× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαγράφεται και επίσημα ο Παναγιώτης Ανδριώτης

Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της παράταξης Μαμάκου με θέμα τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/3/2021

Διαγράφεται και επίσημα ο Παναγιώτης Ανδριώτης
' χρόνος ανάγνωσης

Τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Ανδριώτη, δρομολογεί τις τελευταίες ημέρες η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης του Μιχάλη Μαμάκου.

Ήδη όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Ανδριώτης, σε δήλωσή του,  η παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» έχει προχωρήσει χωρίς να τον ενημερώσει σχετικά, τις διαδικασίες για τη διαγραφή του, αποστέλλοντας από τις 23 Φεβρουαρίου, πριν 3 εβδομάδες δηλαδή σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προκύπτει από τη δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου, εντελώς τυχαία ενημερώθηκε για την ύπαρξη της επιστολής διαγραφής του, όταν σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα αναφέρει:

Σήμερα σε επίσκεψη μου στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου,  για θέματα αρμοδιότητας μου , ενημερώθηκα  για την ύπαρξη  επιστολής  με ημερομηνία 23.2.2021 με βάση την οποία  ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχθηκα  με διαγράφει από αυτήν. Ομολογώ ότι μερικώς αιφνιδιάστηκα , δεδομένου ότι από κανέναν, όπως θεσμικά προβλέπεται, δεν είχα ενημερωθεί για την ύπαρξη τέτοιας απόφασης , η οποία ήταν στα συρτάρια εδώ και 25 ημέρες .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι έχει να κάνει με την Ουσία της υπόθεσης , που δεν είναι άλλη από την διαγραφή μου  δηλώνω ότι δεν κάνω βήμα πίσω στα όσα μέχρι σήμερα έχω δηλώσει , και κυρίως δεν κάνω  συμψηφισμούς , στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, που ήταν και η αιτία της διαγραφής  μου. Όταν η διαδικασία της απομάκρυνσης μου από την παράταξη , αποκτήσει  την απαραίτητη νομιμότητα ( άρθρο 73 παρ 5 / Ν. 4555/18) θα παραιτηθώ από τις θέσεις για τις οποίες με πρότεινε η παράταξη .

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους  στο Δημ. Συμβούλιο, τον Δήμαρχο , τον πρόεδρο του Σώματος  , και τους υπαλλήλους της γραμματείας του προεδρείου, για την  μέχρι σήμερα συνεργασία .

Προσωπικά προσπάθησα να είμαι ωφέλιμος μέχρι σήμερα, το ίδιο θα πράξω και στην συνέχεια για το υπόλοιπο της θητείας μου», σημειώνει ο Παναγιώτης Ανδριώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις επέστρεψε το μεσημέρι  στο σπίτι του ο Παναγιώτης Ανδριώτης, έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την επίσημη πρόσκληση του Μιχάλη Μαμάκου προς το μέλη της παράταξης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη διαγραφή του.Η παραταξιακή συνεδρίαση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.

Προφανώς ο επικεφαλής της παράταξης ενημερώθηκε από τα αρμόδια όργανα για το πως πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της διαγραφής προκειμένου να λάβει επίσημο χαρακτήρα και να αναγνωρισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επισημοποίηση της απόφασης  δρομολογούνται εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης, το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει για να εκλέξει νέο αντιπρόεδρο στη θέση του Παναγιώτη Ανδριώτη ο οποίος δεν θα ανήκει πλέον στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.  

 Μάλιστα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι οδηγίες που έλαβε η Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί δια ζώσης μυστική ψηφοφορία και όχι ηλεκτρονικά, για την εκλογή του νέου αντιπροέδρου από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Η ψηφοφορία αυτή, όπως προβλέπεται από το νόμο θα πρέπει να γίνει την πρώτη Κυριακή μετά την επισημοποίηση της διαγραφής του δημοτικού συμβούλου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25 και Νέα Αριστερά σε κοινή εκλογική κάθοδο;

Σενάρια σύμπλευσης με φόντο τις εξελίξεις στον πολιτικό χώρο του Αλέξη Τσίπρα
ΜέΡΑ25 και Νέα Αριστερά σε κοινή εκλογική κάθοδο;
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Θανατώνουν κοπάδια για να μη ζημιωθούν οι βιομήχανοι της φέτας»

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος κατήγγειλε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πολιτικές για τη διαχείριση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητώντας πλήρεις αποζημιώσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης
«Θανατώνουν κοπάδια για να μη ζημιωθούν οι βιομήχανοι της φέτας»
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία στο σχολείο της Πηγής

Η Υποδιοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας ενημέρωσε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού για ασφαλείς μετακινήσεις
Κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία στο σχολείο της Πηγής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μήνυμα Χριστόφα για την Εργατική Πρωτομαγιά με έμφαση στη στήριξη της εργασίας

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης τονίζει ότι η προστασία της εργασίας αποτελεί προϋπόθεση για μια βιώσιμη και συνεκτική κοινωνία
Μήνυμα Χριστόφα για την Εργατική Πρωτομαγιά με έμφαση στη στήριξη της εργασίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό

Καταγγέλλει ευθύνες του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και του Δήμου για ελλιπή προληπτικά μέτρα
Πυρά Κουφέλου κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης για τον αφθώδη πυρετό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών
Ξεκινά την 1η Μάη η αντιπυρική περίοδος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά

Το Λιμεναρχείο απευθύνει σύσταση προς τους ιδιοκτήτες σκαφών κάθε τύπου να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο την Πρωτομαγιά
ΧΩΡΙΑ

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή

Έκκληση Βάλεση για προσοχή στην κατανάλωση έως ότου γεμίσουν οι δεξαμενές
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό νερού προς Θερμή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση

Στο επίκεντρο της λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου θέτει τα μέτρα στήριξης
«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση