× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Είδαμε στην κινητοποίηση την κακή πλευρά της ακροδεξιάς»

Κριτική του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένη Χατζηγιάννη στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και στη στάση που τήρησε κατά την επίσκεψη Γιόχανσον

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/4/2021

«Είδαμε στην κινητοποίηση την κακή πλευρά της ακροδεξιάς»

Την ερχόμενη Τετάρτη 7 Απριλίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, με θέμα το Σύμφωνο Μετανάστευσης και τη νέα δομή που σχεδιάζουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση στη θέση Βάστρια στη Δημοτική Ενότητα Λουτρόπολης Θερμής.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε με συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέντευξής του αυτή, ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην επίσκεψη της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λέσβο την περασμένη Δευτέρα, τις κινητοποιήσεις και την προγραμματισμένη συνάντηση των αυτοδιοικητικών μαζί της που δεν έγινε ποτέ.
Όπως τόνισε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, ήταν κατώτερη των περιστάσεων που βιώνουμε αυτή την περίοδο.

«Πίστευα για να είμαι ειλικρινής ότι ο κόσμος που θα συμμετείχε σε αυτή τη συγκέντρωση θα ήταν πολύ περισσότερος που θα συμμετείχε, ότι είχε μια συγκεκριμένη οργάνωση και μία πειστικότητα σε ότι αφορά στις θέσεις που θα περνούσε.

Αυτό που είδα τη συγκέντρωση ήταν ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα, από την αριστερά έως την ακροδεξιά και συγκεκριμένα την κακή πλευρά της ακροδεξιάς. Ακούστηκαν συνθήματα που δεν μας τιμούν και γενικά αυτό που είδαμε ήταν ένα σκορποχώρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε και στη στάση που τήρησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος, όπως είπε, για αρκετή ώρα ταλαντευόταν για το αν έπρεπε ή όχι να δεχθεί την κ, Γιόχανσον και τον Υπουργό Μετανάστευσης όπως είχε προαναγγελθεί. Ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης σημείωσε ότι γενικά η εικόνα με τα σφυρίγματα τις επευφημίες έξω από την Περιφέρεια μας απομακρύνουν από την ανάγκη να μιλήσουμε με τους υπευθύνους τη στιγμή που έχουμε το πρόβλημα.

«Δεν είμαστε πια στο 2015 για να συζητήσουμε αν θέλουμε ή όχι μία δομή στο νησί. Είμαστε στο 2021 όπου οι ροές μπορούν να πολλαπλασιασθούν ανά πάσα στιγμή και η υφιστάμενη δομή στο Μαυροβούνι να φιλοξενήσει χιλιάδες μετανάστες χωρίς να μας ρωτήσει κανείς. Όλα αυτά δεν μας δίνουν την πολυτέλεια να έχουμε μόνο καταγγελτικό λόγο αλλά πρέπει να έχουμε ένα λόγο προτάσεων, εναλλακτικό, που να δίνει συγκεκριμένη απάντηση στο πρόβλημα. Εκτός βέβαια και αν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε ένα ειδικό ακροατήριο εν γνώσει μας ότι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, και υποκρινόμενοι ότι κάνουμε το καλό ενώ δεν το κάνουμε».

«Ξεκίνησε αλλά επέστρεψε»
Όπως αποκάλυψε ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ξεκίνησε για τη συνάντηση, βλέποντας όμως την κατάσταση που επικρατούσε έξω από την Περιφέρεια και όλο αυτό το κλίμα καταγγελιών, επέλεξε να επιστρέψει στο γραφείο του και να μην συναντήσει την Επίτροπο, χωρίς την παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγες ώρες αργότερα και αφού ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Επιτρόπου και η κινητοποίηση, ο Δήμαρχος μίλησε τηλεφωνικά μαζί της και με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη. «Στη συζήτηση έγιναν οι απαραίτητες υποδείξεις για το πώς αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα και μία ενημέρωση για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας. Το αποτέλεσμα το είδαμε λίγες ώρες αργότερα έως το βράδυ που ανακοινώθηκε πως τέλος Απριλίου κλείνει η Δημοτική δομή του Καρά Τεπέ».

Αναφερόμενος ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης στο πλαίσιο που θα γίνει η συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη σε σχέση με τη χωροθέτηση της δομής στη θέση Βάστρια σημείωσε μεταξύ άλλων ότι έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν στη συζήτηση όλοι οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Μυτιλήνης και φυσικά οι πρόεδροι της Δ.Ε. Λουτρόπολης Θερμής.

Από εκεί και πέρα ο Δημ. Χατζηγιάννης, σημείωσε ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής δεν αλλάζει παραμένει σταθερή διότι όπως τόνισε θεωρεί πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στο Μαυροβούνι, με 7000 μετανάστες δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας μάλιστα και στην ερώτηση που έθεσε προς το Δήμαρχο στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο η Εριφύλη Χιωτέλλη, για το αν η Δημοτική Αρχή υπέδειξε τη θέση Βάστρια για το νέο κέντρο, σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή δεν υπέδειξε καμία συγκεκριμένη θέση ωστόσο υπέδειξε τα όρια μια μεγάλης γεωγραφικής ενότητας η οποία είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές, και στην οποία θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία κλειστή – ελεγχόμενη δομή φιλοξενίας που δεν θα δημιουργούσε προβλήματα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ