× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Νίπτει τας χείρας» η Επιτροπή Αγώνα για όσα συνέβησαν τη Δευτέρα

«Δε διοργάνωσαν αυτοί την κινητοποίηση έξω από την περιφέρεια» λέει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Κυδωνιών καταδικάζοντας το ότι «η κατάσταση ξέφυγε»

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/4/2021

«Νίπτει τας χείρας» η Επιτροπή Αγώνα για όσα συνέβησαν τη Δευτέρα

Τα όσα έγιναν στη διαδήλωση κατά της επίσκεψης  Γιόχανσον την περασμένη Δευτέρα σχολιάζει από τη σκοπιά των μελών της Επιτροπής Αγώνα κατά της νέας δομής, με συνέντευξη του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της κοινότητας Νέων Κυδωνιών Αντώνης Κόμλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε ο Αντ. Κόμλος, ο προγραμματισμός από την πλευρά της Επιτροπής Αγώνα ήταν να πραγματοποιηθεί μία συμβολική μικρή κινητοποίηση στην περιοχή Βάστρια αποκλειστικά από τα μέλη της και λίγους κατοίκους.

Όπως σημείωσε η Επιτροπή Αγώνα στην παρούσα φάση δεν θέλησε να καλέσει σε μαζική  κινητοποίηση τους Λέσβιους όπως έκανε με τη μηχανοκίνητη πορεία πριν 1,5 μήνα περίπου ώστε να αποφευχθούν παραβάσεις των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού. 

Τα γεγονότα …

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχαμε αποφασίσει με τα αυτοκίνητά μας μετά τον αποκλεισμό της Βάστριας  να κατέβουμε στην πόλη της Μυτιλήνης και να κάνουμε μηχανοκίνητη πορεία. Όταν φτάσαμε στην πόλη ήδη υπήρχε αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος έξω από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση ξέφευγε προς μία κατεύθυνση που εμάς ως επιτροπή δεν μας εξέφραζε. Και έτσι προχωρήσαμε σε κάποιες ενέργειες με στόχο να κρατήσουμε σε κόσμιο επίπεδο την κινητοποίηση.

Πιστεύω ότι τα συνθήματα και οι απρεπείς εκφράσεις που ακούστηκαν στη συνέχεια είναι αποτέλεσμα εν μέρει και του εκνευρισμού που επικράτησε λόγω της προσωρινής απαγόρευσης διέλευσης των πολιτών που συμμετείχαν στην πορεία. Βέβαια δεν αποκλείεται να είχαμε ανάλογα φαινόμενα και χωρίς να κλείσει ο δρόμος, νομίζω όμως ότι θα ήταν σε μικρότερη έκταση» λέει ο κ. Κόμλος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Αντώνης Κόμλος, αναφέρθηκε στη στάση του Περιφερειάρχη ο οποίος επέλεξε τελικά να μην συναντηθεί με την Ιλ. Γιόχανσον. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Νέων Κυδωνιών, η Επιτροπή δεν γνώριζε τις προθέσεις του Περιφερειάρχη τις οποίες πληροφορήθηκε όπως είπε από τα Μέσα Ενημέρωσης. «Δεν είμαι σε θέση να πω αν ο κ. Μουτζούρης έκανε καλά ή όχι που δεν συναντήθηκε με την Επίτροπο. Υπάρχουν επιχειρήματα και  για τις δύο θέσεις, ανάλογα με το τι πιστεύει ο καθένας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρίσιμη συνεδρίαση

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος των Νέων Κυδωνιών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, κατά την οποία θα συζητηθεί για δεύτερη φορά το θέμα του μεταναστευτικού, με την ακριβή περιοχή χωροθέτησης πλέον της δομής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι περιμένει να δει ποια θα είναι η στάση που θα τηρήσει η Δημοτική Αρχή, σχετικά με το ζήτημα της ψήφου του προέδρου. «Μπορεί να έχουμε ισοψηφία και να μετρήσει διπλά η ψήφος του προέδρου, τόνισε. Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση, όμως κανείς πλέον δεν θα έχει άλλοθι να πει ότι δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται. Καλό θα ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι να σκεφθούν καλά πριν ψηφίσουν διότι το ζήτημα αυτό δεν αφορά αποκλειστικά μια τοποθεσία και μία δημοτική ενότητα αλλά το μέλλον ολόκληρου του νησιού» κατέληξε ο κ. Κόμλος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής