× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Με στοχοποίησαν επειδή είπα ΌΧΙ στη νέα δομή»

Τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την ευθεία αντιπαράθεσή του, με το Μιχάλη Μαμάκο, σχολιάζει ο δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ανδριώτης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 3/3/2021

«Με στοχοποίησαν επειδή είπα ΌΧΙ στη νέα δομή»
Φωτογραφία από την προεκλογική εκστρατεία της παράταξης, την Άνοιξη του 2019

Τη δική του εκδοχή για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας» της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μυτιλήνης,  καταθέτει σε συνέντευξή του, στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν το τελευταίο διάστημα, μετά τη συνεδρίαση για το μεταναστευτικό, όπου ο Παναγιώτης Ανδριώτης ξεκάθαρα τάχθηκε κατά της δημιουργίας νέας υπερδομής, όπως είπε, ξεκίνησε ένας κύκλος αντιπαράθεσης με τον επικεφαλής της παράταξης Μιχάλη Μαμάκο, που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω ανακοινώσεων και επιστολών.

Η επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης αναφερόμενος στο ζήτημα, σημείωσε πως ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του  λέγοντας ότι το μόνο που αποδέχεται ως λύση είναι η δημιουργία ενός μικρού ΚΥΤ το οποίο θα φιλοξενεί για μικρό χρονικό διάστημα πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς συνθήκες με την παροχή ανάλογης ιατρικής περίθαλψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η θέση αυτή, σημείωσε, είναι και η επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ, στο οποίο ανήκω εδώ και πολλά χρόνια. Λίγο πριν τις γιορτές η παράταξή μας, συνυπέγραψε μαζί τη δημοτική αρχή και την παράταξη του Παναγιώτη Ζαφειρίου κοινή δήλωση αποδοχής δημιουργίας νέου ΚΥΤ. Στην παραταξιακή συνεδρίαση που ακολούθησε κοντά στα Χριστούγεννα και την οποία ζήτησα εγώ να γίνει, ξεκαθάρισα ότι δεν συμφωνώ με τη θέση που στηρίζουμε στο μεταναστευτικό. Υπήρξε ένταση στη συζήτηση και δεν καταλήξαμε σε κάποιο συμπέρασμα ή συμφωνία».

«Ζήτημα χρόνου η διαγραφή μου»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Παναγιώτης Ανδριώτης σημείωσε ότι προς το παρόν δεν σκέφτεται να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη, παρά το γεγονός ότι διαφωνεί σε σημαντικά θέματα, σημείωσε όμως πως το πιθανότερο είναι ότι θα διαγραφεί από τον ίδιο τον επικεφαλής όπως έγινε και στην περίπτωση της Βάσως Χοχλάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μιλούν τα στελέχη του συνδυασμού, για ιδιοτέλεια από πλευράς μου, λόγω της συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ. Σε αυτό όμως συμμετέχω χωρίς να έχω κάποια απολαβή και εργάζομαι αφιλοκερδώς. Γενικά δεν έχω κάποιες απολαβές ή κάποια συμφέροντα που εξυπηρετούνται μέσα από τη συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νιώθω ξένο σώμα στην παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας». Πιστεύω ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ότι σύντομα θα διαγραφώ. Σε αυτή την περίπτωση θα παραιτηθώ από τη θέση μου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ καθώς και από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν δεν διαγραφώ  και δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη, θα εξετάσω το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής μου».

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υποστηρικτική στάση της παράταξής «Αλλάζουμε τον τόπο μας», στα δημοτικά συμβούλια σε σημαντικά θέματα που φέρνει η Δημοτική Αρχή προς ψήφιση.

«Δεν έχει γίνει καμία επίσημη συμφωνία, σημειώνει ο Παναγιώτης Ανδριώτης. Είμαι υπέρ της σύμπραξης παρατάξεων και των συνεργασιών γενικότερα, όμως με συμφωνίες ξεκάθαρες, πάνω στο τραπέζι, τις οποίες κοινοποιούν και δημοσιοποιούν ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια