Μαθητές από τη Ν. Υόρκη στο τυροκομείο Μυστακέλλη!
Μύηση στα μυστικά της παράδοσης
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/1/2019
Οι μαθητές του Packer Collegiate Institute του Brooklyn της Νέας Υόρκης μυήθηκαν στα μυστικά της τυροκομίας της Λέσβου!
Η τυροκομική επιχείρηση Γαλακτοκομικά Μυστακέλλη ΙΚΕ ιδρύθηκε το 2015, λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και έχει την έδρα της στον Μανταμάδο Λέσβου.
Συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε το 1962 στο παραδοσιακό τυροκομείο του ο Στρατής Μυστακέλλης και επέκτεινε στη συνέχεια ο γιός του Γιάννης. Τα προϊόντα σήμερα παράγονται σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, αξιοποιώντας την μακρόχρονη εμπειρία και γνώση του ίδιου προσωπικού που επί σειρά ετών και μέσα από συνεχείς βελτιώσεις προσέφερε στο καταναλωτικό κοινό την αναγνωρισμένη σταθερή ποιότητα των προϊόντων Μυστακέλλη.
Η επίσημη δυναμικότητα του τυροκομείου ανέρχεται στους 250 τόνους μαλακών και σκληρών τυριών το χρόνο, και καταγράφεται έτσι ως ένα μικρό παραδοσιακό τυροκομείο.