× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αντιπολιτευτική εμφάνιση Χατζηκομνηνού

Έντονες αντιπαραθέσεις και καυγάδες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεταξύ του πρώην αντιπεριφερειάρχη και της περιφερειακής αρχής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/3/2021

Αντιπολιτευτική εμφάνιση Χατζηκομνηνού
Φωτο αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Άστραψε και βρόντηξε χθες (Τετάρτη), στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός , ο οποίος από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης έδειξε τις προθέσεις του, με πολιτική δήλωση για το ρόλο του από εδώ και πέρα  και σκληρές ερωτήσεις και τοποθετήσεις  για τα έργα και τις  ενέργειες της περιφερειακής αρχής.

Σε πολλά σημεία της συζήτησης μάλιστα ο Άρης Χατζηκομνηνός, ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με άλλους περιφερειακούς συμβούλους και κυρίως με τον νυν αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Πανάγο Κουφέλο, στον οποίον απευθυνόμενος κάποια στιγμή είπε χαρακτηριστικά «…δεν γίνεται η αλεπού 100 και το αλεπουδάκι 110».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την αντικατάσταση

Στην πολιτική δήλωσή του, κατά την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Άρης Χατζηκομνηνός, εξέφρασε δυσαρέσκεια για την αντικατάστασή του, χωρίς να έχει ενημερωθεί πρωτύτερα από την Επιτροπή Καταλληλότητας Μισθώσεων Κτιρίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Όπως ανέφερε η αντικατάσταση αυτή έγινε με το επιχείρημα ότι με δική του ευθύνη η Επιτροπή, δεν συνεδριάζει για να λάβει αποφάσεις για τις μισθώσεις κτιρίων της Περιφέρειας με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν μου είχαν ζητήσει να υποβάλω την παραίτησή μου θα το έκανα. Ανήκω σε αυτή την παράταξη αν και από το Σεπτέμβριο δεν έχω κληθεί σε καμία σύσκεψη σαν να είμαι ξένο σώμα. Η αναγραφή ωστόσο ότι με ευθύνη μου δεν συνεδρίαζε η επιτροπή είναι συκοφαντική προς το πρόσωπό μου, αφού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να δημοσιοποιήσω τους πραγματικούς λόγους της αντικατάστασής μου, γιατί τότε, αρκετοί θα νιώσουν άβολα».

Η αλατιέρα και το πυροσβεστικό όχημα

Το κύριο ζήτημα για το οποίο ανέβηκαν οι τόνοι  με την περιφερειακή αρχή ο Άρης Χατζηκομνηνός, αφορούσε κυρίως τη λειτουργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Λέσβου και της παραχώρησης σε έναν σύλλογο εθελοντών και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου 2 οχημάτων, ενός πυροσβεστικού οχήματος και μίας αλατιέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο πρώην αντιπεριφερειάρχης ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Πανάγο Κουφέλο, σημείωσε ότι έχει αποψιλωθεί από προσωπικό η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και ότι ελάχιστα άτομα παλεύουν για να σώσουν την κατάσταση και να προσφέρουν στο νησί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Όπως τόνισε τα δύο αυτά οχήματα είναι εργαλεία για την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο η επιμονή της περιφερειακής αρχής να τα δωρίσει, χωρίς να υπάρχει σαφή αιτιολόγηση ούτε και εισήγηση από την υπηρεσία.

Επισήμανε δε, ότι σε περίπτωση ανάγκης και εκτάκτων καταστάσεων αντίστοιχων με αυτές στο Μάτι της Αττικής ή της Μάνδας, όπου είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, οι ευθύνες βαρύνουν κατά κύριο λόγο την Περιφέρεια και οι πολιτικοί προϊστάμενοι διώκονται ποινικά όπως έγινε και με την περίπτωση της Ρένας Δούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άρης Χατζηκομνηνός, μάλιστα ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και να επιστρέψει σε κανονική ημερήσια διάταξη σε επόμενη συνεδρίαση με όλες τις σχετικές γνωμοδοτήσεις και την άποψη της υπηρεσίας. Το συγκεκριμένο θέμα τελικά δεν εγκρίθηκε αφού καταψηφίσθηκε  τόσο από τον ίδιο όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο δρόμος που χάλασε νωρίς 

Στο ίδιο αντιπολιτευτικό μοτίβο, ο Άρης Χατζηκομνηνός κατέθεσε και ερώτηση για την κατάσταση του δρόμου Μυτιλήνης – Αγιάσου – Πολιχνίτου – Βρίσας στον οποιο αν και πρόσφατα  έγιναν εργασίες συντήρησης εντούτοις σε αρκετά σημεία έχει αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα. Μάλιστα σημείωσε, το έργο προγραμματίσθηκε από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, υλοποιήθηκε ωστόσο και ολοκληρώθηκε από την περιφεριακή αρχή Μουτζούρη. 

Ο Άρης Χατζηκομνηνός απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη ο οποίος όπως είπε είναι τεχνικός όπως άλλωστε και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας πρόσθεσε, ζήτησε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση αυτού του δρόμου και ποιος τον παρέλαβε από την εταιρεία που πρόσφατα παρέδωσε το έργο. Ζήτησε μάλιστα να ενημερωθεί γραπτώς για το θέμα και για τις ενέργειες που θα κάνει η Περιφερειακή Αρχή σε περίπτωση που διαπιστωθεί πλημμέλεια στην ποιότητα των εργασιών.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο

Το βράδυ το θερμόμετρο πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου
Λιακάδα και ήπιες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλήψεις ανήλικων αγοριών στη Μυτιλήνη για εμπόριο χασίς

Βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας
Συλλήψεις ανήλικων αγοριών στη Μυτιλήνη για εμπόριο χασίς
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέα υπηρεσία EMS με ραδιοσυχνότητες στο Beauty House Μυτιλήνης

Προσφορά έως 31 Μαρτίου με 120 ευρώ τον μήνα και απεριόριστες επισκέψεις για αύξηση μυϊκής μάζας, μείωση τοπικού πάχους και σύσφιξη της επιδερμίδας
Νέα υπηρεσία EMS με ραδιοσυχνότητες στο Beauty House Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Ο κόμβος της Βατούσας σε 24ωρη βάρδια φωτισμού

Ας παρέμβει κάποιος πριν καούν οι λάμπες
Ο κόμβος της Βατούσας σε 24ωρη βάρδια φωτισμού
ΧΩΡΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την υδροδότηση του Πολυχνίτου

Έργο 427.722,59 ευρώ για αξιοποίηση γεωτρήσεων
Υπεγράφη η σύμβαση για την υδροδότηση του Πολυχνίτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στην «πρώτη γραμμή» του κοινωνικού συσσιτίου

Συμμετείχαν στην προετοιμασία και συσκευασία γευμάτων της Μητρόπολης
Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στην «πρώτη γραμμή» του κοινωνικού συσσιτίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής από τη Βάσω Χοχλάκα

Αυξημένο ενδιαφέρον για την εκλογή συνέδρων, απάντηση σε αιτιάσεις περί αποκλεισμών και κάλεσμα στη βάση του ΠΑΣΟΚ
Μήνυμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής από τη Βάσω Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

Νέα εποχή καθαριότητας στο Πλωμάρι

Με την υπογειοποίηση των κάδων από τον Δήμο Μυτιλήνης ο χώρος αναβαθμίζεται και τα σκουπίδια μένουν εκεί που πρέπει
Νέα εποχή καθαριότητας στο Πλωμάρι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία σκιά αποκλεισμού λέει η ΝΟΕΣ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ

Ο Συντονιστής Γ. Μήλιος απαντά στον Σταύρο Πολίτη και επισημαίνει ότι η υποψηφιότητα αποσύρθηκε με email προς την ΕΔΕΚΑΠ
Καμία σκιά αποκλεισμού λέει η ΝΟΕΣ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης χτυπά ξανά πιο δυνατά

Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και ανάπλαση γειτονιών σε ένα έργο που δίνει φως, ασφάλεια και προοπτική στο κέντρο -Η δημοτική αρχή Χριστόφα σχεδιάζει ενιαία πολιτιστική διαδρομή και μεγάλη ανάπλαση 4.890.000 ευρώ στο ιστορικό κέντρο
Η καρδιά της Μυτιλήνης χτυπά ξανά πιο δυνατά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζουρη μετά από ατυχημα στην είσοδο του αερολιμένα Οδυσσέας Ελύτης
«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης με φόντο τον φετινό βροχερό χειμώνα, μιλά για την κατάσταση στην ύδρευση του νησιού, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις καθώς και τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν
Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή