλήνης

Ξεκινούν από την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και θα παραμείνουν στον Δήμο έως τις αρχές του καλοκαιριού
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυρσινιάς: «Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις με εξωστρέφεια και συνεργασίες»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου μίλησε για τα πλεονεκτήματα των νησιωτικών προϊόντων, τις προκλήσεις του εμπορίου και τη σημασία στήριξης των μικρών καταστημάτων