× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο Οδικός άξονας Αγία Παρασκευή – Στύψη καταστρέφει ζωές και περιουσίες»

Ανήσυχος για το μέλλον δεκάδων παραγωγών της περιοχής εμφανίζεται ο κτηνοτρόφος Χρήστος Σαμαράς, ο οποίος καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για τη χάραξη του δρόμου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/4/2021

«Ο Οδικός άξονας Αγία Παρασκευή – Στύψη καταστρέφει ζωές και περιουσίες»

Προβληματισμένοι εμφανίζονται κτηνοτρόφοι, αγρότες  και ιδιοκτήτες γης στην περιοχή της Παρασκευής, οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση μέχρι αυτή τη στιγμή για το έργο του οδικού άξονα Αγία Παρασκευή – Στύψη, το οποίο δημοπρατείται το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη θα περάσει μέσα από αγροτικές εκτάσεις και εκτροφές ζώων. Το έργο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί το πρώτο υποέργο του άξονα Καλλονή - Πέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Σαββατοκύριακο εξάλλου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γέφυρα της Κρεμαστής από παραγωγούς της περιοχής.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο κτηνοτρόφος και μέλος του Αγροτικού Συλλόγου της Αγίας Παρασκευής Χρήστος Σαμαράς, αναφέρθηκε στην προσωπική του περίπτωση, επισημαίνοντας ότι ο δρόμος θα περάσει μέσα από τα κτήματά του και θα χωρίσει διαγώνια σε δύο τρίγωνα την ιδιοκτησία του, στην οποία βρίσκονται εκτροφές ζώων. Όπως σημειώνει ο Χρήστος Σαμαράς, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κτηνοτρόφων και αγροτών όπως η δική του στην ίδια περιοχή.

«Το πρόβλημά μας, επισημαίνει, δεν είναι ότι θα γίνει ένα μεγάλο και σημαντικό έργο στην περιοχή μας και στο Δήμο μας. Αυτό αντίθετα μας χαροποιεί γιατί γνωρίζουμε πως η ανάπτυξη και η βελτίωση της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας έρχεται μέσα από μεγάλες παρεμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που μας προβληματίζει είναι το γεγονός πως το έργο θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί να μας ενημερώσει για τη χάραξη του δρόμου και τις συνέπειες αυτής της χάραξης στη ζωή  και στην περιουσία μας.

Πριν λίγο καιρό με δική μου πρωτοβουλία πήγα στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και ζήτησα να δω τη χάραξη του δρόμου και τη μελέτη. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι η νέα επαρχιακή οδός περνάει μέσα από τα κτήματά μου και τα κτήματα πολλών συμπολιτών μου.

Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό. Αν για παράδειγμα η χάραξη δεν περνούσε διαγώνια από το μέσον την ιδιοκτησίας μου πιθανόν να μην με ενοχλούσε και για χάρη του έργου να δεχόμουν μια μικρή απώλεια της έκτασής μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ όμως δεν μιλάμε για μικρή απώλεια, μιλάμε για ολική καταστροφή σε ένα χώρο που έχω επενδύσει πολλές χιλιάδες ευρώ, έχω βάλει τα ζώα μου και εργάζομαι εκεί καθημερινά».

Όπως σημειώνει ο Χρήστος Σαμαράς, παρά την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην Αγία Παρασκευή και τη ζημιά που θα υποστούν αρκετοί παραγωγοί της περιοχής, κανείς μέχρι σήμερα δεν τους έχει καλέσει επισήμως να τους εξηγήσει τι ακριβώς θα συμβεί, ποιες θα είναι οι αποζημιώσει που θα λάβουν και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί.

«Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει ο κτηνοτρόφος, θα γίνουν προσφυγές στη δικαιοσύνη και στο πλευρό μας έχουμε και το συνεταιρισμό της Αγίας Παρασκευής αλλά και τον Αγροτικό Σύλλογο της περιοχής. Στο πλευρό μας εξάλλου βρίσκονται και αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί γειτονικών περιοχών», επισήμανε ο Χρήστος Σαμαράς.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ