× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!

Σάββατο και Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης - Γράφει η πασπARTού

Δημοσίευση 12/4/2019

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!

Γεια σας, είμαστε η θεατρική ομάδα πασπARTού. Είμαστε μια ομάδα από νέους ανθρώπους, γεμάτους από αγάπη και σεβασμό απέναντι στα παιδιά και στο θέατρο. Η ομάδα μας μετά από 6 χρόνια συνεχούς πορείας στο ερασιτεχνικό θέατρο για παιδιά και μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις των προηγούμενων ετών «Πήτερ Παν», «Ροκ-α-μπίλυ στα σύννεφα», «Μαγικά μαξιλάρια», «Χριστούγεννα στην Ουρανούπολη», «Δωδέκατη νύχτα», «Αμέλια, η νεράιδα των αστεριών» και «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», έρχεται τώρα με τη θεατρική παράσταση «Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων» του Λούις Κάρολ!

Η ομάδα μας, μετά από 6μήνες συνεχών προβών και προετοιμασιών, είναι και πάλι εδώ, πιστή στο ραντεβού της με το παιδικό θεατρικό κοινό. Συνδυάζοντας υποκριτική, μουσική, χορό, τραγούδι και πολύ κέφι, κάνουμε μια βουτιά από την κουνελότρυπα, στο μαγικό κόσμο των θαυμάτων. Ελάτε να γνωρίσετε ένα Μαρτιάτικο λαγό, να πιείτε τσάι με έναν καπελά, να πλέξετε με αόρατο μετάξι παρέα με μια κάμπια, να δείτε τραπουλόχαρτα να βάφουν, να γνωρίσετε τη γάτα του Τσεσάιρ, αλλά και μια ψευτοχελώνα και να κάνετε παρέα με έναν βασιλιά, μια βασίλισσα και μια δούκισσα!! Κι όλα αυτά βέβαια, παρέα με την Αλίκη.
Σας περιμένουμε με ανυπομονησία το Σάββατο 13 Απριλίου στις 6 μ.μ. και την Κυριακή 14 Απριλίου στις 11 π.μ. και 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Πώς γεννήθηκε η Αλίκη
Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων γράφτηκε το 1865 για τη μικρή Άλις Λίντελ, κόρη του γνωστού Άγγλου φιλόλογου Χένρι Λίντελ, που ήταν στενός φίλος του Λουίς Κάρολ. Ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα του 1862 έκαναν βαρκάδα όλοι μαζί και στη διάρκειά της οι τρεις μικρές κόρες του Λίντελ ζήτησαν από τον Κάρολ να τους πει μια ιστορία. Εκείνος διηγήθηκε ένα σύντομο παραμύθι που του ήρθε στο μυαλό, αλλά αργότερα το εμπλούτισε με πολλές λεπτομέρειες και το μετέτρεψε σε μια μεγάλη ιστορία, την οποία ονόμασε «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων». Η ιστορία αυτή κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα και έγινε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παιδικής λογοτεχνίας, γοητεύοντας εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Αλίκη είναι ένα παιδί γεμάτο πάθος για τη ζωή και για την περιπέτεια. Ένα απόγευμα κι εκεί που παίζει στον κήπο του σπιτιού της, πέφτει ξαφνικά μέσα σε μια κουνελότρυπα και βρίσκεται μαγικά σε μια άλλη χώρα...τη χώρα των θαυμάτων! Εκεί ζει απίστευτα πράγματα, παρέα με μια κάμπια,έναν λαγό, έναν Καπελά, μια γάτα, μία ψευτοχελώνα, τραπουλόχαρτα που μιλάνε, δούκισσες, βασιλιάδες και βασίλισσες!! Πού είναι το λογικό και πού το παράλογο όμως σε όλα αυτά; Αυτό θα το δούμε...

Ηθοποιοί:
Αλίκη: Δάφνη Τσαρακτσή
Λορίνα & Βαλές: Χαρά Βαϊράμη
Κούνελος: Dorin Chirosca
Κάμπια: Λίτσα Κωνσταντιδέλλη
Επτά μπαστούνι & Ντι: Βαγγέλης Φραγκουλάκης
Πέντε σπαθί & Ντουμ: Μιχάλης Κιαχαγιάς
Δούκισσα & Κόκκινη Βασίλισσα: Μαριαλένα Ζητιανέλλη
Γάτα του Τσεσάιρ: Μάρα Βιολάντη
Καπελάς: Μιχάλης Σγουρέλλης
Ντάμα Κούπα & Λευκή Βασίλισσα: Μαρία Γερούλια
Βασιλιάς: Ηλίας Χατζησταματίου
Ψευτοχελώνα: Βάσω Κωνσταντιδέλλη

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Φάνια Βαλάση
Χορογραφίες: Μαρία Γερούλια
Επιμέλεια κοστουμιών: Μάρα Βιολάντη
Κατασκευή κοστουμιών: Φωτεινή Μελικιάν
Επιμέλεια αντικειμένων: Λίτσα Κωνσταντιδέλλη
Επιμέλεια σκηνικών: Ελεάνα Βούγια
Κατασκευή σκηνικών: Ελεάνα Βούγια & Φώτης Κουλουμαργιέτος
Μακιγιάζ: Έφη Παπαδημητρίου, Μαριαλένα Ζητιανέλλη & Μάρα Βιολάντη
Αφίσα & πρόγραμμα παράστασης: Μαρίτα Δόλκα(Χαρτί & Μολύβι)
Επιμέλεια ήχου: Μαρία Γερούλια
Χειρισμός ήχου: Ελεάνα Βούγια
Επιμέλεια φώτων: Φάνια Βαλάση
Χειρισμός φώτων: Κωνσταντίνα Παπαδάτου
Υπεύθυνοι χορηγιών: Χαρά Βαϊράμη & Κωνσταντίνα Παπαδάτου

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ