× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αν δεν προχωρήσει το έργο Καλλονής ‑ Σιγρίου, θα το κάνουμε εμείς!»

Δέσμευση Περιφερειάρχη για τον δρόμο που σταμάτησε, αναγνωρίζοντας την «πατρότητά του» στο Νίκο Σηφουνάκη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/3/2021

«Αν δεν προχωρήσει το έργο Καλλονής ‑ Σιγρίου, θα το κάνουμε εμείς!»

Τη δέσμευση ότι αν δεν προχωρήσει το έργο του οδικού άξονα Καλλονής Σιγρίου, θα το κάνει η Περιφέρεια με τις δικές της υπηρεσίες εξήγγειλε εκ νέου στο «Ν» ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. Με φόντο την αιφνίδια διακοπή των εργασιών, όπως προκύπτει από την ένταξη νέων κεφαλαίων ολλανδικών συμφερόντων στην εταιρεία Ακτωρ που έχει αναλάβει το έργο, και όχι την έλλειψη χρημάτων, ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι μίλησε ήδη με τον διευθυντή του έργου στην Αθήνα κ. Αναγνόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη ότι θα προχωρήσει το έργο. Μάλιστα ο κ. Αναγνόπουλος ήταν και φοιτητής του, όπως μας είπε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Βαλσαμίδη ότι το έργο το επιβλέπει το υπουργείο και δεν είναι εφικτό να το αναλάβει η Περιφέρεια, στην παρούσα φάση, ο κ. Μουτζούρης ανέφερε πως «αν δεν γίνεται αλλιώς να προχωρήσει, θα το αναλάβουμε εμείς, σας το λέω!». Αναφορικά με την «πατρότητα» του έργου, ο Κώστας Μουτζούρης ανέφερε ως «πατέρα» τον Νίκο Σηφουνάκη.

Αναφορικά με το έργο Καλλονής - Πέτρας το οποίο προχωρά από την Περιφέρεια, σημείωσε  πως  όταν ανέλαβε περιφερειάρχης η αρχική μελέτη για το τμήμα του έργου από τη Στύψη έως Πέτρα προέβλεπε τούνελ.  Επισήμανε ωστόσο ότι ο ίδιος δεν παρέλαβε μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο περιφερειάρχης μίλησε εφ’ όλης της ύλης στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», χαρακτηρίζοντας πικρία τη διάθεση και στάση του Α. Χατζηκομνηνού, τ. αντιπεριφερειάρχη Λέσβου ενώ για τη δριμεία κριτική που ασκεί η «Συμπαράταξη Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη σχολίασε ότι «Αν και άκομψη κάποιες φορές η κριτική του κ. Σπιλάνη, τον διαβεβαιώ ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης (σ.σ. σήμερα) θα τεθούν όλα τα προβλήματα επί τάπητος». Επίσης χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική την είσοδο του Παναγιώτη Χριστόφα, επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε στο Βόρειο Αιγαίο» στην Περιφερειακή Αρχή, ως αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

Επίσης συνάντηση είχε χτες το πρωί ο κ. Μουτζούρης με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κώστα Παπαδόπουλου σχετικά με το master plan του λιμανιού, το οποίο ξανασυντάσσεται, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη είπε το θέμα του νέου λιμανιού στον Καρά Τεπέ, την ίδια ώρα που βρίσκεται στην περιοχή ο προσωρινός καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών. Επί τη ευκαιρία επανέλαβε τη θέση του για καμία νέα δομή. Μίλησε ακόμα για τη δημοπράτηση του έργου του δρόμου Αγιάσου- Μεγαλοχωρίου και του κόμβου στη ΔΕΗ και αναφέρθηκε και στο νέο ΕΣΠΑ.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου